Før kampen: Manchester City – West Ham

Raheem Sterling, Oleksandr Zinchenko og Leroy Sane er uaktuelle til søndagens oppgjør mot West Ham. John Stones og Benjamin Mendy er tilbake i trening igjen.

Sterling pådro seg en hamstring-skade mot slutten av forrige helgs oppgjør mot Tottenham, og blir i følge Pep Guardiola ute i noen uker framover. Oleksandr Zinchenko soner karantene etter å ha blitt utvist sist. Mens Leroy Sane fortsatt er et lite stykke unna et comeback etter kneskaden som har holdt ham ute hele denne sesongen. 

Guardiola nevnte derimot ingenting om Aymeric Laporte som ikke har spilt siden han var tilbake etter skade og startet i kampen mot Sheffield United for to og en halv uke siden. Laporte har ikke vært med i troppen i noen av våre tre siste kamper.

Benjamin Mendy, som har mistet våre fire siste kamper med en muskelskade, er tilbake i full trening igjen. Det samme er John Stones som måtte stå over forrige helgs kamp i London.

For første gang siden Pep Guardiola overtok Manchester City sommeren 2016 har vi nå tapt to kamper på rad. At vi heller ikke har scoret i noen av disse to kampene hører også til sjeldenhetene. Men mot Tottenham stod det i alle fall ikke på sjansene. Mange lurer nok ennå på hvordan i alle dager vi ikke greide å sette noen av de feite sjansene vi fikk, selv ikke på straffe lyktes vi. Det er jo litt paradoksalt at et lag som knapt har tapt en straffesparkkonkurranse av betydning de siste 10-12 årene nå har bommet på fire av de seks siste straffene vi fått.

Søndag har vi imidlertid sjansen til å reise oss igjen, og motstander West Ham er et lag vi har hatt et veldig godt tak på de siste årene. Alle de syv siste Premier League-oppgjørene lagene imellom har endt med seier til Manchester City, med en samlet målforskjell på 23-3 i Citys favør. Tar vi med FA Cup-oppgjøret på London Stadium i januar 2017 står vi med åtte strake seire mot dem og 28-3 i målforskjell. Sist West Ham tok poeng mot oss i Premier League var i januar 2016 da det ble 2-2 i London. Tidligere i samme sesong, rettere sagt i september 2015, var for øvrig sist West Ham slo oss på Etihad Stadium. Den gang vant «The Hammers» 2-1 takket være scoringer av Victor Moses og Diafra Sahko. Kevin De Bruyne var Manchester Citys målscorer. 

Etter det har det blitt tre City-seire mot West Ham på Etihad Stadium med sifrene 3-1, 2-1 og 1-0, mens vi på bortebane har klinket til og tatt fem strake seire mot dem med sifrene 5-0, 4-0, 4-1, 4-0 og 5-0! I det omvende møtet på London Stadium, i det som var sesongåpningen, vant vi 5-0 etter tre scoringer av Raheem Sterling, samt en hver fra Sergio Aguero og Gabriel Jesus.

Opp gjennom historien har vi møtt West Ham 110 ganger. Det har resultert i 56 seire til Manchester City, 37 seire til West Ham, mens 17 oppgjør har endt med et uavgjortresultat. Total målforskjell 193-149 i Manchester Citys favør.

West Ham har etter en god start på sesongen dalt veldig i prestasjonene og har etter hvert rotet seg inn i nedrykksstriden, og etter at de to ganger rotet bort en tomålsledelse hjemme mot Brighton forrige helg (3-3) havnet de sågar under nedrykksstreken. De ligger foran denne kampen på en 18. plass med 24 poeng på 25 kamper, ett mindre enn Aston Villa som pr i dag innehar 17.plassen som vil gi fornyet Premier League-kontrakt.

Vi må tilbake til 1. nyttårsdag for å finne deres siste seier i Premier League, da slo de Bournemouth 4-0 hjemme på London Stadium. Sist laget vant på bortebane i seriesammenheng var 14 desember da de slo Southampton 1-0 på St. Mary´s Stadium. De har også slått Chelsea (1-0) og Watford (3-1) på bortebane denne sesongen. Deres seks siste kamper har endt med 2 uavgjorte og 4 tap inkludert 0-1 hjemme for Championship-klubben West Bromwich i 4.runde i FA-cupen. 

Tidligere City-manager, Manuel Pellegrini, fikk sparken som West Ham-manager i desember

De mange svake resultatene i høst og vinter førte til slutt til at den tidligere Manchester City-manageren Manuel Pellegrini fikk sparken som manager for London-klubben. Etter 1-2-tapet hjemme for Leicester rett før nyttår, klubbens fjerde strake hjemmetap, hadde ledelsen fått nok og avskjediget chileneren etter 1 1/2 år i klubben. West Ham lå da nede på en 17.plass etter å ha vunnet kun fem ligakamper og gått på et forsmedelig 4-0 tap borte mot League One klubben Oxford i Carabao Cup.

Inn kom skotten David Moyes (56). Han er nå inne i sin andre periode som West Ham-manager.  I november 2017 ble han ansatt som midlertidig manager etter at Slaven Bilic hadde fått sparken. Men etter at klubben hadde sikret seg fornyet Premier League kontrakt våren 2018, valgte klubben å ikke forlenge med Moyes, men i stedet gå for Manuel Pellegrini. Nå er altså Moyes tilbake igjen som West Ham-manager på bekostning av Pellegrini. 

Moyes er vel mest kjent for sin tid som manager i Everton, der han satt i sjefsstolen i 11 år før han erstattet Sir Alex Ferguson i Manchester United. United-eventyret ble imidlertid av de korte slaget, og han fikk fyken etter bare 10 måneder. Han har også ledet klubber som Preston, Sunderland og Real Sociedad.

De brukte januar-vinduet til å hente inn tre nye spillere. Keeperen Darren Randolph er hentet fra Middlesbrough, den tjekkiske landslagsspilleren Tomas Soucek er hentet inn fra Slavia Praha, mens kant-spilleren Jarrod  Bowen er kjøpt fra Championship-klubben Hull.

Felipe Anderson, som har vært ute de fem siste kampene grunnet skade, er tilbake i trening igjen og rekker muligens dette oppgjøret, mens Andriy Yarmolenko og Jack Wilshire definitivt er ute. I tillegg sliter et par spillere med mindre skader og testes før kampen ifølge David Moyes.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 10.08.2019: West Ham – Manchester City 0-5 (Sterling 3, Jesus, Aguero)
  • 27.02.2019: Manchester City – West Ham 1-0 (Aguero)
  • 24.11.2018: West Ham – Manchester City 0-4 (Sane 2, D. Silva, Sterling)
  • 29.04.2018: West Ham – Manchester City 1-4 (Sane, Jesus, Fernandinho, Selvmål)
  • 03.12.2017: Manchester City – West Ham 2-1 (Otamendi, D. Silva)

Visste du at:

  • West Ham kun har tatt 4 av 39 mulige Premier League poeng på Etihad Stadium. (1 seier, 1 uavgjort og 11 tap). Seieren kom i september 2015 (2-1), mens det ble 1-1 da lagene møttes her i januar 2008.
  • West Ham har tapt 20 av sine 23 Premier League kamper mot de regjerende Premier League mesterne (1 seier, 2 uavgjorte). Deres hittil eneste seier mot den regjerende mester kom i desember 2001 da de slo Manchester United 1-0 på Old Trafford.
  • Manchester City har tapt 6 Premier League-kamper så langt denne sesongen. Det er like mange som på de to foregående sesongene til sammen.
  • West Ham har ikke vunnet noen av sine 16 siste kamper der de har sluppet inn minst ett mål (4 uavgjorte, 12 tap) siden de slo Watford 3-1 i august. The Hammers har ikke holdt nullen mot Manchester City siden november 2012 , i alle de 14 siste innbyrdes oppgjørene har de sluppet inn mål.

Dommer er Graham Scott. Han har dømt oss to ganger tidligere denne sesongen. I 3-0-seieren hjemme mot Aston Villa i slutten av oktober og i 2-2-kampen hjemme mot Crystal Palace i midten av januar. På de 20 kampene han har dømt denne sesongen har han delt ut totalt 63 gule- og 5 røde kort. Blant annet til Fernandinho mot Aston Villa (to gule)

Kampstart er søndag kl.17.30 og kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar