Pep: – Vi var det beste laget over to kamper

Pep Guardiola mener det var fortjent at Manchester City tok seg til sin tredje strake ligacupfinale.

Til tross for at det var United som vant gårsdagens kamp med 1-0, er det Manchester City som nok en gang skal til Wembley og spille ligacupfinale etter å ha vunnet 3-2 over Manchester United over to oppgjør.

City-manager Pep Guardiola sier han er fornøyd med spillernes opptreden i gårsdagens returoppgjør, og om en ser de to kampene under ett, er han henrykt. «Vi møtte et utrolig fysisk sterkt lag i dag», fortalte han etter kampen. «Målet deres kom på en dødball og det var det første skuddet de hadde på mål i kampen. De hadde et skudd til på mål i andre omgang, men ikke noe mer enn det.»

«Jeg er veldig fornøyd. Vi var det beste laget gjennom de 180 minuttene vi spilte. Jeg er veldig fornøyd med måten vi spilte på, og spesielt med problemene vi har hatt i de bakre fire, med alle skadene vi har hatt. Jeg er veldig fornøyd med å være i finalen for tredje år på rad!»

Pep bekrefter at det er Claudio Bravo som kommer til å vokte buret i finalen mot Aston Villa søndag 1. mars, men forteller også at City har en del skadede spillere nå. Både Fernandinho, Aymeric Laporte og Benjamin Mendy måtte stå over gårsdagens oppgjør, og er tvilsomme foran søndagens tur til London når City skal møte Tottenham i Premier League. I deres fravær var dannet Kyle Walker, Nicolas Otamendi og João Cancelo en backtreer, der også Rodri falt ned og hjalp til når United hadde ballen. Pep innrømmet at forsvaret var designet for å håndtere Uniteds fart på kontringer.

At City nå er i sin tredje ligacupfinale på rad, og den femte på de siste sju sesongene, sier alt om hvor seriøst City tar turneringen, i motsetning til enkelte andre klubber. «Når folk snakker om at vi er mette og selvtilfredse etter alt vi har vunnet: vi hadde aldri greid å ta oss til vår tredje finale på rad om vi var det», kunne Pep Guardiola fortelle. «For mange andre betyr ikke denne turneringen så mye hvis en vinner ellers. Slik har det aldri vært med lagene mine. Vi kan selvsagt tape kamper, men det er ikke fordi vi er mette og selvtilfredse. Det har aldri skjedd i mine elleve eller tolv år som manager. Jeg er utrolig fornøyd med det vi har gjort, for det betyr ikke noe hvilken turnering vi spiller i, vi prøver alltid å vinne. Jeg er glad for at vi er på Wembley og skal spille mot et historisk lag som Aston Villa!»

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar