Gruppevinnere etter uavgjortkamp

Manchester City leverte ikke akkurat noen festforestilling hjemme mot Shakhtar Donetsk, men gjorde akkurat det som krevdes for å bli gruppevinnere. Dermed er Pep Guardiolas gutter klare for 8. delsfinale i Champions League!

Selv om ikke spillet varmet noe særlig på Etihad i kveld, gjorde de lyseblå nok til å bli gruppevinnere i sin Champions League-gruppe med én kamp igjen å spille. I og med at Atalanta slo Dinamo Zagreb 2-0 i Italia, trengte nemlig ikke City mer enn uavgjort hjemme mot Shakhtar Donetsk for å vinne gruppe C, og det var akkurat det som ble utfallet av kveldens kamp. City tok ledelsen takket være Ilkay Gündogan tidlig i den andre omgangen, men en utligning av Manor Solomon sørget for 1-1 og poengdeling på det som må beskrives som en ikke altfor inspirerende kamp sett med City-øyne.

Pep Guardiola valgte overraskende nok å stille med et nesten toppet lag, til tross for at City omtrent allerede var videre. Det var likevel fem endringer på laget som startet mot Chelsea på lørdag: Ut gikk Benjamin Mendy, John Stones, David Silva, Riyad Mahrez og Sergio Agüero, inn kom Angeliño, Nicolas Otamendi, Ilkay Gündogan, Bernardo Silva og Gabriel Jesus.

Første omgang ble ikke det helt store sett med City-øyne, og de lyseblå greide ikke å spille seg til de helt store mulighetene. Et kompakt Shakhtar-forsvar jobbet iherdig, og slapp hjemmelaget til bare ved noen få anledninger. Rodri hadde et skudd fra god posisjon som keeper fikk en enkel jobb med å redde, og Nicolas Otamendi var ikke altfor langt fra en scoring etter en heading. Samme mann prøvde seg også på et langskudd som ikke gikk altfor langt utenfor målet.

Det var faktisk bortelaget Shakhtar som var nærmest et mål i løpet av de første 45 minuttene. Den første sjansen deres fikk de da Ederson var langt ute fra målet sitt og fullstendig feilberegnet da han skulle skyte ballen oppover banen. Citys sisteskanse traff nemlig ikke ballen i det hele tatt og sparket bare et hull i lufta, noe som ga bortelagets Tete muligheten til å ta ballen med seg mot det åpne holdet. Brasilianeren burde nok ha skutt tidligere, for da avslutningen fra skrått hold til slutt kom, hadde Fernandinho akkurat nådd å komme tilbake og fikk med en sklitakling blokkert i siste øyeblikk.

Også etter 27 minutter kunne bortelaget fort ha tatt ledelsen, men avslutningen fra brasilianeren Alan Patrick fra femten meter gikk høyt over mål som et resultat av at han ikke greide å få av seg den berømte ryggsekken. Dermed slapp City-spillerne med skrekken, men de kan ikke ha vært fornøyd med det spillet de leverte i den første omgangen, til tross for at det var City-spillerne som hadde ballen klart mest.

Det skulle ikke bli så veldig mye bedre i den andre omgangen, og kampbildet forble det samme. City hadde ballen, og bortelaget forsvarte seg godt.

Etter 56 minutter skulle City likevel greie å få hull på byllen, først takket være en god prestasjon av Gabriel Jesus, som greide å få sendt ballen videre til Ilkay Gündogan akkurat i det han var i ferd med å bli taklet av keeper inne i feltet. Gündogan greide på sin side å finne et ledig hjørne i målet, og der satte han også ballen og sørget dermed for at City tok ledelsen 1-0!

Den ledelsen skulle imidlertid ikke vare evig. 68 minutter var spilt da en Shakhtar-kontring endte med utligning og 1-1. Fra nede ved dødlinja fikk Dodo sendt ballen bakover i feltet til Solomon, som fikk satt inn utligningsmålet fra ti meters hold, og dermed var lagene like langt.

Ikke så lenge etter skulle det nesten bli City-scoring igjen, etter at en David Silva-avslutning gikk via en forsvarer og keeper og deretter hadde retning mot eget mål. Shakhtar greide imidlertid å få klarert akkurat på streken.

Stort skulle det ikke skje, og dermed endte det med 1-1 og poengdeling for et City-lag som leverte en heller tafatt forestilling, men som likevel gjorde jobben og vant gruppa si. Det betyr at den siste kampen, borte mot Dinamo Zagreb, blir uten betydning for Citys del, og også at de lyseblå som gruppevinner skal møte en toer i 8. delsfinalen av Champions League i februar/mars.

 

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar