Eksklusivt intervju | Legendariske Mike Pickering

Mike Pickering er en velkjent skikkelse på Manchesters musikkscene og har gjort et eksklusivt intervju med manchestercity.no.

Mike Pickering ble født i Accrington, Lancashire, i 1958 og har vært en viktig skikkelse på Manchesters musikkscene siden sent 80-tall. Han vokste opp i Chorlton og startet som kokk og roadie for Dire Straits, før han spilte saksofon i Quando Quango og for T-Coy. Han fikk sitt gjennombrudd som DJ, arrangør og ‘talent spotter’ for den legendariske nattklubben Haçienda og plateselskapet Factory Records, og var mannen som signerte James og Happy Mondays til Factory. Ikke lenge etter, ble han direktør for plateselskapet ‘Deconstruction Records’ hvor han produserte ulike ‘dance musikere’. I 1990 startet Mike det populære bandet ‘M People’ (M-en står for Michael), som hadde sine største hits med ‘Search for the Hero’, ‘Movin’ On Up’ og ‘Don’t Look Any Further’. Bandet vant til sammen to ‘Brit Awards’ i 1994 og 1995. Mike har også jobbet med norske musikere som Ina Wroldsen, bandet Lorraine som ble stiftet i Bergen og jeg har jobbet med en jente som heter Ida Maria.

 

 

Mike er selvsagt City-supporter. Mange av de som begynner å holde med City har andre familiemedlemmer som holder med klubben og det går i arv. Slik var det for Mike. Han hadde ikke noe valg:

– Min bestefar, min far, mine søstre, onklene mine, alle sammen pleie å dra til Maine Road på kamp. Jeg hadde ikke noe valg og City hadde selvsagt også en mye finere farge på draktene enn de andre.

Mike var god venn med Rob Gretton, mannen som var manager for Joy Division og New Order og som var med på å åpne den legendariske natklubben Haçienda. Rob og Mike så ofte City spille sammen og Mike husker spesielt godt én historie. Nemlig den første gangen Rob og Mike møttes:

– Vi så de fleste kampene sammen, hjemme og borte. Den ‘berømte’ kampen for oss, var kampen da vi møttes for første gang, borte mot Nottingham Forest. Vi gikk av toget og før begynte å gå over ‘Trent Bridge’, rett før stadion ved River Trent. Plutselig ble alle City-supporterne angrepet av Nottingham Forest ‘skinheads’. Rob og jeg løpte gjennom en pub, så ut på baksiden hvor noen store hunder prøvde å angripe oss. Deretter løpte vi gjennom noen hager og la oss ned på bakken. Vi kunne se de store støvlene som tilhørte ‘skinheads’ under hekkene og de var på jakt etter oss. Vi ventet i hvert fall i 20 minutter, jeg vet ikke helt hvor lenge, til vi var sikre på at de var borte. Vi lå på bakken og plutselig snudde Rob seg og sa: ‘Jeg er Rob Gretton, Rob fra Wythenshawe’. Jeg svarte: ‘Hei, jeg er Mike fra Chorlton’. Og det var det. Vi ble gode venner.

Mike følger fortsatt City ‘home and away’ i dag og kan ofte bli sett på tribunen sammen med Noel Gallagher og Scully. City-arven har også gått videre i hans familie:

– I dag ser jeg som oftest City spille sammen med sønnen min. Da han var rundt fire-fem år gammel tok jeg han med på sin første City-kamp og det var Stuart Pearce som var manager. Vi spilte forferdelig fotball og vi scoret jo aldri mål. Det var veldig kaldt og vått og jeg tenkte at dette var ikke smart og at sønnen min nok aldri ville gå på kamp igjen. Vi møtte West Bromwich hjemme og de fikk en spiller utvist etter rundt to minutter. Det endte 1-1. Det var grusomt. Sønnen min ville heldigvis gå på hver eneste kamp etter det. Han ble hekta. Så vi drar over alt sammen for å se City. Han er 21 år gammel nå.

I videoen under kan du se Mike på tribunen sammen med Noel under straffespark-konkurransen i Ligacup-finalen mot Liverpool i 2016.

 

De fleste forbinder Mike med Haçienda, som Citys bortedrakt denne sesongen er inspirert av. Mike har gode minner fra den legendariske nattklubben:

– I tillegg til å være DJ booket jeg alle de ulike gruppene og artistene som spilte der og det var ulike sider ved jobben min. Det var et helt utrolig sted, veldig unikt. Jeg hadde ansvaret for det vi kalte for ‘Nude night’ og det var utrolig. Jeg pleide å komme dit rundt halv ni om kvelden og vi åpnet klokken ni. Det sto mennesker i kø rundt hele bygningen en halvtime før vi åpnet, det var fantastisk. Veldig spesielt.

City-legende Paul Lake var en av de som ofte dro til Haçienda og han forteller om sin kjærlighet for nattklubben i ‘I’m Not Really Here’. Mike husker godt at ‘Lakey’ var gjest på Haçienda:

– Ja, jeg husker godt at Paul var der. Alle spillerne pleide å komme dit. Paul, Nicky Summerbee, Georgi Kinkladze, Jeff Whitley, Gerard Wiekens, Paul Dickov, alle pleide å komme dit.

Paul nevner også i boken sin at de fleste som dro til Haçienda hadde på seg de samme klærne der som de hadde på City-kamp på Maine Road. Mike er enig:

– Ja, det stemmer. Det var en veldig unik klesstil, veldig kult. Hårfrisyrene og alt sammen, det var ganske unikt. City har alltid hatt supportere som har vært mer involvert i ungdomskulturen i Manchester, enn andre klubber. Mange av de som spilte i band var City-supportere og gikk på kampene, Rob Gretton var selvsagt involvert i New Order og du har folk som Johnny Marr fra the Smiths, Mark E. Smith fra The Fall, Andy Connell fra A Certain Ratio og Swing Out Sister, meg selv. Det var mange av oss som var City-supportere. Jeg vet ikke hvordan det er med andre klubber, men vi har mange kjente musikere som holder med City.

Citys bortedrakt denne sesongen er altså inspirert av Haçienda og Mike er stor fan:

– Jeg synes den er fantastisk. Jeg tror flere supportere var mistenksomme i forhold til PUMA, for mange av draktene deres er veldig fine. Men denne bortedrakten er virkelig populær. Sønnen min og jeg var på bortekampen mot Norwich og i borteseksjonen var det så mange supportere med gule og sorte striper, skjerf, drakter, gensere, hatter, alt sammen. Vi så rundt oss og tenkte bare ‘oh my god’. Om noen hadde fortalt meg på 80-tallet at City ville bli et av verdens beste lag og at alle supporterne ville ha på seg Haçienda-inspirerte klær, hadde jeg trodd at de hadde fått litt for mange piller i seg.

 

Det finnes altså mange kjente musikere som holder med City og Mike satte sammen sin egen ‘City Music XI’:

– Ok. Meg selv, Johnny Marr, Noel, Liam, Andy og Jez Williams, Jimi Goodwin, Bugzy Malone, Tom Ogden, Joe Donovan og Miles Kellock. Jeg måtte vært manager, jeg er for gammel til å spille.

Undertegnede har alltid lurt på hvem ‘Scully’ er og måtte spørre Mike på hvilken måte han har bidratt til Manchester sin musikkscene. ‘Scully’ er ofte å se på CityTV og er alltid sammen med Noel når han er på kamp.

(Mike ler…) – Han er en veldig god venn av meg og Noel. Jeg vet ikke om han har bidratt til Manchesters musikkscene, han er bare en flott fyr og er alle sin venn.

 

Her er en liste laget av Halvor Hansen Høvring over kjente musikere som holder med Manchester City:

 • Mark E. Smith – The Fall
 • Morten Abel
 • Johnny Marr – The Smiths, Electronic
 • Iwan Gronow – Heaven, Mutineers, Johnny Marr
 • Denise Johnson – Primal Scream
 • Steven McInnerney – Embers
 • Andy Williams – Doves
 • Jez Williams – Doves
 • Billy Duffy – The Cult
 • Kevin Kennedy – Paris Valentinos
 • Mike Pickering – M People, Quando Quango, DJ Haçienda
 • Ian Curtis – Joy Division
 • Tom Chapman – New Order, ShadowParty
 • Stephen Holt – Inspiral Carpets, ShadowParty, Rainkings
 • Craig Gill – Inspiral Carpets

 

 • Tom Ogden – Blossoms
 • Joe Donovan – Blossoms
 • Myles Kellock – Blossoms
 • Charlie Salt – Blossoms
 • Josh Dewhurst – Blossoms
 • Dan Woolfie – Manager, Blossoms
 • Kevin Cummins – En av tidenes beste musikkfotografer
 • Paul Gallagher – DJ, manager
 • Liam Gallagher
 • Noel Gallagher
 • Jack Mitchell – Trommeslager for Johnny Marr
 • Alan ‘Reni’ Wren – The Stone Roses
 • Nile Marr
 • Shotty Horroh aka. Adam Rooney
 • Badly Drawn Boy aka. Damon Gough
 • Garth Brooks, DJ
 • Jimi Goodwin – Doves
 • Jim Glennie – James
 • Mark Burgess – The Chameleons
 • Mike Joyce – The Smiths
 • Marc Riley – The Fall
 • Martin Finnigan – The Rainband
 • Scully
 • Paul McGuigan – Oasis
 • Kyle Ross – Fuzzy Sun
 • Daisy Valentine – Fuzzy Sun
 • Bugzy Malone
 • Rob Gretton – Manager Joy Division og New Order, grunnlegger Haçienda
 • Adio Marchant aka. Bipolar Sunshine
 • Elliot Eastwick – DJ
 • Richard Jupp – Elbow
 • Paul Young – Mike + The Mechanics, Sad Cafe
 • Ben Etches, har sesongkort – Narrow Margin
 • Jake Etches, har sesongkort – Narrow Margin
 • Ryan Adams, The Cardinals
 • Jon Christos – Tenor
 • Cian Ciaran – Super Furry Animals
 • Frank Sidebottom, Chris Sievey
 • Max George – The Wanted
 • Roy Harper
 • Siva Kaneswaran – The Wanted
 • Mike Joyce – The Smiths
 • Matt Kean – Bring Me the Horizon
 • Jason Orange – Take That
 • Rick Wakeman – David Bowie, Yes, Black Sabbath
 • Andreas Holø – Sears Crossing
 • Per Arne Rugaas
 • James Mudriczki (Purrescence / Nihilists)
 • Andy Connell, A Certain Ratio/Swing Out Sister
 • Paul Hand. Spiller ofte i City Square.
 • Trond Granlund

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *