Utklasset Aston Villa på Villa Park!

Det var kattens lek med musen på Villa Park, og målhungrige Manchester City-spillere kunne gå fornøyde av banen etter å ha slått hjemmelaget Aston Villa med sensasjonelle 6-1! Samtidig ble Sergio Agüero historisk!

Det endte med tennissifre på Villa Park, etter at gjestene Manchester City i store deler av kampen viste fantastisk angrepsfotball og seks ganger fant veien forbi Ørjan Nyland i Aston Villa-buret. Sergio Agüero noterte seg for sitt 12. Premier League-hat trick, og passerte dermed Alan Shearer som endte opp med 11 hat trick. Det betyr at Agüero nå troner alene på toppen over spillere som har scoret flest hat trick i Premier League. Agüeros tredje scoring i dag var hans 177. i Premier League, og argentineren passerte dermed også Thierry Henry på listen over spillere som har scoret flest ganger i den øverste divisjonen i England etter at den skiftet navn til Premier League i 1992. Agüero er dermed den mestscorende utenlandske spilleren i Premier League, og ligger totalt på delt 4. plass, sammen med Frank Lampard. Foran er bare Andy Cole, Wayne Rooney og Alan Shearer.

Pep Guardiola byttet ut seks av de spillerne som startet mot Manchester United på  tirsdag i semifinalen i ligacupen, og mens City overrasket med å spille uten noen rene spisser i den kampen, startet både Sergio Agüero og Gabriel Jesus i dag. Ederson var tilbake mellom stengene og fikk sin første kamp siden han ble utvist 3. juledag mot Wolverhampton, mens John Stones i Citys midtforsvar fikk sin første Premier League-kamp siden tapet hjemme for Manchester United 7. desember. En som derimot fikk litt etterlengtet hvile i dag var Raheem Sterling – spilleren som har spilt klart mest for City denne sesongen.

Det skulle stå 4-0 til City allerede til pause, og det var Riyad Mahrez som sto bak de to første scoringene. Det første kom etter 18 minutter da han tråklet seg gjennom Aston Villa-forsvaret og sendte ballen lavt i det nærmeste hjørnet. Ned dit rakk ikke Nyland å komme seg, og dermed var City i føringen etter en flott soloprestasjon av Mahrez – som bare blir bedre og bedre i City-drakta.

Det var kantspilleren fra Algerie som også skulle sørge for 2-0 til City seks minutter senere. Sergio Agüero så ut til å ha mistet ballen, men greide takket være oppofrende kjemping å få tak i den igjen helt nede ved dødlinja i kamp med to Aston Villa-forsvare. Ballen gikk så til Daniel Drinkwater, som tydeligvis trodde at han hadde bedre tid enn han hadde. Han dempet først ballen, men før han rakk å gjøre noe mer, hadde David Silva snappet den fra han og den gikk videre til Riyad Mahrez, som ikke gjorde noen feil da han fikk mulighet til å doble ledelsen for City! 0-2!

Gabriel Jesus kunne ha scoret kort tid etter da han vendte opp inne i feltet og raskt fikk avsluttet, men forsøket gikk over tverrligger. Bare et lite øyeblikk senere skulle det likevel bli 0-3, etter at Kevin De Bruyne sendte til Sergio Agüero, som gjorde det meste selv da han først forserte med ballen i beina, og så hamret ballen forbi Ørjan Nyland like utenfor 16-meteren. Skuddet var hardt, men likevel ikke umulig å ta for Nyland, som fikk en hånd på ballen og dermed forlenget ballen bort i hjørnet. Uansett: 3-0 til City før halvtimen var spilt!

Gjestene fra Manchester hadde flere fine muligheter til å score før pause, som da Agüero sendte ballen like over etter 36 minutter, og da David Silva sendte et frispark fra god posisjon like utenfor stolpen etter 38 minutter. Det så ut til at 0-3 kom til å stå seg inn til hvilen, men på overtid i den første omgangen skulle Gabriel Jesus øke til 0-4. Mesteparten av æren for målet skal likevel Kevin De Bruyne ha. Ballen han slo inn fra kant og inn bak Villa-forsvaret var det verdensklasse over, og på bakerste ventet altså Jesus, som ikke gjorde noen feil og satte ballen i nettet!

Dermed 0-4 til pause, og City ble muligens også snytt for straffespark da Jesus fikk en hånd i ansiktet og ble dyttet vekk, uten at hoveddommer Jon Moss eller videodommerne reagerte.

57 minutter var spilt da 0-4 skulle bli til smått utrolige 0-5. David Silvas stikker gjennom til Agüero var perfekt slått, og gjorde at argentineren kunne ta ballen med seg først sidelengs, før han til slutt avsluttet fra ti meter – til side før Ørjan Nyland og i mål!

Det kunne ha blitt 0-6 ved et par-tre anledninger før det faktisk ble det. Etter 63 minutter fikk Gabriel Jesus ballen forbi Nyland i Villa-buret, men Tyrone Mings sto på strek og fikk reddet. Så blåste samme Jesus ballen over fra meget god posisjon inne i boksen, før Sergio Agüero tvang fram en redning fra Nyland da han skjøt ved nærmeste stolpe etter fantastiske kombinasjoner av City-spillerne i forkant.

Men så skulle altså Citys sjette for kvelden komme, og Sergio Agüero skulle få sitt hat trick. Hjemmelagets Kortney Hause var i det gavmilde hjørnet da han på uforståelig vis sendte ballen rett til Riyad Mahrez, som sendte videre til Agüero. Igjen avsluttet han ved den nærmeste stolpen, men denne gangen forbi Nyland og i mål. Dermed var Agüeros 12. Premier League-hat trick et faktum, og tar vi med alle turneringer, har Agüero nå scoret 16 hat trick (tre mål i samme kamp) for Manchester City!

Helt mot slutten skulle Aston Villa få det som må karakteriseres som et unødvendig trøstemål sett med City-øyne. Innbytter Ilkay Gündogan strakk ut en fot og felte Trezeguet, noe som ga Anwar El Ghazi muligheten fra ellevemetersmerket. Den sjansen benyttet han og sørget for at det endte 1-6 i stedet for 0-6, noe som i det store bildet har minimal betydning. Målet var for øvrig det 1000. City har sluppet inn i Premier League, og de lyseblå står nå med en målforskjell i Premier League på 1436-1000 (på 870 kamper).

Etter et knallhardt kampprogram den siste tiden får nå City faktisk hele seks dagers hvile før neste kamp, som er kommende lørdag hjemme mot Crystal Palace.

 

 

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar