Reddet City!

Sergio Agüero kom inn fra benken og scoret kampens eneste mål da Manchester City slo Sheffield United på Bramall Lane.

Det var nok enkelte som stusset over at Sergio Agüero var å finne på benken fra start i kveldens bortekamp mot Sheffield United, spesielt med tanke på at han hadde scoret fem mål på de to siste kampene for City. Argentineren er rett og slett brennheit om dagen, og scorer mål på løpende bånd. Det skulle han også komme til å gjøre i kveld, selv om han altså startet kampen på benken. Etter matchvinnerscoringen i kveld, står han nå med 16 Premier League-mål på sine 13 kamper fra start, og fem innhopp. Med kveldens scoring, som riktignok skal sies å være av det enklere slaget, går han også forbi Raheem Sterling som den mestscorende spilleren for City denne sesongen i alle turneringer.

Den store nyheten da lagoppstillingene ble klare før kamp var at Aymeric Laporte var tilbake på banen. Vi må helt tilbake til slutten av august for å finne sist gang det skjedde. Franskmannen måtte da forlate banen i første omgang hjemme mot Brighton, og siden har han ikke vært i spill. Pep Guardiolas lag har tidvis slitt i forsvaret denne sesongen, og en viktig årsak er uten tvil Laportes fravær. Få vil være uenige i at det styrker Citys lag enormt å ha den franske stopperen tilbake. Pep Guardiola valgte å bruke Laporte som en del av en forsvarstrio bestående at ham, Nicolas Otamendi og Fernandinho, og med Oleksandr Zinchenko og Kyle Walker som vingbacker.

Sheffield United hadde ikke en eneste avslutning på mål da lagene møttes i Manchester like før nyttår, og de skulle heller ikke få noen i den første omgangen i kveld. City kunne derimot ha ledet med både ett, to og tre halvveis.

Etter 20 minutter var det kun en mesterlig redning av Dean Henderson i Sheffield United-buret som forhindret scoring, da Riyad Mahrez fant Raheem Sterling med en pasning inne i feltet. Sterling fikk avsluttet fra kort hold og satt ballen et stykke til side for Henderson, som fikk kastet seg og slått ballen unna med et tigersprang.

Seks minutter etter var igjen Henderson på plass da Nicolas Otamendi (!) fikk avsluttet med et brassespark! Dessverre for Citys del gikk ballen rett på Henderson.

En enda større sjanse til å score skulle City få da Riyad Mahrez ble lagt i bakken etter 35 minutter inne i hjemmelagets boks. Dommer Lee Mason pekte på straffemerket, helt korrekt, og Gabriel Jesus, som var å finne på topp i og med at Agüero satt på banken, gikk frem for å ta straffesparket. Nok en gang var Henderson på plass og fikk reddet Jesus’ ikke altfor gode forsøk.

Reprisen viste imidlertid at Henderson sto et par meter utenfor målstreken da sparket ble tatt, og at straffen dermed skulle ha blitt tatt på nytt. Videodommerne har ikke ansvar for å kontrollere dette, det er det assistentdommer som har, men han reagerte ikke, og dermed fikk spillet fortsette.

Dermed sto det 0-0 til pause, til tross for en del fete muligheter for City som ble misbrukt.

Mens hjemmelaget hadde null avslutninger på mål i desember, skulle de til slutt få én i den andre omgangen i kveld, og det etter at Ederson måtte kaste seg ned og slå en ball som ble slått hardt inn foran mål utover i feltet. Der befant Mousset seg, men hans hælspark var altfor svakt og gikk rett på Ederson.

Hjemmelaget skulle også få en meget god mulighet til å score etter 73 minutter, men Oliver McBurnie klarte akkurat ikke å få foten fram på en ball som ble slått inn foran mål. Han befant seg muligens også akkurat i offside, og i stedet for at hjemmelaget scoret, ble det gjestene fra Manchester som sekunder senere skulle score det som ble kampens eneste mål. En genial pasning fra Kevin De Bruyne, som var arkitekten, skapte i bunn og grunn hele scoringen, for innbytter Sergio Agüero trengte bare å spasere ballen inn i mål fra kort hold. Argentinerens 180. Premier League-scoring var dermed et faktum, og han nærmer seg stadig Andy Cole som står med 187 Premier League-mål, og Wayne Rooney som står med 208.

Så altfor mye mer skjedde det ikke i kampen, og dermed endte det med tre poeng for City, som dermed har tatt alle de seks poengene fra Sheffield United denne sesongen.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar