Sheffield Wednesday borte i femte runde

Manchester City skal til Sheffield og møte Wednesday på bortebane i 5. runde av FA-cupen. I tillegg har City-damene og U18-laget fått vite deres motstandere i neste runde av henholdsvis Women’s FA Cup og U18 Premier League Cup.

Manchester City tok seg til 5. runde av FA-cupen etter en komfortabel 4-0-seier over Fulham i 4. runde i går, og dagens trekning viser at motstander i 5. runde blir Sheffield Wednesday. I motsetning til i 3. og 4. runde må Pep Guardiolas gutter ut på tur, og Hillsborough i Sheffield blir kamparena når lagene møtes i den første midtuken i mars. Nytt av året er det nemlig at 5. runde i FA-cupen spilles som kveldskamper i midtuken, og det blir heller ikke omkamp dersom det skulle ende uavgjort. I stedet avgjøres det hele samme kveld etter ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse.

Sheffield Wednesday ligger for øyeblikket plassert på 10. plass i Championship, og slo i helgen ut Queens Park Rangers i London etter å ha vunnet 2-1. I 3. runde ble Premier League-laget Brighton slått ut på bortebane. Vi må tilbake til 14/15-sesongen for å finne forrige gang City møtte Sheffield Wednesday. Lagene trakk hverandre i både ligacupen og FA-cupen den sesongen, og begge kampene ble spilt i Manchester. I ligacupen vant City hele 7-0 i en kamp der både Frank Lampard og Edin Dzeko scoret to ganger hver for City, mens Jesus Navas, Yaya Touré og Jose Angel Pozo scoret de resterende målene. Utrolig nok ble alle målene scoret i andre omgang! I FA-cupens 3. runde vant City 2-1, der det faktisk var Wednesday som tok ledelsen. City utlignet ikke før midtveis i den andre omgangen takket være James Milner, og vinnerkommet kom faktisk på overtid, nok en gang signert James Milner.

Hele trekningen:

Sheffield Wednesday – Manchester City
Reading/Cardiff – Sheffield United
Chelsea – Shrewsbury/Liverpool
West Bromwich Albion – Newcastle/Oxford United
Leicester City – Coventry/Birmingham
Northampton Town/Derby – Manchester United
Southampton/Tottenham – Norwich City
Portsmouth – Bournemouth/Arsenal

Trekningen til 5. runde av kvinnenes FA-cup har også vært i dag, og den viser at City skal møte Ipswich Town på hjemmebane. Det blir første gang City-damene møter Ipswich i en obligatorisk kamp. Kampen spilles søndag 16. februar. City tok seg til 5. runde ved å slå Manchester United 3-2 på bortebane lørdag.

Citys U18-lag er klare for semifinale i U18 Premier League Cup, og det er nå klart at motstander blir Reading. I tillegg kan det nevnes at motstander i 5. runde av FA Youth Cup blir Fulham. City har hjemmebane, og kampen på Academy Stadium spilles torsdag 6. februar.

Fornøyd med trekningen(e)? Diskuter i kommentarfeltet!

Relaterte saker

8 svar

  1. Ja, bør være en overkommelig motstand for City😊👍

  2. Sem Lima sier:

    Grei trekning det.

  3. Ja, tror ikke på noen skrell her 💙🇬🇧⚽️

  4. Klopp struntar i alla inhemska cuper. Satsar på PL och CL. Liten respekt för FA-cupen

  5. heia Sheff….. vent vent Heia Manchester City 😉

Legg igjen en kommentar