Pep fornøyd med Walker, men lite nytt om Ederson

Pep Guardiola var fornøyd med stand-in-keeper Kyle Walker, men hadde lite nytt å meddele når det gjelder Ederson.

Det ble en dramatisk kveld i Milano, da Atalanta og Manchester City delte poengene i Champions League. Kyle Walker, som lørdag ble den store helten med sitt seiersmål mot Southampton, måtte i kampens siste minutter komme inn for Claudio Bravo, som pådro seg rødt kort etter at førstekeeper Ederson allerede var byttet ut med skade.

Pep Guardiola hadde lite nytt å meddele etter kampen når det gjelder Edersons skade, og om han er aktuell for spill mot Liverpool på søndag. «Jeg vet ikke akkurat nå. Det er et muskulært problem. Det var en risiko der, så vi tok ham av siden han kjente skaden i slutten av første omgang. Vi vet ikke ennå.»

Pep Guardiola fikk et uventet problem etter 81 minutter da reservekeeper Bravo, som var kommet inn for Ederson, fikk se det røde kortet. Hvilken utespiller skulle han sette i mål? Valget falt på Kyle Walker. «Kyle ble foreslått fordi han er modig og rask. Gratulerer til ham fordi at han gikk inn i denne posisjonen og for at han hjalp laget.»

Citys manager innrømmer at han var langt mer fornøyd med Citys spill i den første omgangen enn i den andre. «Vi gjorde det bra i den første omgangen da vi var glimrende, men vi slet med alle de problemene vi hadde i den andre. I andre omgang gjorde vi ikke det samme som vi gjorde i første omgang, og vi spilte ikke på den måten som vi ønsker, men det er helt normalt og slik skjer i fotball. Vi slapp inn mot toppscorerne i den italienske ligaen, som skaper mange sjanser. En må bare ta av seg hatten for Atalanta. Vi ser dem spille uke etter uke, så vi vet hvor gode de er.»

«Det var et godt borteresultat vi fikk i dag mot et godt lag, og nå trenger vi bare et poeng til for å vinne gruppa, og det får vi forhåpentlig mot Shakhtar Donetsk på hjemmebane.»

Kyle Walker var altså spilleren som ble valgt til å komme i den eksklusive lille klubben av utespillere som har blitt tvunget til å vokte buret for City. «Meldte jeg meg selv til å gå i mål? Jeg tror det var litt begge deler,» kunne Walker fortelle etter kampen. «Jeg erter av og til keeperne på trening og sier til dem at de må fange ballen. Men som jeg fant ut i kveld, trenger en av og til to berøringer for å fange den», smiler Walker, som i sin første involvering ikke greide å holde ballen, men var selv først på pletten og fanget returen han ga.

«Spøk til side så kom vi her for seier eller ett poeng. De er et godt lag, de spiller mann til mann og det er en god grunn til at de er i Champions League. Så vi er fornøyde med å komme herfra med ett poeng.»

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *