Pep: – Glad for å være i neste runde

City-manager Pep Guardiola er glad for å være klar for FA-cupens fjerde runde etter kveldens 4-1-seier over Port Vale.

«Vi er videre til den neste runden etter et utrolig antall kamper», fortalte Guardiola etter kampen. «Vi tok kampen på alvor. I første omgang slet vi litt, men andre omgang var bedre. Alt i alt syns jeg laget gjorde det ok i dag. Vi fikk spille spillet vårt.»

Mens veien opp til Liverpool på toppen av Premier League-tabellen er for lang til at City kan ha noe realistisk mål om å ta dem igjen, er FA-cupen en turnering Pep Guardiola har som mål å vinne – på samme måte som i forrige sesong. «I Premier League er vi for langt unna, så vi må fokusere på andreplassen», kunne Guardiola fortelle. «I de andre turneringene tar vi det kamp for kamp.»

En som fikk en meget god dag på jobben var 17 år gamle Taylor Harwood-Bellis, som fikk sin hjemmedebut for City, i tillegg til at han også scoret – om enn noe tilfeldig. «Taylor har spilt bra de gangene han har fått sjansen denne sesongen», mener Guardiola. «Han er ung, og nå har han allerede scoret for Manchester City. Det var en litt merkelig scoring, men mål er mål. Det er viktig at han spiller på et høyt nivå. Eric Garcia og Taylor er unge, men de spiller mer enn godt nok. Unge spillere må ikke snakke for mye, men heller lytte og lære. Framtida ligger i deres egne hender. Det er selvsagt viktig at vi har unge spillere som Taylor, Phil Foden og Tommy Doyle på laget. Tommy spilte i Carabao Cup og spilte noen få minutter i dag. Det er ikke fordi de er engelske de får spille, men fordi de er gode spillere. Vi gir ikke bort gratispresanger. Det er fordi de har vist at de har den kvaliteten som trengs til å hjelpe oss at de får spille.»

Etter en lengre VAR-sjekk fant en til slutt ut at Taylor Harwood-Bellis ikke var i offside da John Stones avsluttet på Citys tredje scoring.

Guardiola uttalte seg også om VAR etter kampen. To av Citys mål i kveld måtte sjekkes av VAR for å se om det var offside eller ikke, og Citys manager innrømmer at det er rart å se spillere som ikke feirer etter at de har scoret. «Ja, jeg er enig. Motstanderlaget feirer heller hvis det viser seg at det ikke er mål. Hver gang det er scoring må du vente og se hva dommeren sier. Det er bare når det er helt klart, sånn som på det fjerde målet i kveld, at du kan feire. Ellers må du vente. Vi har hatt mange slike opplevelser.»

Etter kveldens kamp ble Port Vale-spillerne invitert inn i City-garderoben. «Jeg var ikke der da, men jeg tror de byttet drakter», kunne Guardiola fortelle. «Jeg snakket med manageren deres og sportsdirektøren. Det er fint for oss å få besøk av slike klubber og for spillerne deres å forstå at de er som oss. Vi er på et annet nivå, men drømmer er drømmer», avslutter Pep,  som må vente til mandag kveld for å finne ut hvem City skal møte i fjerde runde av FA-cupen.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar