Mumbai City blir åttende klubb i City Football Group

City Football Group har kjøpt 65% av aksjene i indiske Mumbai City, som nå blir den åttende klubben i City Football Group.

CFG får dermed aksjemajoriteten i Mumbai City, mens filmregissør og skuespiller Ranbir Kapoor og Bimal Parekh eier de siste 35 prosentene.

Mumbai City FC, som på samme måte som Manchester City kan forkortes MCFC, ble grunnlagt i 2014 og ble en del av den nyopprettede Indian Super League i India. Klubben har allerede en del linker til Manchester City, for samme år som klubben ble grunnlagt, signerte nemlig Nicolas Anelka, tidligere Manhester City-spiller, for Mumbai City, og kort tid etter fant også Fredrik Ljungberg fram fotballskoene igjen for å bli en del av klubben, etter egentlig å ha lagt opp to år tidligere. Mumbai Citys manager i starten var Peter Reid, tidligere Manchester City-manager og spiller, men etter at den første sesongen var over, overtok Nicolas Anelka som spillende manager. Etter skuffende resultater, trakk imidlertid Anelka seg senere i 2015.

Mumbai Football Arena

Laget spiller hjemmekampene sine på Mumbai Football Arena, et stadion i Mumbai som tar 8000 tilskuere og som stort sett brukes til fotball og som har vært vertskap for blant annet det indiske landslaget og Intercontinental Cup i 2018.

Mumbai City blir altså åttende klubb som blir en del av City Football Group, der de andre er Manchester City (England), New York City (USA), Melbourne City (Australia), Yokohama F. Marinos (Japan), Club Atletico Torque (Uruguay), Girona (Spania) og Sichuan Jiuniu (Kina).

Styreformann i City Football Group, Khaldoon Al Mubarak, kommenterte etter kjøpet av Mumbai City: «Vi mener at denne investeringen vil føre til store endringer for Mumbai City FC, til City Football Group, og til indisk fotball generelt. City Football Group er dedikert til indisk fotballs fremtid og det potensialet som ligger i Mumbai City innenfor den fremtiden. Vi ser frem til å spille en aktiv rolle i Mumbai City fanbase og i nærsamfunnet, og til å jobbe sammen med medeierne for å fortsette med å utvikle klubben så raskt som mulig».

Nyheten kommer dagen etter at det ble klart at amerikanske Silver Lake kjøper seg inn i City Football Group.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar