Klare for kvartfinale i FA-cupen med tre hat-trick og 10-0 mot Ipswich Town

City scoret hele ti ganger mot Ipswich mot Academy Stadium og er klare for kvartfinalen i FA-cupen. Både Pauline Bremer, Jess Park og Georgia Stanway endte kampen med hat-trick, sistnevnte også med to målgivende pasninger.

City møtte Ipswich Town fra fjerde nivå i FA Cupens femte runde, et Ipswich-lag hvor syv av spillerne i startelleveren var tenåringer. City var altså veldig store favoritter foran dette oppgjøret og stilte med følgende lag:

XI | Benameur, Stokes, Houghton (C), Coombs, Bremer, Stanway, Beckie, Toland, Hemp, Park, Walsh.

INNBYTTERE | Scott, White, Weir, Wullaert, Bissell, Fidalgo.

Keeper Ellie Roebuck kom gående ut av spillertunellen med en bandasje på ankelen og kan potensielt måtte stå over neste helgs kamp mot Chelsea. Karima Benameur startet dermed i mål, med Stanway, Houghton og Stokes foran seg. Janine Beckie og Lauren Hemp startet som vingbacker, med Jess Park og Pauline Bremer sammen på topp.

Allerede i løpet av de to første minuttene skapte hjemmelaget en stor sjanse da Pauline Bremer traff tverrligger med en heading inne i boksen. Dette var et tegn på hvordan fortsettelsen ville bli. City lot ballen gå på ett og to touch og hjemmelagets dominanse ble snart reflektert i antall scoringer.

Laura Coombs ga hjemmelaget ledelsen etter rundt 20 minutters spill med en flott avslutning. Hjemmelaget kontret etter et hjørnespark og Laura Coombs tok med seg ballen videre fremover, før hun plasserte den i mål. Sekunder senere burde det ha stått 2-0 da Jess Park avsluttet på første berøring foran åpent mål, men Ipswich sin målvakt reddet med et nødskrik.

‘Storm Dennis’ returnerte til Manchester etter dette og man kunne høre hjemmelagets supportere synge ‘Welcome to Manchester’, idet regnet høljet ned. Pauline Bremer doblet ledelsen etter 25 minutter da hun tok i mot et innlegg fra Lauren Hemp på bakre stolpe før hun gikk innover og plasserte den i mål. Fem minutter senere stod det 3-0 etter en kraftfull avslutning av Jess Park fra hjørnet av boksen. City kunne gå til pause med en relativt komfortabel 3-0 ledelse.

Den andre omgangen fortsatte på samme måte, Bremer satte inn sitt andre sekunder etter avspark, før Stanway ekspederte et innlegg fra Beckie videre i mål fra kort hold til 5-0. Like før dette hadde Matilde Fidalgo kommet inn for Lauren Hemp og Stanway ble flyttet opp som angriper. Bremer fikk sitt hat-trick syv minutter senere etter fine kombinasjoner sammen med Stanway. Ett minutt etter fikk Georgia Stanway sin andre scoring til 7-0 og igjen var det Beckie som stod for den målgivende pasningen. To scoringer og én målgivende for Stanway i løpet av de ti minuttene hun hadde spilt fremme på topp.

Det gikk 13 minutter før den neste scoringen kom og denne gangen var det Jess Park som fikk sin andre scoring for dagen, hvor Georgia Stanway fikk sin andre målgivende. To minutter senere fullførte også Jess Park sitt hat-trick og hun gjorde det på en nydelig måte, med en kraftfull avslutning fra langt hold.

Foran 1314 tilskuere satte Georgia Stanway inn Citys tiende scoring og fullførte dermed også sitt hat-trick.

City er klare for kvartfinalen i FA Cupen og trekningen finner sted i morgen kveld.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar