City vant 3-1 på regntungt Academy Stadium

City vant i kveld 3-1 mot Everton hjemme på et regntungt Academy Stadium og er nå à poeng med Arsenal i FA WSL, med én kamp mindre spilt. 

Foran 1681 tilskuere stilte City med følgende lag |

XI |Roebuck, Stokes, Bonner, Houghton (C), Beckie, Weir, Walsh, Hemp, Scott, Bremer, Stanway

INNBYTTERE | Benameur, Coombs, Toland, Geum-min, White, Wullaert, Fidalgo

Pauline Bremer satte i kveld inn sitt 16. og 17. mål for sesongen og midtstopper Gemma Bonner kom også på scoringslisten på et regntungt Academy Stadium. City har vunnet samtlige av sine 13 oppgjør med Everton og tok en viktig seier med tanke på å holde presset på Arsenal. Dette har vært en emosjonell uke etter at det torsdag ble klart at Nick Cushing forlater Manchester til fordel for New York City i februar. Kaptein Steph Houghton uttalte før kampen hvor viktig det var å vise sin takknemlighet til Nick i form av å vinne de siste kampene sine før han drar til New York. Det gjorde laget til gangs mot Everton i kveld.

City ledet 2-0 etter kun fire minutter mot Tottenham forrige helg, men i kveld var det Everton som åpnet best. Etter kun 14 sekunder fikk Hannah Cain skutt fra langt hold og Ellie Roebuck fikk slått ballen i tverrligger. Everton hadde tre hjørnespark i løpet av de to første minuttene og startet i et høyt tempo.

Georgia Stanway skapte de største farlighetene for City de første 15 minuttene, da hun avsluttet like utenfor etter en fin stikker fra Keira Walsh, før hun noen minutter senere tok med seg ballen innover og avsluttet like over mål. Etter 18 minutter tok City ledelsen. Lauren Hemp vant ballen på venstresiden etter en feil i Everton-forsvaret før hun slo videre til Caroline Weir som slo inn til Bremer. Tyskeren snudde seg 180 grader i det hun tok imot ballen og satte den i mål.

City kontrollerte kampen fint etter dette og Bremer skapte nok en sjanse for City da hun avsluttet over mål. Caroline Weir var også nære ved og Everton-spiller Clemaron var heldig som ikke satte ballen i eget mål.

City tok kontrollen fra start av i andre omgang og doblet ledelsen etter nok en kombinasjon mellom Hemp og Bremer. Hemp vant ballen på venstresiden og slo inn til Bremer som brukte én berøring før hun curlet ballen nydelig opp i lengste hjørne. Hennes niende scoring på åtte kamper.

I løpet av noen minutter etter at det var spilt rundt en time avsluttet begge lag i treverket, Bremer med et brassespark som smalt i tverrligger. 65 minutter hadde gått da Gemma Bonner satte inn Citys tredje for kvelden. Etter et hjørnespark tok hun imot ballen i lufta før hun scoret mellom beina på keeper. Stanway var nære ved å sette inn det fjerde for kvelden etter at Everton ga bort ballen i egen boks og Ellen White traff stolpen.

På overtid fikk Everton et trøstemål etter at et hjørnespark ble headet i hofta til Georgia Stanway som ikke kunne hindre at ballen endte i eget mål.

City ligger nå fire poeng foran Chelsea på tredje plass og har ike mange som Arsenal som ligger først, med én kamp mindre spilt.

Neste kamp for City er onsdag 15. januar klokken 20:30 hvor de møter Sheffield United i Ligacupens kvartfinale. Neste kamp i ligaen er søndag 19. januar borte mot Birmingham.

Relaterte saker

5 svar

  1. 2-1 eller 3-1 , 3 mål i følge referatet, 2-1 på forsiden ?

  2. Manchester City Supporters Club, Scandinavian Branch takker, regnet med at det var 3 da👍👍😊

  3. Sveinung Myhre To scoringer av Bremer og én av Bonner. Skjer noen glipper inni mellom når det legges ut artikler så ofte. 37 artikler skrevet så langt i januar.

  4. Manchester City Supporters Club, Scandinavian Branch alt i orden, kjekkest at resultatet blei 3 scoringer 👍💙

Legg igjen en kommentar