Før kampen: Burnley – Manchester City

Manchester City tapte ytterligere terreng i kampen om Premier League-tittelen da det «bare» ble uavgjort mot Newcastle lørdag. Men fortvil ikke, allerede tirsdag kveld får spillerne muligheten til å reise kjerringa når de tar turen til Turf Moor for å møte Burnley.

Ettersom Liverpool oppskriftsmessig vant sin kamp hjemme mot Burnley er det nå hele 11 poeng opp til laget som har vært nærmest feilfrie i seriespillet så langt denne sesongen. Leicester er også foran oss med sine 32 poeng mot våre 29 etter 14 spilte kamper. Men mye rart kan fortsatt skje, så her er det bare å holde motet oppe og støtte opp om våre spillere så godt det lar seg gjøre. Og ikke minst håpe vi kan finne tilbake til taktene vi viste i siste halvdel av forrige sesong da vi radet opp seiere på rekke og rad.

Kampen mot Newcastle ble aldri det helt store hverken spillemessig eller resultatmessig. Hjemmelaget forsvarte seg godt, og selv om vi tok ledelsen to ganger, klarte de å komme tilbake begge gangene og sørge for at det til slutt endte 2-2.

Ilkay Gundogan pådro seg sitt femte gule kort for sesongen, og må dermed stå over tirsdagens kamp med karantene. Ute er også Sergio Aguero. Pep Guardiola kun mandag fortelle at Aguero også vil miste helgens derby mot Manchester United, men at han kan være tilbake igjen til bortekampen mot Arsenal om 13 dager. Gledelig er det imidlertid at Oleksandr Zinchenko er tilbake i full trening igjen etter å ha mistet de 10 siste kampene grunnet en kneskade. Det er dog uvisst om denne kommer litt i tidlig for den unge ukraineren.

Aymeric Laporte og Leroy Sane er fortsatt uaktuelle på grunn av skader, og  de blir ikke å se på banen igjen på denne siden av nyttår.

Burnley ligger foran denne kampen på en 10.plass med 18 poeng på sine 14 første kamper. Nå i helgen ble det tap 0-2 hjemme for Crystal Palace etter at de i de to foregående kampen først hadde slått West Ham 3-0 hjemme, deretter slått Watford med de samme sifrene på bortebane. 

Til denne må de klare seg uten islendingen Johann Berg Gudmundsson som fortsatt ikke er restituert etter skade. Midtbanespilleren Ashley Westwood sliter med en muskelskade og regnes som usikker. Han stod også over helgens tap mot Crystal Palace, en kamp han uansett var suspendert i grunnet for mange gule kort. Venstrebacken Charlie Taylor måtte gi seg etter en drøy halvtimes spill lørdag, og er tvilsom til tirsdagens kamp. I tillegg fikk innbytteren Eric Peters seg en smell. Men ikke verre enn at man regner med at han blir klar igjen til denne.

På de 7 hjemmekampene de har spilt i Premier League denne sesongen har det blitt 4 seire (Southampton, Norwich, Everton, West Ham) og 3 tap (Liverpool, Chelsea, Crystal Palace). 

Sergio Aguero ble matchvinner i tilsvarende oppgjør forrige sesong

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med 1-0 til Manchester City etter at Sergio Aguero satte inn kampens eneste mål i det 63.minutt. Mens vi vant det omvendte møtet på Etihad Stadium med 5-0. Lagene møttes også i Manchester i FA Cupen. Også det endte med 5-0 seier til Manchester City. 

Sist Burnley tok poeng mot oss var i februar 2018 da det endte 1-1 på Turf Moor. Danilo gav oss den gang ledelsen med et flott langskudd midtveis i første omgang. Men Johann Berg Gudmundson utliknet for hjemmelaget åtte minutter før slutt.

For å finne sist gang Burnley slo Manchester City må vi tilbake til 14.mars 2015. Den gang vant de 1-0 etter en scoring av Georg Boyd. Etter det har lagene møtt hverandre 8 ganger i serie- og cup sammenheng. Hvorav Manchester City har vunnet 7, mens 1 har endt uavgjort med en målforskjell på  21-3 i Citys favør.

Totalt har lagene møtt hverandre 102 ganger opp gjennom historien. Det har endt med 47 seire til Manchester City, 30 seire til Burnley, mens 25 har endt med uavgjort. Målforskjell 199-135 i Manchester Citys favør.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 28.04.2019: Burnley – Manchester City 0-1 (Aguero)
  • 25.01.2019: Manchester City – Burnley 5-0 (Jesus, B. Silva, De Bruyne, Aguero, Selvmål). FA Cup.
  • 20.10.2018: Manchester City – Burnley 5-0 (Aguero, B.Silva, Fernandinho, Mahrez, Sane)
  • 03.02.2018: Burnley – Manchester City 1-1 (Danilo)
  • 06.01.2018: Manchester City – Burnley 4-1 (Aguero 2, Sane, B.Silva). FA Cup.

Visste du at:

  • Manchester City vant tilsvarende oppgjør med 1-0 forrige sesong. Men vi må helt tilbake til på slutten av 1960-tallet for å finne sist vi vant to bortekamper på rad mot Burnley.
  • Burnley har vunnet sine tre siste hjemmekamper som er spilt på en tirsdag. Alle med 1-0 henholdsvis i januar, april og desember 2017.
  • Manchester City har vunnet 18 av sine 19 siste Premier League kamper som har startet etter kl 20.00. Tapet kom mot Newcastle forrige sesong.
  • Burnley har vunnet tre av sine fem hjemmekamper mot de regjerende mesterne i Premier League (60 %). Bare Manchester United (64%) har en høyere seiersprosent i lignende kamper. Det skal dog nevnes at de to siste er tapt.
  • Ingen av Burnleys 14 siste hjemmekamper i Premier League har endt uavgjort. 7 er vunnet, 7 er tapt.

Dommer er Jonathan Moss. Med seg på VAR-rommet utstyrt med linjal og andre nødvendige og unødvendige måleinstrumenter har han Graham Scott. Moss har dømt oss to ganger tidligere denne sesongen. I 4-0 seieren hjemme mot Brighton i slutten av august og i 3-1 seieren hjemme mot Southampton i slutten av oktober.

Kampstart er tirsdag kl. 21.15 og kampen vises på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar