Forvent full krig i ‘CAS Two’ | CITY I DAG

City tar opp kampen mot UEFA og spillerne smilte fra øre til øre under dagens treningsøkt. 

  • Forvent full krig i ‘CAS Two’

I går kom nyheten om at UEFA ønsker å utestenge City fra Champions League i to sesonger, i tillegg til å idømme klubben en bot på 250 millioner euro. Hva er det egentlig City har gjort galt? Det dømmende kammer i UEFAs kontrollkomité for oppfølging av økonomisk fair play har konkludert med at City i perioden 2012 til 2016 dramatisk overrapporterte klubbens sponsorinntekter. Klubben skal også ha vist manglende samarbeidsvilje under etterforskningen. Anklagene er basert på ‘hackede’ e-mailer, hvor det så ut som at City prøvde å bedra UEFA. Ifølge Der Spiegel skal City ha løyet om størrelsen på sponsorinntektene sine og skal i tillegg ha gjemt unna kostnader.

Hva skjer nå? City ønsker å anke dommen til CAS (Idrettens Voldgiftsrett) så snart som mulig. Dette vil bli en «helt fersk» etterforskning, etter at City ikke fikk medhold i CAS ved forrige anledning, da City ønsket å få etterforskingen avsluttet på grunn av UEFAs feilaktige metoder. Ved denne anledningen stilte City med åtte advokater, mens UEFA stilte med to. Dette ble altså kalt for ‘CAS One’, mens den kommende kampen mot UEFA har fått navnet ‘CAS 2’. Denne saken ses på som en veldig høyt profilert sak og slike høyt profilerte saker høres vanligvis langt raskere enn andre saker. CAS prøver også møte deadliner i forhold til når ulike turneringer eller idrettsarrangementer starter. City har vært forberedt på å anke et negativt resultat helt fra starten av og klubbens anke kommer til å bli ‘fast-tracked’. Alle parter ønsker å få City sin sak avsluttet innen kvalifiseringsrundene til Champions League starter 7. og 8. juli.

På hvilke områder kan City anke denne saken? Her er det to hovedområder. Det første handler mye om det som ble nevnt i klubbens pressemelding i går, i forhold til at de mener UEFAs etterforsking av vært feilaktig, at den ikke har vært rettferdig og at UEFA har pushet på for at dette skulle skje. Om UEFA har gjort noen prosedyremessige feil, for eksempel at avgjørelsen skal ha blitt lekket til New York Times, vil City være klare til å utnytte dette. Det er også sannsynlig at City vil bruke behandlingen av PSG sin sak hvor de ikke ble straffet av UEFA. City har også fulgt godt med på andre klubbers finansielle bruk og kommer til å bruke dette i sin anke.

LES MER OM DOMMEN OG KONSEKVENSENE DEN KAN HA FOR CITY, HER

LES OGSÅ: Premier League clubs fear becoming ‘collateral damage’ with the domestic season likely to end in chaos while Manchester City appeal their European ban  

  • Martin Samuel: – Dommen er ‘payback’ fra klubber som hater Manchester City 

«Det vil ikke finnes mye sympati for Manchester City i fotballverdenen denne morgenen», skriver Martin Samuel. «Om UEFA fremdeles har beviser for at City gjorde noe galt etter at klubbens anke har blitt behandlet av CAS, så er det ikke noe å si på det. Da gjorde City noe galt. City gjorde imidlertid noe galt i forhold til et sett med regler som er til for å beskytte en privilegert elite; satt sammen for å hindre overraskende reiser til toppen av fotballens pyramide.»

Han skriver videre: «Vi kan sammenligne modellene til Manchester City og United, måten klubbene drives på, investeringene i infrastruktur, lokalmiljøet, kvinnefotball, kvaliteten på fotballen som spilles og vi kan sammenligne klubbenes suksess de siste sesongene. Hvilken av disse to er den beste fotballklubben? Den som kan bli utestengt fra Europa i to sesonger eller den andre klubben som kan ta fordel av utestengelsen?»

LES ARTIKKELEN | MARTIN SAMUEL: Financial Fair Play is just a UEFA protection racket… this is payback by the elite clubs who hate Manchester City 

  • Podcast Special

Podcast-episoder fra Blue Moon, Forever Blue og Ninety Three Twenty Podcast i forbindelse med dommen fra UEFA.

Ninety Three Twenty |

– EFFF EFFF PEEE. A SPECIAL REPORT.

– FFP PART DEUX – CAS RULING

  • Treningsgalleri

Spillerne smilte fra øre til øre under dagens treningsøkt.

 

Relaterte saker

3 svar

  1. C’mon City, love it💙

  2. #together #fighttiltheend

  3. Never forget; superbia in proelia

Legg igjen en kommentar