MCFC Foodbank, prioritering av cuper for å opprettholde vinnermentalitet og Peps kommentar til supporterne | CITY I DAG

Finn ut hva det fantastiske initiativet MCFC Foodbank går ut på, hvorfor City bør fokusere på å vinne cupene for å opprettholde vinnermentaliteten og supporternes reaksjoner på Peps kommentar i forhold til tomme seter, i tillegg trekninger i FA Cupen og Premier League Cup. 

  • Hva går MCFC Foodbank ut på?

«Det høres veldig stort ut, men vi ønsker å involvere supporterklubber fra hele verden», sier Alex i et intervju med the Athletics Sam Lee. Han er en av de som står bak det fantastiske initiativet MCFC Foodbank, hvor supportere kan donere matvarer og andre ting på kampdager til de som trenger det mest. Sam Lee kjenner noen av de som står bak initiativet og de heter Alex og John. De står ute i kulden utenfor Etihad Stadium foran hjemmekampene, har designet egen logo og prøver å spre ordet videre. De jobber ikke for klubben eller noen form for veldedighet og dette er helt frivillig. De bestemte seg for at nok var nok og investerte i et lysthus til £40 hvor donasjonene leveres på kampdag.

I Greater Manchester finnes det 18 ‘foodbanks’. Frem til nyttår var City den eneste klubben i nordvest-England som ikke hadde slike donasjoner. ‘Foodbanken’ står i klubbens navn fordi det er supportere som står bak og som bruker tiden sin på det, før donasjonene leveres videre til eksperter. City-operasjonen er kanskje amatører i forhold til andre klubber i ligaen, men har bidratt mye allerede. Manchester Central Food Banks har fortalt Citys Foodbank at de vil bli deres største donor om de holder oppe nivået med å samle inn 300kg mat, som de gjorde foran kampen mot Everton i januar.

På første forsøk har de altså oppnådd utrolige resultater og de samlet inn 200kg foran kampen mot Port Vale. Du finner altså MCFC Foodbank utenfor Etihad om du skal på kamp! «Om du holder med City bør du bidra til supporterklubben», sier Alex.

LES MER OM DET FLOTTE INITIATIVET | ‘It sounds grandiose but we want to involve supporters clubs from around the world’ – Sunday afternoon at the Manchester City food bank 

  • City bør prioritere å vinne cupene for å opprettholde vinnermentaliteten

Det skriver Jonathan Smith for goal.com i dag. City er for langt bak Liverpool til å kunne være en utfordrer til tittelen, men er samtidig såpass langt foran United til at de skal havne utenfor topp fire. Dermed kan de satse alt på cupene. City ønsker å vinne alle cupene de deltar i og deretter håpe at prestasjonene i cupene kan bedre resultatene i ligaen neste sesong, slik at de igjen kan utfordre Liverpool til ligatittelen.

LES MER | Man City must focus on cup triumphs to maintain Guardiola’s winning mentality 

LES OGSÅ | Gabriel Jesus not frightened of penalties despite Man City striker’s run of misses 

  • «Peps siste kommentarer i forhold til tomme seter er uakseptable»

Howard Hockin mener Peps siste kommentarer i forhold til tomme seter under helgens kamp mot Fulham er uakseptable. Han skriver at dette ikke er første gangen Pep har kommet med slike uttalelser og at det har irritert han én gang for mye. City-supportere har blitt utsatt for mye negativt i mediene i løpet av det siste tiåret. Howard skriver at det siste vi trenger er å få slike kommentarer etter at mange supportere har tatt tøffe avgjørelser i forhold til hvor mye penger de skal bruke for å se City spille fotball. Pep burde vite at slike kommentarer blir hausa opp av mediene, noe de ble av BBC kun timer etter kampslutt. «Jeg trenger ikke slike kommentarer fra min manager om når og hvor jeg skal støtte klubben min», skriver Howard. «Og Pep trenger ikke folk i hvert eneste sete på stadion for å få laget sitt til å spille god fotball».

LES HOWARD SIN ARTIKKEL | EMPTY SEATS: CHANGE THE RECORD, PEP. 

LES OGSÅ | Why Pep Guardiola criticism of Man City fans was hopelessly wrong 

  • Trekning i FA Cupen og Premier League Cup

Mens herrelaget møter Sheffield Wednesday på bortebane i FA Cupen, møter kvinnelaget Ipswich Town på hjemmebane i samme turnering. Det er første gang de to klubbene møtes i en profesjonell turnering og kampen vil spilles søndag 16. februar. City er de regjerende mestrene i turneringen og slo West Ham 3-0 på Wembley i mai. Dette er femtiende gang FA Women’s Cup spilles.

I tillegg møter u18 Reading i semi-finalen av Premier League Cup.

  • «Det er veldig komplekst. Hvordan City Football Group omdefinerer eierskap av fotballklubber»

I et intervju med SportsPro har Citys COO, Omar Berrada, forklart hvordan City Football omdefinerer eierskapet av fotballklubber: – Innovasjon har alltid vært en viktig komponent i forhold til vår strategi, både når det kommer til å investere i selve business-modellen, men også ute på banen, sier Berrada. – Vi begynner kanskje å ligne mer på Disney enn på andre tradisjonelle fotballklubber, sier han videre.

LES INTERVJUET | ‘It’s thoroughly complex’: How City Football Group is redefining soccer club ownership 

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar