Enveiskjøring mot Fulhams ti spillere

Manchester City er klare for femte runde i FA-cupen etter det som må karakteriseres som en treningsøkt mot et Fulham-lag som spilte store deler av kampen med ti spillere.

Fulham, som for øyeblikket ligger på 3. plass i Championship og kjemper om å rykke opp igjen til Premier League, hadde lite å stille opp med mot Manchester City i dag. Mens laget tok seg videre til fjerde runde i FA-cupen ved å slå ut Aston Villa i starten av måneden, ble det bom stans i Manchester. Oppgaven var på forhånd vanskelig, men da amerikanske Tim Ream ble utvist etter å ha laget straffespark etter bare fem minutter, ble oppgaven i realiteten helt umulig. Etter det ble det enveiskjøring, og Pep Guardiolas gutter tok seg enkelt videre til femte runde etter å ha vunnet 4-0.

Som ventet lot Pep Guardiola ungguttene Phil Foden og Eric Garcia spille fra start, sammen med andre mer rutinere spillere. «Cupkeeper» Claudio Bravo voktet buret, men alt i alt stilte City med et meget sterkt lag fra start.

Kampen ble som tidligere nevnt i realiteten avgjort etter bare fen minutter da Tim Ream holdt igjen Gabriel Jesus, som var på vei gjennom. Situasjonen oppstod etter at Fulham forsøkte å spille seg ut av eget forsvar, noe de fortsatte med gjennom hele kampen – med vekslende hell. Ream tok tak i Jesus og dro han bakover, Citys brasilianske spiss gikk i bakken, og dommer Kevin Friend pekte på straffemerket. Og ikke nok med – siden Ream fratok City en klar scoringssjanse og ikke gjorde noe forsøk på å ta ballen, ble han også vist det røde kortet. Fulham måtte dermed spille nesten hele kampen med ti spillere, samtidig som City var tildelt straffespark. Gabriel Jesus misbrukte sjansen fra ellevemetersmerket på tirsdag, og fikk ikke noen ny sjanse i dag, selv om det var han som startet kampen på bekostning av Sergio Agüero. I stedet gjorde Ilkay Gündogan seg klar – og satte straffen lavt nede i hjørnet, tett ved stolpen. Keeper var etter ballen, men skuddet var så hardt og godt plassert at han ikke nådde fram. 1-0 til City.

Phil Foden kunne ha lagt på til 2-0 etter kvarteret spilt etter et fint angrep, men ballen fra Mahrez havnet bak ham, noe som gjorde at han ikke fikk satt den i mål fra kort hold.

2-0 skulle likevel komme, få minutter etter. Bernardo Silva vendte rundt – flere ganger, og skjøt til slutt fra 20 meter – helt inne ved stolpen! Keeper var nok en gang etter ballen, men nådde ikke fram. En nydelig scoring av portugiseren!

Enveiskjøringen fortsatte, men flere mål ble det ikke i den første omgangen. Publikum skulle likevel få se to til i den andre, og Riyad Mahrez burde ha gitt City 3-0 få minutter etter hvilen. Skuddet med bredsiden gikk imidlertid høyt over fra god posisjon.

En annen som kunne ha scoret, og som kanskje burde det for å bygge opp selvtilliten, var Raheem Sterling. Han kom inn som innbytter etter 53 minutter for Riyad Mahrez, og var nære på å sende City opp i 3-0 etter timen spilt. Forsøket traff i stedet krysstanga og gikk over. Kort tid etter kunne Gabriel Jesus ha scoret, men en nydelig takling av bortelagets Onomah i siste sekund forhindret det.

Så skulle likevel 3-0 komme. Innlegget var João Cancelo var perfekt slått, og inne i feltet ventet Gabriel Jesus, som headet ballen kontant i nettet. Reprisen viste at han så vidt ikke var i offside, og dermed ble scoringen godkjent etter en VAR-sjekk.

Bare et par minutter etter skulle samme Jesus ordne 4-0, og det nok en gang etter rot i Fulham-forsvaret som mistet ballen. Skuddet fra Phil Foden ble reddet av keeper, men på returen var Gabriel Jesus på plass og han fikk headet inn 4-0 på blank kasse med sin andre scoring for dagen.

4-0 ble også sluttresultatet, og City er dermed klare for femte runde i FA-cupen. Hvem som blir motstander da avgjøres mandag kveld.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar