Selvmål ødela Agüeros store dag

City lå under store deler av kampen hjemme mot Crystal Palace, men to mål av Sergio Agüero i de siste ti minuttene så ut til å sikre City alle de tre poengene etter en sen snuoperasjon. Et selvmål helt på tampen skulle likevel ødelegge det hele.

Det ble en kamp med både opp- og nedturer for City-fansen hjemme mot Crystal Palace. En sen snuoperasjon så ut til å ha sikret de lyseblå seieren, men det nyttet så lite da en uheldig Fernandinho satte ballen i eget mål i kampens 90. minutt, noe som gjorde at det endte 2-2.

Pep Guardiola gjorde tre endringer på laget som slo Aston Villa 6-1 sist søndag. Ut gikk Rodri, Riyad Mahrez og Gabriel Jesus, inn kom Ilkay Gündogan, Bernardo Silva og Raheem Sterling. Sistnevnte kunne ha gitt City ledelsen etter bare to minutter spill, hadde han bare vært noen få centimetere høyere. Benjamin Mendys innlegg fra kanten var godt slått, men akkurat for høyt til at Sterling nådde opp.

Enda nærmere kom Kevin De Bruyne etter 14 minutter da City fikk frispark fra 25 meter. Skuddet var nesten helt perfekt, men noen få centimetere for høyt og smalt i tverrliggeren!

Et par minutter senere ville bortelaget fra sør-London ha straffespark da John Stones var tøff i en duell med Wilfred Zaha, og kroppstaklet han slik at han gikk over ende. Dommer Graham Scott slo ut med armene, og fikk støtte av videodommerne som heller ikke mente at det var noen grunn til å blåse.

Mens City i de siste kampene har skapt sjanser på løpende bånd og scoret en drøss med mål, skulle det vise seg å bli langt vanskeligere å komme til muligheter mot Palace i den første omgangen i dag. Det ble mye nesten, og da City ikke klarte å skape sjansene som trengtes for å ta ledelsen, var det heller bortelaget som gikk opp i føringen. 38 minutter var spilt da bortelaget hadde corner. Den ble slått mot bakerste der Gary Cahill fikk headet ballen inn foran mål, der Cenk Tosun fikk stå mutters alene og heade inn 1-0 til Palace. Nærmest Tosun var Ilkay Gündogan, men han var ikke nærme nok til å legge noe press på tyrkeren, som dermed kunne juble for å sørget for Crystal Palaces fjerde mål i første omgang denne sesongen.

Minuttet etter kunne det ha blitt 0-2 da Ederson var skikkelig ute på både blåbær- og tyttebærtur. Ballen gikk over Ederson som var ute på 40 meter og Tosun hadde fri vei mot et åpent mål! På veien kom han imidlertid til å felle Fernandinho som løp ved siden av ham, noe som gjorde at City fikk frispark og slapp med skrekken.

Bernardo Silva kunne utlignet før pause, men skuddet hans fra 15 meter ble slått over av Palace-keeper Guaita.

Etter en ganske skuffende 1. omgang, sett med City-øyne, gikk de lyseblå rett i strupen på Crystal Palace fra avspark i den andre omgangen, og kunne ha utlignet etter 51 minutter, men Bernardo Silva var for nær keeper keeper da han skjøt, og skuddet gikk rett på Guaita som kom ut og gjorde seg selv stor, og målet mindre.

Målscorer Tosun kunne deretter ha doblet Palaces ledelse noen få minutter etter, da han ble spilt gjennom med en høy ball som han dempet fint, før han med neste berøring sendte av gårde en rask avslutning – heldigvis for City rett på Ederson.

Pep Guardiola kastet innpå Gabriel Jesus med halvtimen igjen å spille i håp om å snu kampen til Citys fordel, og det tok ikke lang tid før han var kunne ha sørget for 1-1. Vinkelen ble imidlertid for spiss, og avslutningen gikk utenfor nærmeste stolpe.

Så langt hadde mesteparten av kampen vært en stor nedtur for City-fansen, men bedre skulle stemningen bli da dommer Graham Scott etter 71 minutter pekte på straffemerket. Bortelagets Riedewald kastet seg for å blokkere et innlegg fra kant, men endte opp med å sparke ballen i sin egen utstrakte arm. Dermed så det altså ut til at City skulle få muligheten til å utligne til 1-1, men det var før VAR ble involvert. Videodommerne mente etter å ha studert bildene at det ikke var snakk om noen forsettlig hands, og omgjorde dommer Scotts avgjørelse. Dermed ble det ikke noe straffespark likevel.

De lyseblå lot seg imidlertid ikke knekke over denne nedturen, og fortsette å presse på for å få et fortjent utligningsmål. Tiden begynte imidlertid å renne ut, men så, etter 82 minutter, skulle det endelig skje. Gabriel Jesus la ballen inn foran mål fra hjørnet av sekstenmeteren, og på bakerste greide en flygende Sergio Agüero å strukket foten fram og satt ballen i nettet! Målet var Agüeros 250. for City!

Bare minuttet etter kunne det blitt 2-1, men innlegget fra Mahrez gikk forbi alle i feltet. De Bruyne var også nære på like etter det, men skuddet hans gikk rett over tverrligger.

Det var med andre ord et voldsomt trykk City la inn for å få seiersmålet, og etter 87 minutter skulle det lykkes – og igjen var det Sergio Agüero som var på plass inne i boksen. Innlegget fra kant av Benjamin Mendy var perfekt slått, og Agüeros heading var nydelig. Fra sju meter fikk han styrt ballen i det lengste hjørnet, via bakken, og keeper Guaita kunne bare strekke seg, men til ingen nytte. 2-1 til City, og dermed så det ut til at kampen var vunnet, etter den sene snuoperasjonen.

Men kampen var likevel ikke helt over, for i kampens siste ordinære minutt, skulle det bli 2-2. Wilfred Zaha førte ballen opp langs kant, og burde vært stoppet av John Stones før han fikk lov til å gå inn i feltet. For da han kom inn i boksen, greide han å slå ballen forbi Stones og inn foran mål – rett i Fernandinho, som ufrivillig sendte ballen i eget mål. 2-2, og en enorm nedtur for City-spillerne, og ikke minst Sergio Agüero, som så ut til å bli den store helten.

City fikk fem tilleggsminutter til å prøve å få et seiersmål, uten å lykkes, og dermed endte det med poengtap for andre sesong på rad hjemme mot Crystal Palace, som forrige sesong meget overraskende vant 3-2 i Manchester. I dag fikk de bare med seg ett poeng, men det samme gjorde City, som likevel vil ligge foran Leicester når denne runden er ferdigspilt.

 

Relaterte saker

2 svar

  1. John Akse sier:

    Eg har ikke sett kampen, men nok en gang ser det ut som vi taper poeng på personlige feil (Stones) etter å ha lest kampreferatet her og fulgt kampen på vglive. Utrolig kjipt og desverre litt typisk city denne sesongen, men nok en gang så imponerer Aguero med mål nr. 250 og 251. Bare å «bøye seg i hatten»👏👏👏

  2. Blameis sier:

    Høyst merkelig at det ikke er mulig å få skikk på forsvarsspillet, når man har brukt et forsvarsbudsjett som mange land har skulle gjerne skulle ha hatt. Ederson redder alt for lite. Dårlig rekkevidde. Blir for dumt å bare skylde på Stones.

Legg igjen en kommentar