Før kampen: Sheffield United – Manchester City

John Stones og Benjamin Mendy er usikre foran tirsdagens møte med Sheffield United på Bramall Lane.

Stones har ifølge Pep Guardiola et problem med en fot, mens Mendys problemer er av muskulær art. «Jeg vil konferere med vårt medisinske apparat før vi tar en endelig avgjørelse angående Stones», sa Pep på mandagens pressekonferanse.

Pep la også til at målsettingen for resten av sesongen nå er å sikre andre plassen i Premier League, samt å gjøre det best mulig i de tre turneringene vi fortsatt har sjansen til å vinne (Champions League, FA Cup og Carabao Cup). 

«Jeg bruker nesten hele døgnet på å gjennomgå kampene på jakt etter ting vi kan forbedre. Vi spiller bra, men slipper inn for mange mål. Motstanderne trenger alt for få sjanser til å score på oss, og vi jobber hver dag for prøve å løse disse problemene», sa Pep.

Både spillere og supportere kom raskt ned på jorda igjen etter to strålende bortekamper mot henholdsvis Manchester United i Carabao Cup og Aston Villa i Premier League. Crystal Palace forsvarte seg mesterlig i lørdagens oppgjør, tok godt vare på de få sjansene de fikk, og kunne ta med seg poeng fra Etihad Stadium for andre sesong på rad

Sergio Agüero viste nok en gang hvor effektiv han er foran mostandernes mål, og de aller fleste om ikke alle trodde vel han hadde sikret Manchester City tre nye poeng med sine scoringer i det 82. og 87. minutt etter at Crystal Palace hadde tatt ledelsen i den første omgangen. Men hans Premier League-scoringer nummer 178 og 179 holdt ikke til mer enn ett poeng ettersom bortelaget utliknet til 2-2 i det 90. spilleminutt da en presset Fernandinho var uheldig og satte Wilfried Zahas innlegg i eget mål.

Det har vist seg svært vanskelig å forutse hva Pep Guardiola foretar seg når det kommer til laguttak, men ettersom John Stones og Benjamin Mendy trolig må stå over, er det sannsynligvis duket for et gjensyn med Nicolas Otamendi og Oleksandr Zinchenko. Vi tror også Kyle Walker kommer inn på laget igjen på bekostning av Joao Cancelo, mens Riyad Mahrez muligens starter på bekostning av Raheem Sterling som har hatt en nedadgående kurve i sine prestasjoner den siste tiden. Vi tror også Rodri kommer inn i stedet for Ilkay Gundogan. 

Aymeric Laporte er nær et comeback, men må trolig vente til søndagens FA-cupkamp mot Fulham før han omsider er tilbake i kamptroppen igjen.

Vi tipper disse 11 starter: Ederson, Kyle Walker, Oleksandr Zinchenko, Fernandinho, Nicolas Otamendi, Rodri, David Silva, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Riyad Mahrez og Sergio Agureo.

Det er ikke mer enn godt og vel tre uker siden lagene møtte hverandre sist. Da vant Manchester City 2-0 på Etihad Stadium etter scoringer av Sergio Aguero og  Kevin De Bruyne i andre omgang.  Siden den gang har Sheffield United slått West Ham 1-0 hjemme og tapt 2-0 borte for Liverpool i tillegg til at de slo AFC Fylde ut av FA-cupen. I helgen tok de et sterkt bortepoeng da det ble 1-1 borte mot Arsenal på Emirates Stadium.

Laget som ble dømt nedenom og hjem av de aller fleste eksperter før sesongstart ligger i øyeblikket på en 7.plass, ett poeng bak Wolverhampton og Manchester United og bare fem poeng bak Chelsea som innehar 4.plassen som vil gi Champions League spill neste sesong.

Det eneste usikkerhetsmomentet for manager Chris Wilder er angrepsspilleren David McGoldrick som måtte stå over lørdagens oppgjør mot Arsenal med en skade.

Vi må helt klart gjøre en av våre beste prestasjoner denne sesongen for å få et resultat, sier Wilder. Jeg syntes vi gjorde en god kamp i Manchester. Vi hadde en veldig god struktur i laget, og begrenset dem til få sjanser. Vi vet de kommer til å ha ballen mye, men jeg liker å tro at vi kan by dem på en del problemer som vi gjorde på Etihad Stadium.

Sist lagene møttes på Bramall Lane var i en 4. runde kamp i FA-cupen i januar 2008. Den gang vant hjemmelaget 2-1 etter å ha ledet 2-0 til pause. Daniel Sturridge var Manchester Citys målscorer den gang. Sist vi møtte dem her i Premier League-sammenheng var 2. juledag 2006, en kamp Manchester City vant 1-0 takket være en scoring signert Stephen Ireland.

Totalt har lagene møtt hverandre 122 ganger. Manchester City har vunnet 50, Sheffield United har vunnet 38, mens 34 har endt uavgjort. Total målforskjell 204-184 i Manchester Citys favør.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 29.12.2019: Manchester City – Sheffield United 2-0 (Aguero, De Bruyne)
  • 27.01.2008: Sheffield United – Manchester City 2-1 (Sturridge). FA Cup.
  • 26.12.2006: Sheffield United – Manchester City 0-1 (Ireland)
  • 14.10.2006: Manchester City – Sheffield United 0-0
  • 01.01.2002: Sheffield United – Manchester City 1-3 (Goater, Berkovic, S. Wright-Phillips)

Visste du at:

  • Manchester City jakter sin tredje borteseier på rad mot Sheffield United i liga-sammenheng, for første gang siden vi slo dem fire ganger på rad borte i perioden 1905-1908.
  • Manchester City tapte sin siste kveldskamp, 2-3 mot Wolverhampton. Sist vi tapte to kveldskamper på rad var i 2007.
  • Sheffield United har kun vunnet 1 av sine 15 siste ligakamper mot de regjerende mesterne (1-3-11). Alle de fem siste er tapt, og uten at Sheffield United har maktet å score. Sist slik seier kom da de slo Leeds 2-1 på hjemmebane i april 1993.
  • Manchester City har bare klart å holde nullen bakover i 2 av sine 13 siste Premier League kamper, den ene av de to var mot nettopp Sheffield United i slutten av desember. Den andre var i 3-0 seieren borte mot Arsenal.

Dommer er Lee Mason. Han har dømt oss tre ganger tidligere denne sesongen. I 3-0-seieren borte mot Preston i Carabao Cup, i 2-1-seieren hjemme mot Southampton og nå sist i 4-1-seieren hjemme mot Port Vale i FA-cupen. På de 17 kampene han har dømt denne sesongen, har han delt ut totalt 47 gule- og 1 rødt kort.

Kampstart er tirsdag kl. 20.30, og kampen vises på TV2 Sport Premium 2.

Relaterte saker

1 svar

  1. Garcia og Angelino hadde jeg gjerne sett mye mer av. Greit nok med Zinny også. Der står det i alle fall ikke på holdning og innsatsvilje.

Legg igjen en kommentar