Eksklusivt intervju | Forfatter Andrew Waldon om City Academy

Forfatter Andrew Waldon om EDS sin tunge start på sesongen, de mest lovende unge spillerne og mer. 

Andrew Waldon har blant annet skrevet bøkene ‘Maine Road Voices’ og ‘Manchester City in Europe: We Will Terrify Europe’, og følger både klubbens herrelag, kvinnelag og akademi tett. Han har svart på noen spørsmål angående City sitt akademi for manchestercity.no: 

Det har vært en tøff start for EDS, spesielt i ligaen. Hva tror du er årsakene til dette og er det også noe positivt å trekke frem? 

Det har vært en forferdelig start på sesongen, virkelig frustrerende og deprimerende. Vi har hatt gode spillere og trenere i akademiet de siste årene og resultatene er gode, men ikke gode nok. Vi har vært utfordrere i toppen av ligaen det meste av tiden, men har ikke prestert på et jevnt nivå i det hele tatt. I løpet av det siste året har vi tatt avgjørelsen om å flytte yngre spillere opp til EDS, i stedet for å bruke de mest erfarne eller de ‘beste’ spillerne. Det er en god ting, men prestasjonene og resultatene som følger må være positive for at spillerne, men også supporterne, skal bli selvsikre, men vi må ikke glemme at Citys lag har en gjennomsnittsalder på 18-19 år i en u23 liga.

Vi har startet de fleste kampene bra og ser ut til å være det beste laget, i tillegg til å skape mange sjanser, men vi greier ganske enkelt ikke å dra seieren i land. Vi mister konsentrasjon og gjør feil og vi mister kontrollen etterhvert som kampene går mot slutten. Dette viser en mangel på kampledelse og det mener jeg at manageren må ta på sin kappe. Det har ikke vært en kamp denne sesongen hvor motstanderen har vært bedre enn oss.

Paul Harsley er ikke den rette mannen til å lede EDS, men det var heller ikke Lombardo, Welsh, Vieira eller Davies. Dette synker ganske dypt og City er nødt til å gjøre noe for at laget skal greie å beholde plassen i løpet av de siste to tredjedelene av sesongen.

Hvem synes du er de fem mest lovende unge spillerne City har for øyeblikket? 

I ikke-rangert rekkefølge: Jayden Braaf, Joe Hodge, Tommy Doyle, Liam Delap og Taylor Harwood-Bellis.

Hva synes du om Phil Foden sin prestasjon mot Atalanta? Synes du hans prestasjoner viser at han virkelig er en del av førstelaget? 

Jeg har visst om Phil i mange år, helt fra personen som oppdaget han som fotballspiller til personen som ansvarlig for å ta han med på trening da han var yngre. De sa begge at han var den ‘nye Messi’.

Jeg vil si at prestasjonen hans mot Atalanta var bortimot perfekt (med et lite feilskjær) men han vil lære av dette etterhvert som han tilegner seg mer erfaring. Jeg forventer at han vil få mer spilletid og supporterne ville elsket å se han starte hver eneste kamp. Han er definitivt mannen som skal erstatte David Silva.

Det har vært en veldig god start på sesongen for U18 og de ligger på første plass for øyeblikket. Hvilke spillere synes du skiller seg positivt ut i u18-laget? 

Det har vært en veldig lovende start på sesongen og det vi ikke må glemme er at en stor del av stallen er første-års juniorer. Det har ikke vært noe problem å score mål og fire mål eller flere har blitt scoret i fem av kampene så langt. Det er en god balanse i laget, med mange scoringer spesielt fra Liam Delap, James McAtee og Cole Palmer, med mange målgivende spesielt fra Sam Edozie, D’Margio Wright-Phillips og Oscar Bobb.

Noen av spillerne å merke seg for fremtiden er Charlie McNeill som scorer mange mål for u16 og det ville vært interessant å se mer av den engelske landslagsspilleren Jamie Bynoe Gittens, i sin eneste kamp for u18 denne sesongen gjorde han det veldig vanskelig for Liverpool og deres forsvarsspillere.

Synes du City sitt akademi har vært suksessfullt siden åpningen av CFA i 2014?

Det er avhengig av hvordan du vil definere suksess. Resultatmessig har det vært suksessfullt, men vi har fremdeles ikke vunnet FA Youth Cup, først og fremst på grunn av Chelseas dominanse. I forhold til å produsere spillere som kan leve av fotballen, er progresjonen til City sitt førstelag veldig tøff og vanskelig og det er på grunn av kvaliteten på laget. Flere har fått seg en karriere andre steder. Forhåpentligvis kan noen greie å ta steget opp til førstelaget og spille jevnlig.

 

Relaterte saker

1 svar

  1. Ingen bryr seg om eds… alt handler om nuet…. vinner ikke førstelaget pl så er det få eller ingen som tenker på eds…

Legg igjen en kommentar