Hvordan foregår Citys rekruttering av unge talenter? | CITY I DAG

Daniel Taylor forklarer hvordan Citys rekruttering av unge talenter foregår og forteller blant annet om hva som skjedde da Martin Ødegaard besøkte Manchester City. Nick Cushing forbereder laget til semi-finale mot Arsenal og Gundogan ser tilbake på sine beste minner fra lokaloppgjørene mot United. 

  • Hvordan foregår Citys rekruttering av unge talenter?

Daniel Taylor har forklart hvordan Citys rekruttering av unge talenter foregår og forteller blant annet om hva som skjedde da Martin Ødegaard var på besøk hos Manchester City sammen med sine foreldre, Hans og Lene, i 2014. Historien har ikke kommet ut tidligere og samtlige toppklubber i Europa ønsket å få tak i Ødegaard på dette tidspunktet. City måtte prøve å overbevise Ødegaard om å velge dem, men Martins far hadde spørsmål til City. Han lurte på om City kunne love at Martin skulle gå rett inn på Citys førstelag, som de hadde blitt lovet av Real Madrid. Txiki Begiristain svarte at han ikke kunne love det og at han var nødt til å være ærlig. Han sa at realistisk sett ville det ta lengre tid.

«Når unge spillere kommer til Real Madrid sitter de i et rom med 13 europeiske trofeer og blir spurt om de ønsker å være en del av familien», skal en kilde ha fortalt the Athletic. Pep Guardiola og de finansielle kreftene er det som i hovedsak bidrar til å lokke unge talenter til City. For noen år siden satte City opp en avdeling kalt ’emerging talent’, som skal hjelpe dem med å få tak i de største unge talentene. City var nødt til å være smartere enn sine rivaler og de trengte noe mer enn kun speidere verden rundt. Mannen som styrer denne avdelingen er Gary Worthington. Dette ble ikke annonsert på noen som helst måte, men det er en svær operasjon. Txiki Begiristain er den «hjertet» av denne avdelingen og er, som Pep, sterkt inspirert av Johan Cruyff.

Gary Worthington er altså mannen som styrer Citys leting etter de største unge talentene og han og teamet hans vet nøyaktig hva de skal se etter i en «Pep Guardiola-spiller». Pep ønsker backer som kan spille ving, han ønsker vinger som utfordrer én-mot-én. Allsidighet er nøkkelen og eksempler på slike spillere er Fernandinho, Ilkay Gundogan og Yaya Toure. Midtstopperne har en veldig viktig rolle i Pep sine lag. De skal holde den defensive linjen, starte angrep og flytte ballen i et område av banen hvor én tabbe kan føre til scoringer imot.

Problemet for City tidligere var at de identifiserte store unge talenter fra 16-19 år uten å ha en plass for disse spillerne på førstelaget. Mange av disse spillerne hadde stort potensiale, men ville gjerne ikke være klare for Citys førstelag før om noen år. Dermed kunne de ende opp for en billig penge i andre klubber og bli solgt videre for det tidobbelte senere. Dette er grunnen til at City startet ’emerging talents’ og City Football Group, som består av åtte klubber, gjør at de kan utvikle disse talentene i sine egne klubber, til klubbenes førstelag eller tjene penger på dem ved å selge dem videre til andre klubber. City sier følgende om hva de kommuniserer til unge spillere som kommer til klubben: – Vi forklarer at det er ingen garanti for at han vil spille for Citys førstelag og at han kanskje må gjennom en liten reise. Forhåpentligvis vil han lære på den reisen og deretter spille fotball på et høyt nivå.

Taylor skriver at både Leroy og Jesus var på den første ’emerging talents-listen’ og at City vinner mer enn de taper på denne fronten. Spesielt i forhold til klubben på andre siden av Mancunian Way, som de alltid måler seg opp mot.

LES ARTIKKELEN | Revealed: How Manchester City really run their recruitment department – ‘the smell’, the global network and the Odegaard story 

  • Pep: – Vi prøver alltid å angripe

På spørsmål om hvordan Pep greier å holde spillerne sine sultne og på tærne foran kveldens semi-finale svarte han: – Det handler om spillernes kvaliteter. Å prøve å alltid vinne neste kamp, og neste kamp og neste kamp. Vi prøver alltid å angripe. Det er målet, med spillerne vi har på midtbanen og angriperne våre. Vi ønsker alltid å angripe og å gjenvinne kontrollen når vi mister ballen. Vi prøver å skape så mange sjanser som mulig.

SE DEL 2 AV PRESSEKONFERANSEN | GUARDIOLA: WE ARE ALWAYS HUNGRY FOR GOALS 

  • Ilkay Gundogan deler sine beste minner fra lokaloppgjørene mot United

I et intervju med CityTV deler Ilkay Gundogan sine beste minner fra lokaloppgjørene mot United. Han forteller om hvordan det er å bli byttet inn i en slik kamp og å ha press på seg for å utrette noe i kampen. Han forteller også om gleden ved sin første scoring i dette oppgjøret.

SE INTERVJUET | GUNDOGAN: MY DERBY MEMORIES 

  • To semi-finaler samtidig

I tillegg til at herrelaget spiller returkamp i Ligacupens semi-finale mot United i kveld, spiller også kvinnelaget semi-finale i Continental Cup mot Arsenal. Manager for Manchester City Women, Nick Cushing, synes det er litt synd at kampene må spilles samtidig: – Jeg tror at det definitivt ville hjelpe om vi ikke hadde spilt på samme dag. Jeg prater jevnlig med supporterne våre; vi har en gruppe supportere som drar på alle kamper, både med herre- og kvinnelaget, og jeg tror at når man må få dem til å velge så setter det dem i en situasjon som de ikke ønsker å være i, fordi at de ønsker å se begge klubbene. Om vi skal hjelpe kvinnefotballen å vokse så er ikke dette ideelt.

LES MER | Manchester City bemoan fixture clash between men’s and women’s teams 

LES OGSÅ | NICK CUSHING PREPARED FOR CITY FAREWELL IN ARSENAL DOUBLEHEADER 

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar