City Football Group verdt $4.8 milliarder | CITY I DAG

Manchester City er sannsynligvis verdens mest verdifulle fotballklubb med en verdi på rundt £3.2 milliarder og Khaldoon Al Mubarak gjør sitt første intervju på britisk TV, ved unntak av CityTV. 

  • Silver Lake investerer $500 millioner i City Football Group 

Teknologi-gigantene Silver Lake, et amerikansk investeringsselskap, investert har investert 500 millioner dollar i City Football Group, altså omtrent 10% av aksjene. Abu Dhabi United Group og CMC eier til sammen nå omtrent 89%. Ingen av de eksisterende aksjonærene i City Football Group har solgt noe av sin egenandel i forbindelse med denne investeringen av kapital. Dette er altså ‘nye penger’ som kommer inn til City Football Group. Dette er et bevis på retningen klubben og City Football Group går i, i tillegg til eiernes ambisjoner.

Les mer: CFG Announces US$500 Million Strategic Investment by Silver Lake 

Khaldoon Al Mubarak under helgens oppgjør mot Chelsea sammen med managing partner og direktør i Silver Lake, Egon Durban.

  • Manchester City er verdens mest verdifulle fotballklubb

Manchester City er, sannsynligvis, verdens mest verdifulle fotballklubb med en verdi på £3.2 milliarder, etter Silver Lake sin investering i City Football Group. Manchester City utgjør 85% av City Football Group sin verdi og City Football Group er dermed verdt mer enn samtlige fotballklubber i hele verden. Pengene vil bli brukt til global vekst og til utvikling av hele organisasjonen. For eksempel kan noe av det bli brukt til å bygge en ny stadion til New York City FC, i tillegg til at City kommer til å investere i India, sannsynligvis i klubben Mumbai City. Sichuan Jiuniu, som for øyeblikket spiller på tredje nivå i Kina, vil også bli investert i. «Pengebingen blir større samtidig som flere eier pengebingen. En emisjon.» [Sitat: Per Arne Rennestraum]

Les mer: Man City become world’s most valuable football club after US investment firm buy 10 per cent stake 

Les også: Man City are now the Disney of football 

  • Intervju med Khaldoon Al Mubarak

Khaldoon Al Mubarak har gjort sitt første intervju på britisk TV noensinne, ved unntak av CityTV. Han forteller om hvordan Silver Lake sin investering vil påvirke City Football Group, om hvordan Raheem Sterling har utviklet seg til å bli en leder og om City har mulighet til å ta igjen Liverpool. Se intervjuet under!

 

Se også Editor in Chief i City, Chris Bailey, sitt intervju med Khaldoon her

  • ‘Silver Lake’
  • Megafon på tribunen

Hva tenker du om megafoner på tribunen?

  • Ninety Three Twenty Podcast

Howard Hockin og Ahsan Naeem diskuterer gårsdagens 1-1 resultat mot Shakhtar. Lytt til podkasten her!

  • Er det greit å forlate stadion før kampslutt?

Les Sam Lee sin artikkel her!

  • Treningsgalleri 

Club Atletico Torque på besøk på CFA!

 

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar