Tap tross stor dominans

Det var City som dominerte kampen, men det var hjemmelaget Spurs som stakk av med de tre poengene på Tottenham Hotspur Stadium.

Flere enorme muligheter til å score, inkludert et brent straffespark, burde ha vært nok til å sikre City tre poeng mot Tottenham i kveld, men ballen ville ikke i mål, og da Oleksandr Zinchenko fikk sitt andre gule kort og dermed marsjordre, benyttet i stedet Tottenham muligheten. 2-0 endte det til slutt, et resultat som må sies å være alt annet enn rettferdig med tanke på det som skjedde ute på gressmatta i løpet av de 90 minuttene pluss tillegg.

Dommer Mike Dean og VAR-dommerne havnet også i fokus i løpet av kampen, først etter 13 minutter da Raheem Sterling nok ikke var så veldig langt unna å se det røde kortet etter at han stemplet Dele Alli på leggen.

Kampens første store sjanse kom etter 27 minutter spilt da City var centimetere unna å ta ledelsen. Sergio Agüeros skudd gikk så vidt via foten til keeper Lloris og i stolpen.

Så skulle VAR-rabalderet oppstå. 37 minutter var spilt da Sergio Agüero ble lagt i bakken inne i feltet, men dommer Dean signaliserte at Serge Aurier var på ballen. Spillet fortsatte i to hele minutter før plutselig Dean blåste i fløyta. Han hadde fått beskjed av VAR-rommet om at City skulle ha straffespark, og at Aurier slett ikke var på ballen, men la Agüero i bakken.

City har brent en del straffespark de siste sesongene, senest mot Sheffield United for et par uker siden da det var Gabriel Jesus som misbrukte muligheten fra ellevemetersmerket. En som imidlertid har vært sikkerheten selv de gangene han har fått mulighet, har vært Ilkay Gündogan. Det var også han som fikk oppgaven med å ta dagens straffespark – men det endte med bom. Hugo Lloris valgte rett side, men reprisen viste at han var litt utenfor streken, på samme måte som Sheffield United-keeper Henderson var det, og at straffesparket dermed skulle ha vært tatt på nytt.

Men dramatikken var ikke over med det. Sekunder etter at Lloris reddet straffen så han ut til å felle Raheem Sterling. Det mente iallfall City-spillerne, og det ble en ny VAR-sjekk, men selv om bildene viste at Lloris var på beinet til Sterling, ble det ikke dømt nytt straffespark. Det ble en del tumulter etter situasjonen, og dommer Dean måtte ta seg en runde rundt på banen for å dele ut en rekke gule kort.

Like før pause burde Sergio Agüero ha greid å sette ballen i mål fra kort hold, selv om vinkelen var spiss. Ballen gikk imidlertid utenfor den nærmeste stolpen.

Dermed 0-0 til pause, etter en omgang med stor City-dominans. Også i starten av den andre omgangen fortsatte City å kontrollere banespillet og produsere muligheter. Det burde absolutt ha endt med scoring da Lloris og Tanganga gikk på samme ball og kolliderte i Spurs-forsvaret. City-spillerne sto i kø foran mål for å kunne sette ballen i tomt bur, men Raheem Sterlings pasning til Ilkay Gündogan var skrekkelig svak. Tyskeren ble nødt til å kaste seg framover for å nå ballen, og avslutningen endte opp over mål.

City fortsatte med å jakte et ledermål, men det skulle brått bli mye vanskeligere da Oleksandr Zinchenko fikk sitt andre gule kort og dermed det røde etter drøye timen spilt. Det hele startet med en grusom corner av Riyad Mahrez som gikk rett til en Tottenham-spiller. Spurs kunne dermed kontre, og Zinchenko løp inn foran Winks og ga han en liten dytt med skuldra. Det var nok til å få Winks til å gå i bakken, og Dean mente altså at Zinchenko saboterte en Tottenham-overgang og at han skulle vises sitt andre gule kort for det.

Vondt skulle bli til verre kort tid etter da nyinnkjøpte Steven Bergwijn ga Spurs ledelsen, etter at han først dempet ballen på brystet, og så satte den i det lengste hjørnet. Skuddet var godt, men ikke umulig for Ederson å ta. Uansett sto det nå 1-0 til Tottenham.

Tjue minutter før slutt skulle det også bli 2-0, og det var Son Heung-Min som sørget for det. Skuddet hans forandret retning i Fernandinho, noe som satte Ederson ut av spill.

En heading i egen tverrligger fra et Spurs-hode like før slutt var det nærmeste City kom en redusering, og da heller ikke den ballen gikk i mål, endte det med 2-0-seier til Tottenham.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar