Manchester City utestenges fra Champions League de to neste sesongene og får bot på 30 millioner euro

UEFA har tatt avgjørelsen om å utestenge Manchester City de to neste sesongene, i tillegg til å gi en bot på 30 millioner euro.

Klubben sier de er skuffet, men ikke overrasket over dagens kunngjøring fra UEFA Adjudicatory Chamber. Klubben har alltid ønsket en uavhengig part i forbindelse med dette som også kan se upartisk på saken. I desember kom UEFA sin sjefsetterforsker ut med dette offentlig og delte sanksjonene han ønsket å påføre Manchester City. Det meste UEFA gjorde i forbindelse med dette ble lekket til media og City sier det derfor var liten tvil om hva som ville bli den endelige avgjørelsen. Klubben har kritisert UEFAs feilaktige etterforsking og informasjonen som jevnlig ble lekket. City har levert inn en formell klage til UEFA Disciplinary body, en klage som ble validert av Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Dette er en sak satt i gang av UEFA, etterforsket av UEFA og dømt av UEFA. Den skadelige prosessen er nå over og klubben ønsker dermed å søke upartisk dømmekraft så snart som mulig og vil fortsette samarbeidet med Court of Arbitration for Sport ved første mulighet.

UEFA sier at City ble funnet skyldige for alvorlige brudd på FFP. I en uttalelse sier de at årsaken er overdrevne sponsorinntekter på klubbens kontoer og informasjonen som ble sendt UEFA mellom 2012 og 2016. Klubben ble også funnet skyldig i å ikke samarbeide med CFCB i etterforskingen av saken.

Klubben har rett til å anke dommen til CAS og UEFA ønsker ikke å kommentere ytterligere på det nåværende tidspunkt.

Relaterte saker

2 svar

  1. Jan Henning Andersen sier:

    Dette er en overreaksjon fra UEFA’s side, jakten på å ta City har vært tydelig fra dag en. Konklusjonen på hva straffen ville bli var klar før etterforskning var igangsatt. Har City gjort seg skyldig for brudd på FFP, får de ta straffen, men dette er en overreaksjon basert på ulovlig innhentede dokumenter. Tenker at CL hymnen ikke vil være hørbar på Ethihad mot Real Madrid.

  2. Jan Henning Andersen sier:

    For en gangs skyld en balansert artikkel fra daily mail: https://mol.im/a/8005751

Legg igjen en kommentar