Før kampen: Newcastle – Manchester City

Etter at Champions League-avansementet ble sikret tirsdag kveld, kan Manchester City nå konsentrere seg fullt og helt om Premier League, iallefall for en stakket stund. Lørdag tar vi turen til St. James’ Park for å møte Newcastle.

Et Newcastle-lag som var det siste som slo oss i seriesammenheng forrige sesong. Det var i slutten av januar. Etter det radet vi opp 14 strake seire i Premier League og kunne til slutt heve trofeet for andre gang på rad og for fjerde gang totalt.

Kampen mor Shakhtar Donetsk tirsdag ble aldri noen minneverdig affære. Selv om vi måtte nøye oss med et skuffende uavgjortresultat og ett poeng, var det likevel nok til at vi allerede er videre til 8.dels finalen som gruppevinner allerede før den siste gruppespillkampen borte mot Dinamo Zagreb.

Nicolas Otamendi og Angelino fikk begge tillit fra start på bekostning av John Stones og Benjamin Mendy uten at noen av dem benyttet sjansen til å overbevise Pep Guardiola om at de også fortjener å få starte i denne. Spesielt Angelino gjorde mye rart, og det meste av det gjestene fra Ukraina skapte av sjanser kom på vår venstreside. Bernardo Silva var tilbake igjen etter å ha sonet karantene mot Liverpool og spilte på høyresiden i stedet for Riyad Mahrez. Mens Gabriel Jesus kom inn og erstattet en skadet Sergio Aguero.

Til denne tror vi John Stones og Benjamin Mendy er tilbake fra start. Vi tror også Kyle Walker kommer inn på høyrebacken igjen i stedet for Joao Cancelo etter at han har sittet på benken i de to siste kampene. David Silva startet tirsdagens kamp på benken etter at han måtte gi seg med krampe i oppgjøret mot Chelsea. Her tror vi også spanjolen er tilbake igjen fra start. Rodri og Kevin Bruyne tar trolig de to andre plassene sentralt på midtbanen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus tar ganske sikkert to av de tre offensive plassene. Riyad Mahrez og Bernardo Silva kjemper om den siste.

Aymeric Laporte, Oleksandr Zinchenko, Leroy Sane og Sergio Aguero er ute med skader.

Vi tipper dette laget: Ederson, Walker, Mendy, Fernandinho, Stones, Rodri, D. Silva, De Bruyne, Sterling, Jesus og Mahrez.

Newcastle ledes nå av den gamle stopperkjempen Steve Bruce som overtok etter at Rafa Benitez dro til Kina etter godt og vel tre år i managerstolen på St James’ Park. Bruce kom til Newcastle etter en kort periode som manager i Championship-klubben Sheffield Wednesday. Men den etterhvert så erfarne manageren har også ledet klubber som Sheffield United, Huddersfield, Wigan (to perioder), Crystal Palace, Birmingham, Sunderland, Hull og Aston Villa. Som aktiv spiller var han mest kjent for sin tid i Manchester United, men var også innom Gillingham, Norwich, Birmingham og Sheffield United.

Matt Ricthie ble matchvinner sist lagene møttes på St James´Park

Før denne sesongen hentet Newcastle blant annet inn angrepsspillerne Joelinton fra TSG Hoffenheim og Allan Saint-Maximin fra Nice. Samt den svenske forsvarsspilleren Emil Krafth fra franske Amiens. Andy Carroll er også tilbake igjen i klubben der han slo gjennom for en del år siden. Han kom på en free transfer fra West Ham. Borte siden forrige sesong er spillere som Ayoze Pérez (Leicester, Salomon Rondon (Dalian Yifang), Joselu (Alaves) og Mohamed Diame (Al Ahli). Mens den brasilianske midtbanespilleren Kenedy er tilbake i Chelsea etter et utlån forrige sesong.

På hjemmebane står de med kun ett tap så langt denne sesongen på 6 kamper. Det hjemmetapet kom i seriepremieren da det ble tap 0-1 for Arsenal. Etter det har det blitt to seire (mot Manchester United og Bournemouth) og tre uavgjorte (mot Watford, Brighton og Wolverhampton) på St James’ Park for Steve Bruce’s disipler. Nå på mandag ble det tap 2-0 borte mot Aston Villa, før det hadde de to seire på rad. Henholdsvis 3-2 borte mot West Ham og 2-1 hjemme mot Bournemouth. Etter 13 spilte kamper ligger de på en 13.plass på tabellen med 15 poeng (4-3-6).

Til denne får Newcastle tilbake Sean Longstaff som har sonet ferdig tre kampers karantene etter utvisningen mot Wolverhampton i slutten av oktober. De må imidlertid klare seg uten Matt Ritchie, som ble matchvinner i tilsvarende oppgjør forrige sesong. Han har vært ute med skade siden august og er fortsatt noen uker unna å være klar for kamp. Jamaal Lascelles er også ute med en kneskade.

Disse 11 startet i deres forrige kamp: Dubravka, Dummett, Fernandez, Clark, Willems, Shelvey, Hayden, Yedlin, Saint-Maximin, Joelinton, Alkmiron.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong, i slutten av januar, endte med 2-1 seier til hjemmelaget til tross for at Sergio Aguero gav oss ledelsen før minuttet var spilt. En scoring av Salomon Rondon midtveis i andre omgang samt en straffe-scoring av Matt Ritchie 10 minutter før slutt sørget imidlertid for vårt første Premier League tap for Newcastle siden september 2005. Den gang endte det 1-0 til «The Magpies» etter en scoring av Michael Owen. Deretter hadde vi en rekke på hele 22 Premier League kamper mot Newcastle uten tap. 19 endte med seier, de tre andre uavgjort med en samlet målforskjell på 56-12 i Manchester Citys favør !!.

Totalt sett har lagene møtt hverandre 179 ganger opp gjennom historien. Det har endt med 68 seire til Manchester City, 72 seire til Newcastle, mens 39 oppgjør har endt uavgjort. Total målforskjell 265-256 i Manchester Citys favør.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 29.01.2019: Newcastle – Manchester City 2-1 (Aguero)
  • 01.09.2018: Manchester City – Newcastle 2-1 (Sterling, Walker)
  • 20.01.2018: Manchester City – Newcastle 3-1 (Aguero 3)
  • 27.12.2917: Newcastle – Manchester City 0-1 (Sterling)
  • 19.04.2016: Newcastle – Manchester City 1-1 (Aguero)

Visste du at:

  • Newcastle jakter sin andre seier på rad mot Manchester City etter at de vant det forrige møtet lagene mellom. Sist de greide det var i 2003.
  • Manchester City har scoret i alle de siste 21 møtene med Newcastle i Premier League. Bare mot Fulham har vi scoret i flere Premier League kamper på rad (22).
  • Manchester City har scoret i samtlige av sine 17 siste bortekamper i Premier League. Og er, sammen med Liverpool, de eneste som har scoret i alle sine bortekamper så langt denne sesongen.
  • Manchester Citys motstandere har i snitt en avslutning på vårt mål hvert 24.minutt så langt denne sesongen. Ikke siden 2010-11 sesongen har motstanderne hatt avslutninger på vårt mål så ofte (også da hvert 24.minutt.) Samme tall forrige sesong var hvert 41.minutt.

Dommer er Chris Kavanagh. Han har dømt 9 Premier League kamper så langt denne sesongen, dette blir den første der Manchester City er involvert. På disse 9 kampene har han delt ut 52 gule- og foreløpig 0 røde kort.

Kampstart er lørdag kl. 13.30 og kampen vises på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar