Silver Lake kjøper seg inn i City Football Group

Det amerikanske investeringsselskapet Silver Lake har kjøpt seg inn i City Football Group, og eier nå ti prosent av aksjene.

Det er avisen Financial Times som melder at Silver Lake, et amerikansk investeringsfirma som stort sett er kjent for å investere i teknologi, har kjøpt ti prosent av aksjene i City Football Group, og at det er Abu Dhabi United Group som har solgt. Abu Dhabi United Group, som er Sheikh Mansours investeringsfirma, eier fortsatt 77 prosent av aksjene i City Football Group, mens det er kinesiske China Media Capital og CITIC Capital som eier de siste 13 prosentene.

Da Sheikh Mansour, via hans Abu Dhabi United Group for Development and Investment, som han etablerte i 2008 nettopp med tanke på å kjøpe City, overtok klubben fra Thaksin Shinawatra, ble han eier av 100 prosent av aksjene i City. I 2014 ble City Football Group etablert, som et holdingselskap som administrerer ikke bare City, men flere andre fotballklubber – i skrivende stund New York City i USA, Melbourne City i Australia, Yokohama F. Marinos i Japan (20 prosent), Club Atletico Torque i Uruguay, Girona i Spania (44,3 prosent) og Sichuan Jiuniu i Kina.

I 2015 solgte Sheikh Mansour og Abu Dhabi United Group 13 prosent av aksjene til China Media Capital (CMC) i en avtale verdt £265 millioner, og nå har han altså solgt ytterligere ti prosent av aksjene til amerikanske Silver Lake. Silver Lake skal ha betalt 500 millioner dollar for handelen, rundt regnet 4,6 milliarder norske kroner med dagens kurser.

Manchester Evening News melder at City Football Group etter oppkjøpet har en verdi på £3,73 milliarder, nesten det samme som Manchester Uniteds globale verdi som ligger på £3,8 milliarder.

Styreformann i City Football Group, Khaldoon Al Mubarak, uttalte etter Silver Lakes oppkjøp at: «Silver Lake er en global leder når det gjelder å investere i teknologi, og vi er henrykt over bekreftelsen deres investering i CFG representerer, og mulighetene for videre vekst som deres partnerskap fører med seg.»

Silver Lakes direktør Egon Durban er også glad for å bli deleier i City. «Vi er henrykt over å investere i CFG, som redefinerer fotball på et globalt nivå, og som gjennom å gjøre det har bygget en imponerende global plattform og en paraply av fotballklubber over fem kontinenter.»

Relaterte saker

1 svar

  1. Klubben er altså verdt over 40 milliarder kroner. Det er 20-25 milliarder mer enn det sjeiken har gått inn med. Men uten supportere er klubben null verdt.

Legg igjen en kommentar