Uwe Rösler til manchestercity.no: «Vi må stole på Pep»

Manchester City-legende Uwe Rösler forteller manchestercity.no hvorfor vi er nødt til å stole på Pep og hva City må gjøre for å vinne i morgen. 

Uwe Rösler spilte 177 kamper for Manchester City fra 1993 til 1998 og scoret 63 mål. Han fikk, og har fremdeles, et veldig nært og godt forhold til Citys supportere og han er City-supporter. Uwe er nå manager i Malmö FF som endte på 2. plass i den svenske toppdivisjonen denne sesongen. Han deler sine tanker om sesongen så langt og morgendagens oppgjør, med manchestercity.no. 

City har slitt med skadetrøbbel så langt denne sesongen og må klare seg uten både Ederson, Laporte, Zinchenko, Rodri, David Silva og Leroy Sané i morgen. Uwe synes City har håndtert skadeproblemene på en veldig god måte og at det vil være avgjørende i forhold til å kjempe om ligagullet denne sesongen:

«Sesongen er fremdeles relativt ‘ung’ i England i forhold til her i Sverige, hvor vi kun har tre kamper igjen. Citys sesong har så langt selvsagt vært preget av skader i viktige posisjoner og Liverpool har jobbet seg opp et forsprang som ikke kan bli større. Jeg tror det vil være helt avgjørende og i det minste få med seg et uavgjortresultat i morgen for å beholde den samme avstanden opp til Liverpool. I forhold til å kjempe om tittelen vil det være avgjørende hvordan City håndterer skadeproblemene, men jeg synes måten vi har håndtert det på så langt har vært veldig imponerende. Man ønsker ikke å få skader på spillere i hjertet av forsvaret, spesielt i forhold til Aymeric Laporte, men også Zinchenko og John Stones har vært ute med skader. Det førte jo til at det måtte gjøres mange endringer i forsvaret hele tiden og midtbanespillere måtte jo for eksempel brukes der. Det er selvsagt ikke ideelt, men jeg synes laget gjorde en veldig god jobb og de fortsatte å vinne mesteparten av kampene sine i alle turneringer. For meg er dette et tegn på et veldig godt lag, men også en veldig god manager.»

City er ubeseiret mot Liverpool de tre siste kampene etter seier på Etihad og uavgjort på Anfield forrige sesong, i tillegg til seier i Community Shield foran denne sesongen. Uwe tror hjemmebane vil være en fordel for Liverpool i morgen, men at Pep vet hvordan han skal slå Klopp:

«Jeg tror det er likt når det kommer til ‘head-to-heads’ mellom Pep og Jurgen Klopp, begge har vunnet syv kamper hver og to har endt uavgjort. Jeg tror Jurgen Klopp vet hvordan han skal slå Pep, men Pep vet også hvordan han skal slå Klopp. Jeg jobbet da City møtte Liverpool i Champions League på Anfield for to sesonger siden og atmosfæren var fantastisk. Det er veldig vanskelig å få med seg et godt resultat derfra. Jeg synes vi imponerte i returkampen og vi var uheldige da vi fikk scoringen før pause annulert. Jeg tror at når det kommer til head-to-heads er det ganske likt både mellom lagene og trenerne, men jeg tror Liverpool vil ha fordel av å spille hjemme i morgen. City må gjøre en veldig god kamp defensivt om de skal få med seg noe i morgen, men City vil også alltid skape sjanser, dog kanskje ikke like mange som de vanligvis skaper hver eneste kamp. Vi må være kliniske og ta vare på sjansene våre om vi skal få til et godt resultat i morgen.»

Ederson blir altså ikke klar til morgendagens oppgjør og Claudio Bravo kommer til å starte. Noen supportere ønsker at Scott Carson skal starte, andre Kyle Walker. City-historiker Gary James sa etter oppgjøret mot Atalanta i midtuken at hendelser som at Kyle Walker står i mål kan løfte stemningen rundt klubben foran neste kamp. Uwe synes ikke at stemningen har vært spesielt dårlig:

«Jeg tror ikke Kyle Walker kommer til å stå i mål i morgen», sier Uwe. «Stemningen har ikke vært spesielt dårlig. Man kan aldri være 100% forberedt på skader og det kan skje mye rart på en fotballbane. Jeg tror man er nødt til å ta seg av de situasjonene som oppstår og jeg er imponert av hvordan City har gjort det denne sesongen. Det er viktig å stå sammen. Et uavgjortresultat i morgen vil ikke være det verste resultatet i verden.»

Flere supportere har uttrykt sin misnøye ved at nøkkelspillere ikke ble hvilt mot Atalanta i midtuken, ettersom Liverpool hvilte flere av sine viktigste spillere og at de spilte tidligere enn City, i tillegg til å ha kortere reisetid. Uwe mener vi er nødt til å stole på Pep:

«Jeg tror det er enkelt å ha disse meningene som supporter, men jeg mener at vi må stole på sjefen, en sjef som også er verdens beste manager. Jeg beundrer den sulten han har for å oppnå suksess. Han tilnærmer seg alle turneringene på samme måte og dette er et tegn på styrke, ikke en svakhet. Han ønsker å vinne ligacupen igjen, han ønsker å vinne Champions League til tross for alle skadene. Jeg synes dette er en styrke og det er Pep som er sjefen. Han har all den informasjonen han trenger og han har et perfekt ståsted for å hente inn denne informasjonen. Han valgte de spillerne han valgte mot Atalanta og jeg ville aldri stille spørsmålstegn ved det. De resultatene han har produsert i City har vært helt fantastiske og vi er nødt til å stole på han, det er udiskutabelt.»

Han tror Pep kommer til å gi oss noen overraskelser i morgen:

«Jeg tror Pep kommer til å overraske oss og jeg tror vi kommer til å se én eller to overraskelser i laget. Det vil gjøre oss uforutsigbare og Pep, som den utrolige manageren han er, har vist tidligere at han kan komme opp med veldig gode løsninger til tross for mange skader. Jeg tror løsningene Pep har for kampen i morgen vil gjøre oss veldig kompetitive. Stol på sjefen, han har bevist for oss hva kan han så mange ganger og han er the Man».

Relaterte saker

2 svar

  1. Best manager in the land and the whole world

  2. Jakob sier:

    Pep liker å overraske med laguttak i storkamper. Enig med Uwe der. Har en liten følelse om at Pep går for 5 i forsvar, tar inn 2 stoppere Stones og Otamendi. Sammen med enten walker/Ferna. Personlig vil jeg heller ha Ferna som midtbaneanker. Best der. Sammen med Kdb og Bernardo. Sterling/Jesus og Aguero som spisser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *