Pep får støtte av dommereksperter

Flere dommereksperter mener at City ble snytt for straffespark mot Liverpool, som dermed ville ha fått den første scoringen sin annullert.

Det var en mildt sagt lite fornøyd Pep Guardiola som etter gårsdagens tap for Liverpool på Anfield takket dommer Michael Oliver for kampen. Tv-kameraene fikk med seg at han ristet kraftig i hånden til dommer Oliver, som var i hardt vær flere ganger i gårsdagens toppoppgjør på Anfield. Mange tolket måten Guardiola takket for kampen på som sarkastisk, men selv bedyret han etter kampen at han ikke mente å være sarkastisk. «Det var ikke sarkastisk. Jeg sier ‘thank you so much’ hele tiden. Jeg sa akkurat det samme etter hjemmekampen mot Tottenham. Det er ukomfortabelt for meg. Det virker som om jeg klager på resultatet. Kanskje bommer vi på straffen, og jeg vet ikke hva som ville skjedd om vi hadde fått straffe.»

«Armen er i en naturlig posisjon» var Premier Leagues offisielle forklaring på hvorfor det ikke ble dømt straffespark.

Straffesituasjonen Guardiola ble spurt om, oppstod bare noen få sekunder før Liverpool gikk opp i 1-0. Ballen var borti Trent Alexander-Arnolds utstrakte hånd, men dommer Oliver mente at det ikke var snakk om noen straffbar hands, og VAR grep heller ikke inn. I stedet gikk Liverpool opp i angrep og scoret.

Pep Guardiola var ikke interessert i å snakke altfor mye om situasjonen da han fikk spørsmål av journalistene etter kampen. «Spør Mike Riley og de som jobber med VAR. Ikke spør meg. Vi prøvde å gjøre jobben vår. Jeg vil gjerne snakke om prestasjonen», svarte Citys manager.

Nå får Pep Guardiola støtte av flere dommereksperter som mener at City ble snytt for straffespark. Tidligere Premier League-dommer Mark Halsey skriver i sin dommerspalte i The Sun at City skulle hatt straffe i den nevnte situasjonen, samtidig som han kritiserer VAR for å være altfor inkonsekvent.

«Jeg føler at høyrebacken hadde armen sin i en unaturlig posisjon, gjorde seg selv større, og bevisst beveget den utover for å forhindre at ballen gikk videre til Raheem Sterling. Derfor er jeg uenig i Premier Leagues uttalelse som hevdet at hendelsen ikke kvalifiserte til å være en bevisst hands. I uttalelsen sto det ingenting om Bernardo Silvas ufrivillige hands i oppbygningen, så PGMOL hadde tydeligvis ikke noe problem med City-vingens handlinger. Dommer Michael Oliver kan ha fått forhindret sitt innsyn til situasjonen av Sergio Agüero, og du kan ikke gjette, så situasjonen gikk til VAR. På lørdag brukte VAR nesten fire minutter på å sjekke en offside, mens denne kritiske hendelsen, da det fortsatt var målløst, ble sjekket av Paul Tierney på bare 46 sekunder. Det virker superraskt. Jeg kan forstå Pep Guardiolas frustrasjon over ikke å få straffespark, og den ble forsterket av Liverpools scoring 22 sekunder senere», skriver Halsey i spalten sin.

Nevnte PGMOL står for Professional Game Match Officials Limited, og er de som har ansvar for de profesjonelle dommerne i England. Mens PGMOL selvsagt støtter sin egen dommer, mener tidligere sjef for PGMOL, og mangeårig dommer Keith Hackett, at Oliver gjorde feil. «Jeg vet at det er enklere når en ser det på tv, og selv om Oliver var i en perfekt posisjon til å si nei til straffen, tar VAR feil når de er enige med ham. Det var en bevisst hands, City skulle hatt straffespark, og Liverpools mål skulle ha blitt annullert», skriver han på sin Twitter-konto.

Denne situasjonen var imidlertid ikke den eneste der City-spillerne ropte febrilsk på straffespark, uten å bli hørt av dommer Oliver. Mark Halsey er imidlertid enig med Oliver når det gjelder den andre handssituasjonen, da ballen nok en gang var i armen til Trent Alexander-Arnold. «Jeg mener at Oliver tok rett i den situasjonen, siden forsvarsspilleren hadde armen sin i en naturlig posisjon ned langs siden, og ikke gjorde seg selv større.»

Sterling ville også ha straffespark da han ble dyttet og gikk over ende, etter å ha fått en albue i ryggen av Sadio Mané. Heller ikke denne gang gikk Oliver med på at City skulle ha straffespark. Halsey skriver ikke om denne hendelsen i sin spalte.

Relaterte saker

7 svar

 1. Jakob Hegna Moum Nicolay Braathen «LiVARpool»

 2. Roy vangen sier:

  Syntes det skulle vært frispark for Liverpool i forkant, dytter ballen i hånda si selv før den treffer hånda til Arnold. Blir aldri klok på dette VAR systemet uansett. Men vi var 9 poeng bak i fjor også. Så hva som skjedde da ^^

 3. Anders Kindberg sier:

  Var jo hands på Bernardo i forkant. Så ville aldri blitt straffe.

 4. Janos sier:

  Liverpool var best. Punktum.

 5. Jakob Berge sier:

  Skulle ikke vært straffe, siden den traff bernardo sin arm i forkant. MEN målet skulle ikke stått. Siden liverpool skorte på en kontring hvor ballen har vært borti armen til TAA er det jo åpenbart at det skulle vært avblåst. Ikke noe forskjell på den og Laporte sin bare fordi det er i forskjellige bokser. Hadde den blitt annulert som den skulle vært hadde kampen vært helt åpen. Selvfølgelig kan man diskutere dommeravgjørelser. TAA ser jo sterling bak seg så han vet hva han gjør. Åpenbart aktiv arm for å hindre ballen å gå frem. Men nå er jeg lei av PL og VAR for en stund. God jul

 6. Tommy Olsen sier:

  Dessverre så har nok dommeren og VAR rett denne gangen. Silva handser i forkant. Hvorfor i pokker stopper vi å spille før dommeren blåser? Nei det er helt natta.

  Alt i alt fortjent tap, men vi tar det igjen.

Legg igjen en kommentar