Før kampen: Aston Villa – Manchester City

Etter en aldri så liten pause fra Premier League fotballen grunnet FA- og Carabao Cup, er det på ny kamp om poengene som teller når Manchester City tar turen til Villa Park for å møte Aston Villa søndag ettermiddag.

Et Villa-lag som røyk ut av FA Cupen etter å ha tapt 2-1 borte mot Fulham forrige helg, før de onsdag kveld spilte 1-1 borte Leicester i deres første semifinalekamp i Carabao Cup. Vi møter forøvrig Villas banemenn, Fulham, hjemme i neste runde i den gjeveste av de nasjonale cup-turneringene.

Det er heldigvis sjelden man er litt misfornøyd etter å ha vunnet 3-1 mot Manchester United på Old Trafford, men det var nok tilfelle blant mange av oss etter tirsdagens første semifinalekamp i Carabao Cup. Etter en strålende førsteomgang kunne vi gå til pause med ledelse 3-0. En ledelse som kunne, og burde, vært ennå større. I andre omgang tok imidlertid spillerne foten av gasspedalen og United fikk i stedet en redusering. Dermed øyner de røde fortsatt et lite håp om avansement foran returoppgjøret som spilles på Etihad Stadium 29.januar. Et oppgjør som fort kunne blitt en ren formalitet dersom vi hadde fortsatt der vi slapp etter de første 45 minuttene mot et tydelig rystet United-lag. Likevel har vi sikret oss et strålende utgangspunkt til å nå vår tredje finale på rad i denne turneringen. En turnering vi har vunnet de to siste sesongene, og fire av de seks siste. Dette var forøvrig første gang siden i mai 1997 at Manchester United slapp inn tre mål før pause i en hjemmekamp. Den gang var det mot Middlesbrough i en kamp som til slutt endte 3-3.

Pep Guardiola hadde tatt lærdom av 1-2-tapet hjemme for Manchester United for en måneds tid siden, der vi regelrett ble kontret i senk, og kom til Old Trafford med en ny formasjon der det hverken var plass til Sergio Aguero eller Gabriel Jesus på topp. Og det fungerte utmerket. Hjemmelaget skapte svært lite, og Manchester City var nærmere både fem og seks mål enn United var en redusering til.

Foran søndagens oppgjør mot Aston Villa er det kun Aymeric Laporte og Leroy Sane som er uaktuelle. Laporte er tilbake i full trening igjen, men det vil fortsatt ta litt tid før han er klar for kamp. Sane er også tilbake i trening etter kneskaden han pådro seg i Community Shield oppgjøret mot Liverpool helgen før seriestart, og som har holdt ham ute siden.

Til denne går nok Guardiola tilbake til en mer «normal» oppstilling. Claudio Bravo har stått i mål de siste  kampene, her er nok Ederson tilbake igjen mellom stengene. Bravo har vært Guardiolas valg i cupkampene, men han måtte også steppe inn i hjemmekampene mot Sheffield United og Everton ettersom Ederson først hadde karantene, deretter ble syk. 

Forsvarsfireren blir trolig lik den mot United, kanskje med unntak av Otamendi som muligens blir erstattet med John Stones eller Eric Garcia. Rodri og Kevin De Bruyne er selvskrevne på midtbanen. Den siste plassen sentralt på midtbanen står trolig mellom David Silva og Ilkay Gundogan.  

Aguero er ett mål unna å tangere Thierry Henrys 175 PL-mål

På topp må Guardiola velge mellom Sergio Aguero eller Gabriel Jesus. Aguero er bare ett mål unna å tangere Thierry Henrys 175 Premier League mål. Henry er pr dags dato utlendingen med flest mål i Premier Leagues historie, men det er bare et tidsspørsmål før vår argentinske målmaskin overtar den «tittelen».

Vi tipper disse 11 starter; Ederson, Kyle Walker, Benjamin Mendy, Fernandinho, Nicolas Otamendi, Rodri, David Silva, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Raheem Sterling, Sergio Aguero.

Aston Villa har vel gjort den sånn noenlunde som forventet etter opprykket forrige sesong.Dean Smiths mannskap ligger for øyeblikket på en 17.plass, ett poeng over nedrykksstreken. Seks seire har det blitt så langt i Premier League, fire av disse har kommet hjemme på Villa Park (Everton 2-0, Brighton 2-1, Newcastle 2-0 og Norwich 1-0). I forrige serieomgang ble det en sjelden borteseier da de slo Burnley 2-1 på Turf Moor.

De har to av sine keepere, Tom Heaton og Lovre Kalinic, ute med langtidsskader. Dermed står Ørjan Håskjold Nyland i målet. Nyland var førstevalget da han kom til klubben for en tid tilbake, men ble selv skadet forrige sesong og har slitt med å få spilletid etter det.  Midtbanespilleren Keinan Davis er ute med skade, mens angrepsspillerne Jonathan Kodjia og Wesley regnes som usikre foran oppgjøret.

Det omvendte møtet på Etihad Stadium i slutten av oktober endte med 3-0 til Manchester City etter at det hadde stått 0-0 til pause. Raheem Sterling gav oss ledelsen før minuttet var spilt av den andre omgangen før mål av David Silva og Ilkay Gundogan midtveis i omgangen sørget for at alle poengene ble værende igjen i Manchester.

Sist lagene møttes på Villa Park var i januar 2016 i en 4.runde kamp i FA Cupen. Det endte 4-0 til Manchester City etter tre scoringer av Kelechi Iheanacho og en signert Raheem Sterling. Sist lagene møttes på denne banen i Premier League- sammenheng var i november 2015. Det oppgjøret endte 0-0.

Lagene har møtt hverandre totalt 171 ganger opp gjennom historien. Det har resultert i 73 seire til Manchester City, 57 seire til Aston Villa, mens 41 oppgjør har endt uavgjort. Total målforskjell 277-242 i Manchester Citys favør.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 26.10.2019: Manchester City – Aston Villa 3-0 (Sterling, D. Silva, Gundogan)
 • 05.03.2016: Manchester City – Aston Villa 4-0 (Aguero 2, Y. Toure, Sterling)
 • 30.01.2016: Aston Villa – Manchester City 0-4 (Iheanacho 3, Sterling). FA Cup.
 • 08.11.2015: Aston Villa – Manchester City 0-0
 • 25.04.2015: Manchester City – Aston Villa 3-2 (Aguero, Kolarov, Fernandinho)

Visste du at:

 • Manchester City har vunnet 9 av de siste 11 Premier League-oppgjørene mot Aston Villa. 
 • Manchester City har holdt nullen i 8 av de siste 10 Premier League-oppgjørene mot Aston Villa, inkludert de tre siste. 
 • Aston Villa har tatt seks av ni mulige poeng i sine tre siste kamper, der er to fler enn de klarte i de ni foregående kampene.
 • Aston Villa har bare vunnet 3 av deres 49 Premier League kamper mot de regjerende mesterne (14 uavgjorte, 32 tap). Alle de 11 siste tilsvarende kampene er tapt.
 • Under Pep Guardiolas ledelse har Manchester City tapt 3 av 4 bortekamper i Premier League spilt i januar. Den hittil eneste kom i fjor da Huddersfield ble slått 3-0.

Dommer er Jonathan Moss. Dette blir fjerde gang han dømmer oss denne sesongen. De tre foregående var hjemme mot Brighton (seier 4-0), hjemme mot Southampton i Carabao Cup (seier 3-1) og borte mot Burnley (seier 4-1). 

Kampstart er søndag kl.17.30 og kampen vises på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

1 svar

 1. Det er Jed steer og Tom heaton som er langtidsskada, ikkje Lovre Kalinic.

Legg igjen en kommentar