Sikker seier i godt gjennomført kamp

Det var aldri noen tvil om hvor de tre poengene skulle havne. 2-0-seieren over nedrykkstruede West Ham burde ha vært større.

Hjemmekampen mot West Ham er endelig gjennomført, etter at den først ble utsatt søndag for ti dager siden på grunn av uværet som herjet i England. Det var langt triveligere forhold i Manchester i kveld, iallfall værmessig. At UEFA har utestengt City fra spill i Champions League de kommende to sesongene har imidlertid skapt mye frustrasjon og usikkerhet rundt klubben, uten at dette på noen som helst måte gjorde seg utslag i det spillet de lyseblå serverte ute på gressmatta mot nedrykkstruede West Ham i kveld. Seieren burde ha vært langt større, og spesielt Gabriel Jesus har grunn til å være frustrert over at han ikke scoret. I tillegg ble City snytt for minst ett soleklart straffespark – sannsynligvis også to!

Pep Guardiola gjorde hele fem endringer på laget som meget urettferdig tapte 0-2 borte mot Tottenham for 17 dager siden, som er forrige gang City var i aksjon. Gledelig nok var Aymeric Laporte klar for spill igjen i Citys midtforsvar, etter at nok en skade satte ham ut av spill da han gjorde comeback borte mot Sheffield United i januar. Han måtte byttes ut med smerter i den kampen, og siden har han ikke vært å se i spill, men i kveld var altså franskmannen tilbake, og dannet stopperduoen sammen med Nicolas Otamendi. Noe annet som var verdt å legge merke til i startoppstillingen Guardiola plukket ut, var at han fant plass til både Sergio Agüero og Gabriel Jesus på topp.

Det var de lyseblå som tok tak i kampen fra start, og Gabriel Jesus burde ha gitt City ledelsen etter 6 minutter da David Silva spilte ham gjennom. I stedet for å avslutte med en gang forsøkte Jesus å runde keeper, men rotet seg vekk, og dermed forsvant hele muligheten.

Et par minutter var det Agüeros tur til å forsøke seg, men det frekke skuddforsøket gikk like utenfor stolpen. Et Kevin De Bruyne-skudd som forandret retning noen minutter senere ble stoppet av Fabianskis noe uortodokse redning med beienet, før Gabriel Jesus nok en gang fikk en kjempemulighet til å score, men igjen ble for ubesluttsom og brukte altfor lang tid. Brasilianeren ventet så lenge med å avslutte at han til slutt ble taklet, og nok en gigasjanse var kastet bort.

Et spørsmål i den situasjonen er likevel om ikke City ble snytt for straffespark. Cresswell, som kom inn og fikk forstyrret Jesus, var nemlig borti ballen med hånda, og det var ikke snakk om noen liten berøring heller. Han satte hånda på toppen av ballen så hele ballen stanset, men likevel ble det altså ikke blåst noe straffespark. Det er usikkert om VAR i det hele tatt studerte situasjonen, for spillet fortsatte ganske raskt etterpå.

Også noen minutter senere ville City ha straffespark da Agüero klart og tydelig ble holdt igjen av Angelo Ogbonna da han skulle avslutte. Ogbonna holdt rundt beinet til Agüero, og i stedet for å slippe avsluttet han med å ta et skikkelig balletak på argentineren i beste Vinny Jones-stil. Utrolig nok ble heller ikke dette straffespark, og nok en gang foretok ikke VAR-dommerne seg noe.

1-0 skulle likevel komme, og for en gangs skyld skulle City score på corner. Halvtimen var spilt da Kevin De Bruynes corner ble møtt av Rodri, som stusset ballen i det lengste hjørnet og i mål! Det var først tvil om Aymeric Laporte hadde greid å få en liten berøring på ballen, men reprisen viste at han ikke var borti den, og at Rodri dermed kunne juble for sin tredje scoring i City-drakta.

Dermed sto det 1-0 til pause, etter en omgang totaldominert av City. Kampbildet kom ikke til å endre seg i den andre omgangen heller, og City-spillerne produserte en rekke fine muligheter.

2-0 skulle komme etter drøye timen spilt, og det etter en rekke fine kombinasjoner. Kevin De Bruyne og Bernardo Silva kombinerte, og det var førstnevnte som skulle få æren av å sette ballen i mål med et lavt skudd i det nærmeste hjørnet. West Ham-keeper Fabianski burde absolutt ha reddet skuddet i og med at skuddet kom i det hjørnet der han sto, men ballen snek seg inn mellom venstrebeinet hans og stolpen, og dermed var ledelsen doblet.

Gabriel Jesus skulle få nok en stor sjanse til å score, men etter at han først dempet ballen, gikk skuddet rett på Fabianski som kom ut og gjorde seg svær. Dermed endte det med 2-0 til City over West Ham foran tribuner som var alt annet enn fulle, noe som nok har med å gjøre at kampen ble satt opp på relativt kort varsel.

Neste utfordring er ligatreer Leicester, som City møter på King Power Stadium lørdag kveld.

 

Legg igjen en kommentar