Kom inn – ble matchvinner!

Gabriel Jesus kom inn fra benken – tre minutter senere skaffet han Manchester City alle de tre poengene på King Power Stadium med sin matchvinnerscoring ti minutter før slutt.

Det er ofte små marginer som skiller seier fra tap i en fotballkamp, noe kveldens toppoppgjør i Premier League mellom ligatreer Leicester og ligatoer Manchester City er et godt bevis på. Det eneste som skilte lagene var Gabriel Jesus’ matchvinnerscoring ti minutter før slutt, etter flott forarbeid av tidligere Leicester-spiller Riyad Mahrez. Den scoringen sørget for at City nå er hele sju poeng foran Leicester, og har festet et godt tak om andreplassen i Premier League.

Slik hadde det imidlertid ikke trengt å gå. Leicester kunne nemlig fort ha scoret i det som var første omgangs største mulighet. Jamie Vardy ble spilt fri, og alene med Ederson satte han ballen i stolpen og ut etter åtte minutter spilt. Marginene var på Manchester Citys side i den situasjonen, men også gjestene kunne ha scoret før hvilen. Etter 17 minutter var Ilkay Gündogan nære på å sende City i ledelsen, men han traff for dårlig da Agüero spilte ham fri, og Kasper Schmeichel fikk reddet med beinet.

Leicester ville ved to anledninger ha straffe i den første omgangen, først da et frispark var innom armene til Kevin De Bruyne, som holdt dem opp foran ansiktet for å beskytte seg selv. Dommer og VAR mente at dette ikke kvalifiserte til straffespark. Det ble også spørsmål om straffespark da Ederson kom ut for å bokse ballen, og også traff Leicesters Kelechi Iheanacho. Den tidligere City-spilleren ble liggende nede en stund, før han til slutt kom seg på beina. Reprisene viste også at Ederson var først på ballen før de to kolliderte i hverandre, og at det dermed ikke var noen grunn til å dømme straffe.

Ederson måtte også i aksjon ved et par andre anledninger, som da han var borte i hjørnet og reddet et skudd fra Maddison.

Dermed 0-0 til pause, et resultat som altså skulle stå seg langt ut i den andre omgangen. Det kunne imidlertid ha blitt scoring etter 54 minutter, men Schmeichel var lynraskt nede da Kevin De Bruyne skjøt i det nærmeste hjørnet.

Manchester City har bommet på mange straffespark den siste tiden, og utrolig nok skulle det bli nok en bom i kveld. Timen var spilt da et City-skudd var innom armene til Leicesters Dennis Praet, som holdt dem ut fra kroppen. Dommer Paul Tirney blåste opprinnelig ikke straffespark, men VAR-dommerne kikket på situasjonen og kom fram til at handsen var straffbar. Dermed ble det straffe til City, og det var denne gangen Sergio Agüero som fikk prøve seg fra ellevemetersmerket. Mot Tottenham bommet Ilkay Gündogan, og det skulle ikke gå noe bedre da Agüero fikk prøve seg i dag. Han satset på kraft og satte ballen midt i målet – der Kasper Schmeichel var på plass og fikk reddet med kneet.

Kort tid etter fikk Agüero sjansen til å gjøre det godt igjen, men igjen var Schmeichel på plass og fikk reddet skuddet som gikk mot det nærmeste hjørnet.

Men der Agüero mislyktes, lyktes erstatteren hans. Gabriel Jesus hadde bare vært på banen i tre minutter da han ble spilt fra av Riyad Mahrez, som hadde forsert fremover og sluppet ballen til brasilianeren i akkurat det rette øyeblikket. Jesus avsluttet i den nærmeste hjørnet, og denne gangen greide ikke Kasper Schmeichel å forhindre scoring. Etter en liten VAR-sjekk for å kontrollere at det ikke var offside, kunne dermed den tilreisende City-fansen juble, først for scoringen, og så drøye ti minutter senere for at seieren og de tre poengene var i boks.

Nå venter en tur til Madrid når City kommende onsdag skal spille den første av to 8. delsfinaler i Champions League mot Real Madrid.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar