CAS bekrefter å ha mottatt Citys anke

CAS, den internasjonale voldgiftsretten for sport, bekrefter at de har mottatt en anke fra Manchester City mot UEFAs dom om å utestenge klubben fra europeiske turneringer de kommende to sesongene, samt boten på 30 millioner euro.

Nyheten kommer ikke akkurat overraskende, da City varslet kort tid etter at dommen fra UEFA ble kjent om at de kom til å anke til CAS (Court of Arbitration for Sport). Nå bekrefter en talsperson for CAS at de har mottatt denne anken, men de kan ikke gi noe forventet tidspunkt for når anken kommer til å være ferdigbehandlet. Dermed vet en ikke sikkert om CAS’ endelige dom vil være klar i tide før neste sesong, når altså straffen om utestengelse fra Champions League trer i kraft.

På gårsdagens pressekonferanse før kveldens møte med Real Madrid i Champions League, fortalte City-manager Pep Guardiola at han stoler på at City gjør de rette valgene. «Vi har rett til å anke. Jeg stoler på folkene i min klubb. De har forklart hvordan ting henger sammen og vist meg bevis, så hvis vi fortjener å spille i Champions League neste sesong så kan vi gjøre det. Skulle det ikke skje, får vi akseptere avgjørelsen og jobbe videre med de spillerne som vil bli. La oss først se hva som skjer i CAS.»

Guardiola har også bekreftet flere ganger at selv om City ender opp med ikke å få spille Champions League-fotball, vil han likevel bli værende i klubben.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar