Nick Cushing forlater Manchester City Women til fordel for New York City FC

Nick Cushing forlater Manchester City Women etter seks og en halv sesong til fordel for New York City FC, hvor han tar rollen som assistentmanager for Ronny Deila. 

Nick Cushing har ledet Manchester City Women siden relanseringen i 2014 og har ledet klubben til seks trofeer på like mange år. Cushing og jentene har vunnet Continental Cup tre ganger, FA-Cupen to ganger og FA WSL én gang. I tillegg ledet Cushing laget til to strake semi-finaler i Champions League og kjemper om titler både i ligaen, FA-Cupen og Ligacupen inneværende sesong.

Nick begynte å jobbe for Manchester City i 2007 og trente både Phil Foden, Taylor Harwood-Bellis, Tommy Doyle, Rowan McDonald og Cole Palmer på u9-nivå. Han startet som trener på City sine fotballskoler, før han senere ble trener i akademiet. Deretter ble han manager for Manchester City Women, før han nå blir assistentmanager for Ronny Deila i New York. Han blir altså i City Football Group.

Hans siste kamp som manager for Manchester City Women blir kampen mot Arsenal søndag den 2. februar på Academy Stadium. Nick hadde følgende å si om at han nå skal bli assistent manager i New York: – Jeg ønsker å takke City Football Group og Manchester City for å ha gitt meg muligheten til å trene kvinnelaget vårt de siste seks årene. Avgjørelsen om å forlate MCWFC har vært utrolig vanskelig på grunn av de fantastiske spillerne og støtteapparatet vi har her og på grunn av den utrolige suksessen vi har oppnådd sammen, det var ikke en enkel avgjørelse. Vi har hatt fantastiske seks- og en halv sesonger sammen og jeg har virkelig satt pris på alle sammen jeg har jobbet sammen med her. Det blir ekstremt emosjonelt å forlate klubben, men jeg gleder meg veldig til min nye rolle i City Football Group. Å linke opp med Ronny er en briljant mulighet og jeg ser frem til å jobbe i MLS.

‘Head of Women’s Football, Gavin Makel, sier Nick kommer til å bli savnet: – På vegne av alle her i klubben ønsker jeg å viderebringe min takknemlighet og takk til Nick for hans dedikasjon til Manchester City Women de siste seks årene og til Manchester City før det. MCWFC var en reise vi startet på sammen og det han har oppnådd som manager i løpet av hans tid her er uovertruffent i kvinnefotballen. Han kommer til å bli savnet, men alle her er glade på hans vegne og denne nye spennende muligheten i City Football Group.

Ronny Deila gleder seg til å jobbe sammen med Nick: – Jeg synes det er veldig spennende at Nick kommer hit. Han har et utrolig rykte innen fotballens sirkler og det han har oppnådd i Manchester er intet mindre enn utrolig. Måten laget hans er spilt på er også måten vi prøver å spille på her i New York. Det er viktig å ha trenere i støtteapparatet vårt som har erfaring som hovedtrener, ettersom det bringer en annen dynamikk inn i laget. Nick sin tid i Manchester vil være gunstig for oss og jeg vet spillerne og trenerne våre kommer til å bli bedre med Nick som en del av støtteapparatet.

Som følge av at Cushing forlater klubben vil nåværende assistentmanager Alan Mahon lede laget etter 2. februar sammen med tidligere trener for England U21 på herresiden, Brian Eastick.

Tusen takk for alt og lykke til i New York, Nick Cushing!

 

 

 

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar