Før kampen: Liverpool – Manchester City

Søndag er det duket for et skikkelig topp-oppgjør når Manchester City tar turen til Anfield for å møte Liverpool.

Et Liverpool-lag som ikke har tapt i Premier League siden 3.januar da det ble tap 2-1 for nettopp Manchester City på Etihad Stadium. Og som kun har dette ene Premier League tapet på sine 50 siste kamper i denne turneringen (41 seire, 8 uavgjorte og 1 tap). Hjemme på Anfield har man ikke tapt siden 23.april 2017 da Crystal Palace kunne reise hjem til London med en 2-1 seier med seg i bagasjen.  

Onsdagens Champions League oppgjør borte mot Atalanta ble en merkelig affære. City dominerte stort de første 45 minuttene og burde gått til pause med en mye større ledelsen enn den 1-0 ledelsen vi hadde. Så snudde det meste i den andre omgangen. Edersom måtte kaste inn håndkleet i pausen på grunn av en muskelskade. Claudio Bravo kom inn, slapp inn et mål etter bare fire minutter, før han mot slutten ble utvist og vi måtte avslutte kampen med 9 utespillere samt Kyle Walker i mål !!. Likevel fikk vi med oss et poeng hjem. Og ettersom de to andre lagene i vår pulje, Shahktar Donetsk og Dynamo Zagreb, også spilte uavgjort i en høydramatisk kamp som blant annet inneholdt to røde kort og to Shahktar scoringer på overtid, så er vi allerede så godt som sikret avansement til 8.dels finalen.

Det finnes bare et scenario som gjør at vi ikke blir blant de to beste i puljen vår og det er at vi taper både mot Shakhtar Donetsk og Dinamo Zagreb samtidig som disse to begge i tillegg må vinne sine oppgjør mot Atalanta. Da blir vi i så tilfelle nummer 3 og spiller Europa League på nyåret. Med seier eller uavgjort hjemme mot Shahktar Donetsk neste kamp er vi imidlertid sikret avansement uansett hvordan det måtte gå i de andre oppgjørene.

Men søndag er det igjen Premier League som teller. Og for et oppgjør vi har i vente før det etterpå blir et to ukers opphold fra klubbfotballen grunnet landslagsspill. Et oppgjør mellom lagene som for øyeblikket ligger som nummer en og to på tabellen og som forrige sesong endte på henholdsvis 98 og 97 av totalt 114 oppnåelige poeng!!. Hele 26 og 25 poeng foran Chelsea som til slutt endte på en 3.plass.

Manchester City sliter med mange skader i forkant av oppgjøret, og på fredagens pressekonferanse kunne Pep Guardiola bekrefte at også Ederson har tegnet seg på en allerede altfor lang skadeliste. Ederson måtte gi seg etter den første omgangen i onsdagens Champions League kamp mot Atalanta med en muskelskade, og rekker ikke denne kampen. David Silva må også stå over grunnet en muskelskade.  Aymeric Laporte, Oleksandr Zinchenko, Rodri og Leroy Sane er også fortsatt ute. Dermed minker det på alternativene for Pep når han skal ta ut de 11 som skal prøve å ta vår første seier på Anfield på 16 år. Pep pleier sjelden å ta hensyn til motstanderne, men her tror vi han gjør et unntak, som han gjorde i tilsvarende oppgjør forrige sesong. Vi tror han kommer til å gå ut i en 3-5-2 formasjon i et forsøk på å stoppe de offensive vingbackene til Liverpool som er et av deres farligst angrepsvåpen.  I så tilfelle tror vi mest på dette laget: Bravo, Cancelo, Walker, Stones, Fernandinho, Mendy, KdB, Gundogan, B. Silva, Sterling og Aguero.

Liverpool-manager, Jurgen Klopp, har ikke de samme skadeproblemene i sin tropp. De som mangler til denne er Joel Matip og Xherdan Shaqiri i tillegg til Nathaniel Clyne som er langtidskadd. Kapteinen Jordan Henderson måtte stå over sist, men rapporteres klar igjen til denne.

Anfield er et sted vi har slitt mye, og vi må helt tilbake til mai 2003 for å finne den hittil siste Manchester City-seieren på denne banen. Den gang vant vi 2-1 i 2002-03 sesongens nest siste kamp. Milan Baros gav Liverpool ledelsen et kvarter ut i den andre omgangen. Men to mål av Nicolas Anelka i det 74.minutt på straffe og på overtid sikret en sjelden seier. Dette var for øvrig Manchester Citys startellver den gang: Peter Schmeichel, David Sommeil, Richard Dunne, Sylvain Distin, Niclas Jensen, Kevin Horlock, Shaun Wright-Phillips, Ali Benarbia, Joey Barton, Robbie Fowler og Nicolas Anelka.

Åtte dager senere spilte vi tidenes siste kamp på Maine Road, før vi flyttet til det som i dag heter Etihad Stadium. Det endte i god City-tradisjon med tap 0-1 for Southampton. Svenske Michael Svennson satte inn kampens eneste mål, og ble samtidig den siste til å score på Maine Road før det ærværdige stadionet ble revet.

Siden den gang har lagene møtt hverandre 18 ganger på Anfield (alle turneringer inkludert). Det har endt med 12 Liverpool-seire, mens 6 oppgjør har endt uavgjort. Målforskjell: 34-16 i Liverpools favør. Men vi hadde en alle tiders sjanse til endelig vinne der forrige sesong da vi fikk straffe på stillingen 0-0 med kun få minutter igjen å spille. Men Riyad Mahrez satte ballen langt opp på tribunen i stedet for i nettmaskene, og dermed endte det med ett poeng til hvert av lagene.

Det omvendte møtet på Etihad Stadium i begynnelsen av januar endte som tidligere nevnt med 2-1 seier til Manchester City. Sergio Aguero sendte City i føringen fem minutter før pause. Firminho utliknet i det 64.minutt før Leroy Sane ble match-vinner med sin scoring 18 minutter før slutt. Oppgjøret ble også husket for John Stones akrobatiske redning på streken på stillingen 0-0, en ball som visstnok kun var 11 millimeter fra å være inne.

Totalt har lagene møtt hverandre 183 ganger opp gjennom historiene. Det har endt med 48 seire til Manchester City, Liverpool har vunnet 89 ganger mens 46 oppgjør har endt med uavgjort. Målforskjell 322-239 i Liverpools favør.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 04.08.2019: Liverpool – Manchester City 1-1 (Sterling) 4-5 e.str. Community Shield. Spilt på Wembley
 • 03.01.2019: Manchester City – Liverpool 2-1 (Aguero, Sane)
 • 07.10.2019: Liverpool – Manchester City 0-0
 • 10.04.2018: Manchester City – Liverpool 1-2 (Jesus). Champions League
 • 04.04.2018: Liverpool – Manchester City 3-0. Champions League.

Visste du at:

 • Liverpool har kun tapt 1 av sine 28 siste toppserie kamper mot Manchester City (1-2 i mai 2003), og er ubeseiret på de siste 16 innbyrdes oppgjørene på Anfield i Premier League.
 • Etter at Manchester City tapte fire Premier League kamper på rad for Liverpool i perioden 2016-2016, har vi kun tapt en av de fem siste i turneringen (2 seire og 2 uavgjorte).
 • Liverpool har vunnet flest kamper av samtlige mot de regjerende Premier League mesterne med sine 21. På hjemmebane har de ikke tapt mot den regjerende seriemesteren siden de tapte 0-1 for Manchester United i desember 2007. 

Dommer er Michael Oliver. Dette blir tredje gang han dømmer Manchester City denne sesongen. Første gang var i 2-2 kampen hjemme mot Tottenham i midten av august, deretter i 3-1 seieren borte mot Everton i slutten av september

Kampstart er søndag kl. 17.30 og vises på TV2 Sport Premium 1.

Relaterte saker

3 svar

 1. Jakob sier:

  Etter den siste skademeldingen har jeg ingen forhåpninger om seier. Liverpool får alt lagt til rette for seg og «skal» bare vinne denne kampen. 5/6 spillere av de som er skadet hadde nok startet, så det er åpenbart at skadene har mye å si på utfallet. Spillerne får alikevel en skikkelig test på hvordan de står mentalt og pep hvordan han står taktisk. Hadde jo en meget kynisk og god taktisk gjennomføring i 0-0 kampen forrige sesong men da hadde han så å si en full tilgjengelig tropp å velge mellom. Får bare håpe på det beste og håpe Pep klekker ut en mesterplan igjen.

 2. Blameis sier:

  Det blir en spennende kamp på Smallfield Road. Håper Stones og Fernandinho danner stopperparet, og at en svak Bernardo får hvile. 4 plass nå etter at Leicester på imponerende vis slo Arsenal 2-0. Hva skyldes alle skadene i City ? Har det noe med trenerregimet å gjøre?

 3. Roy vangen sier:

  Er vell ikke så mange som er skadet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *