Før kampen: Manchester United – Manchester City

Pep Guardiola kan velge fra en nærmest skadefri tropp når Manchester City tar turen til Old Trafford for å møte Manchester United i den første av to semifinalekamper i Carabao Cup tirsdag kveld.

Mandag var også Aymeric Laporte tilbake i full trening igjen etter kneskaden han pådro seg i hjemmekampen mot Brighton i slutten av august. Denne kommer selvsagt altfor tidlig for franskmannen, men forhåpentligvis vil det ikke gå så mange ukene til før vi får se ham i aksjon på banen igjen. 

Nicolas Otamendi er også tilbake i trening etter å ha stått over de to siste kampene med en skade, mens Ederson er kvitt sine sykdomsplager som har holdt ham ute. Dermed er det bare Leroy Sane som mangler når Guardiola sammen med resten av sitt trenerteam gjør de siste forberedelsene på treningsfeltet.

Port Vale ble som ventet noen nummer for små i lørdagens 3.runde kamp i FA-cupen. Guardiola brukte anledningen til å hvile mange av våre mest sentrale spiller etter et tøft jule- og nyttårs program, og lot flere av de med lite spilletid få vise seg fram. 17-åringen Taylor Harwood-Bellis fikk sin hjemmedebut og kronet den med en scoring da John Stones avslutning gikk via ham og i mål. Tommy Doyle fikk også sin hjemmedebut da han kom inn for Ilkay Gundogan med et kvarter igjen å spille av kampen.

Manchester City, regjerende mestre i Carabao Cup

Til denne sparer nok ikke Pep Guardiola på noe. Vi er kun ett hinder fra å nå vår tredje finale på rad i denne turneringen. Og med det muligheter til å vinne Carabao Cup for tredje sesong på rad og for femte gang på de siste sju sesongene. 

På mandagens pressekonferanse sa imidlertid Guardiola at det ekstremt tøffe kampprogrammet den siste tiden har gjort at noen kanskje kan trenge en aldri så liten pust i bakken.  Jeg har en ide om hvordan vi kommer til å stille, men har fortsatt ikke bestemt meg helt for hvilke 11 som starter, sa Pep.

Ederson, Benjamin Mendy, Fernandinho, Rodri og Kevin De Bruyne var ikke med i kamptroppen mot Port Vale, og er nok tilbake igjen fra start her. I tillegg var Eric Garcia, Kyle Walker, Raheem Sterling og Gabriel Jesus ubenyttede reserver. De fleste av disse er nok også tilbake i startoppstillingen. I tillegg fikk John Stones en fin gjennomkjøring da han spilte hele kampen etter et lengre skadeavbrekk.

Vi tror disse 11 starter: Ederson, Kyle Walker, Benjamin Mendy, Fernandinho, John Stones, Rodri, Ilkay Gundogan, Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez, Raheem Sterling og Gabriel Jesus.

Manchester United må ut i omkamp i FA-cupen etter at det ble 0-0 borte mot Wolverhampton lørdag. Den omkampen spilles i neste uke.

Til tirsdagens oppgjør må Ole Gunnar Solskjær klare seg uten den skadde kvartetten Paul Pogba, Scott McTominay, Marco Rojo og Eric Bailly, mens Harry Maquire regnes som usikker etter at han fikk seg en smell mot Wolverhampton. Jesse Lindgard og Anthony Martial er imidlertid tilbake igjen.

Manchester City og Manchester United møtte hverandre i denne turneringen også i Guardiolas første sesong som City-manager. Det var i en 4.rundekamp som ble spilt på Old Trafford i oktober  2016. Den gang vant United 1-0 takket være en scoring av Juan Mata ti minutter ut i andre omgang. De gikk senere hen og vant turneringen etter å ha slått Southampton 3-2 i finalen. 

United stakk også av med seieren da lagene møttes i Premier League på Etihad Stadium for en måned siden. Marcus Rashford (straffe) og Anthony Martial sørget for 2-0-ledelse til pause for gjestene i en kamp City hadde ballen i 72 % av tiden, men ble regelrett kontret i senk i den første omgangen. Til tross for stor dominans i den andre omgangen måtte City vente helt til det 85. minutt før vi klarte å overliste David De Gea da Nicolas Otamendi headet en corner i mål. Men det ble bare med dette ene trøstemålet.

Tirsdagens oppgjør blir det 179. Manchester-derbyet i rekken. De 178 foregående har endt med 53 seire til Manchester City, 73 seire til Manchester United, mens 52 har endt uavgjort. Totalt målforskjell 254-245 i Manchester Uniteds favør.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 07.12.2019: Manchester City – Manchester United 1-2 (Otamendi)
  • 24.04.2019: Manchester United – Manchester City 0-2 (B. Silva, Sane)
  • 11.11.2018: Manchester City – Manchester United 3-1 (D.silva, Aguero, Gundogan)
  • 07.04.2018: Manchester City – Manchester United 2-3 (Kompany, Gundogan)
  • 10.12.2017: Manchester United – Manchester City 1-2 (D.Silva, Otamendi)

Visste du at:

  • Machester United vant sist lagene møtte hverandre for en måneds tid siden. Vi må helt tilbake til 2010 for å finne sist de vant to kamper på rad mot oss.
  • Manchester City har vunnet 6 av de siste 9 bortekampene mot Manchester United (1 uavgjort, 2 tap). Én mer enn de greide på de 39 foregående møtene på Old Trafford.
  • Siden 1-0-tapet for Manchester United I 4.runde i 2016 er Manchester City ubeseiret på sine 15 siste kamper i denne turneringen (11 seire, 4 uavgjorte). 
  • Dette er Manchester Uniteds 15. semifinale i denne turneringen. Bare Liverpool har flere med sine 17.

Dommer er Mike Dean. Han dømmer Manchester City for fjerde gang denne sesongen. De tre foregående har endt med 5-0 seier borte mot West Ham, 8-0 hjemme mot Watford og sist 3-1 hjemme mot Leicester. På de 16 kampene han har dømt denne sesongen har han delt ut totalt 75 gule- og 2 røde kort.

Kevin Friend er sjef i VAR-rommet og sitter klar med mikrometeret skulle noen være så heldig å sette ballen i mål.

Kampstart er tirsdag kl. 21.00 og kampen vises på Viasport 1.

Returoppgjøret spilles på Etihad Stadium onsdag 29.januar.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar