Før kampen: Atalanta – Manchester City

Manchester City kan sikre seg avansement til 8. delsfinalen i Champions League allerede onsdag kveld. Med seier mot Atalanta vil vi være videre fra gruppespillet allerede før de to siste kampene spilles. 

Med seier vil vi stå med 12 poeng, av 12 mulige etter de fire første kampene. Ettersom Shahktar Donetsk og Dinamo Zagreb begge har 4 poeng før de møtes i Kroatia onsdag kveld, vil maks ett av disse i så tilfelle kunne passere oss på tabellen. Atalanta står foreløpig med 0 poeng etter de tre første kampene. Skulle vi vinne og Shahktar Donetsk og Dinamo Zagreb spiller uavgjort, ja da vil vi allerede være puljevinner før de to siste kampene. Vinner vi puljen vår venter et toerlag fra en av de andre gruppene i 8. delsfinalen, og vi vil også få hjemmekamp i det siste av de to innbyrdes oppgjørene.

Manchester City måtte virkelig slite for å få med seg alle tre poengene i lørdagens oppgjør mot Southampton. To sene scoringer av Sergio Aguero og Kyle Walker sørget imidlertid for at det til slutt ble en fortjent hjemmeseier etter at James Ward-Prowse hadde sendt gjestene i føringen før kvarteret var spilt. Og, som ikke skadelisten var lang nok fra før, så måtte også David Silva kaste inn håndkleet i pausen med det Pep Guardiola etter kampen beskrev som en muskelskade. Dermed mister vår spanske juvel både dette oppgjøret og mest sannsynlig også helgens toppkamp mot Liverpool.

Tross de mange skadene har ikke Pep Guardiola noen planer om å nedprioritere dette oppgjøret med tanke på hva som venter på Anfield kommende søndag.

«Vi kunne aldri vunnet fire titler på en sesong, slik vi gjorde forrige sesong, dersom vi hadde prioritert en turnering foran en annen. Vi kommer til å stille med det beste laget vi har tilgjengelig, deretter begynner vi å tenke på oppgjøret på Anfield. Ingen kan forsikre meg om at dersom vi nedprioriterer Champions League-oppgjøret mot Atalanta, så kommer vi til å gjøre en bedre prestasjon mot Liverpool.»

«Den beste måten å møte Atalanta på er med samme inngang som den vi hadde til oppgjøret mot Southampton, og den beste måten å dra til Anfield på, er etter en god prestasjon mot Atalanta. En klubb som har kjempet i toppen av italiensk serie A de to-tre siste sesongene, og som er i stand til å score fire, fem, seks mål i hver kamp.»

«Vi kommer til å stille med det vi mener er det beste laget med tanke på restitusjon, motstander og måten de spiller på. Og for å sikre oss et avansement til 8.dels finalen i Champions League», sier Guardiola.

På tirsdagens trening på Etihad Campus før avreise til Italia kom Rodri ut sammen med resten av troppen, noe som straks fikk de oppmøtte journalistene til å spekulerer i om vår spanske midtbanespiller var klar igjen etter sin skade. Rodri måtte gi seg like før pause i møtet med Atalanta for to uker siden med en strekkskade. Men etter 10-15 minutter med litt balltrilling, forsvant Rodri inn for seg selv igjen til alternativ trening, så det spørs vel om vi ikke må vente til etter hjemmekampen mot Chelsea i slutten av november før vi får se ham i spill igjen. Liverpool-kampen kommer nok også litt for fort. David Silva, som måtte gi seg i pausen mot Southampton, trente heller ikke og er heller ikke med i troppen som satte seg på flyet med kurs sørover tirsdag ettermiddag. Fra før av vet vi at Leroy Sane, Oleksandr Zinchenko og Aymeric Laporte er ute med skader. Dessuten er Phil Foden suspendert etter å ha blitt utvist etter to gule kort sist lagene møttes.

Blant de 20 som reiste fant vi gledelig nok tre unge lovende spillere. Både Eric Garcia, Tommy Doyle og Ian Poveda er med i troppen til kampen.

Disse 20 har reist: Ederson, Claudio Bravo, Scott Carson, Kyle Walker, John Stones, Angelino, Benjamin Mendy, Joao Cancelo, Nicolas Otamendi, Eric Garcia, Ilkay Gundogan, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Fernandinho, Riyad Mahrez, Tommy Doyle, Raheem Sterling, Gabriel Jesus, Sergio Aguero og Ian Poveda.

Atalanta har mildt sagt variert både i prestasjoner og resultater siden de tapte 5-1 på Etihad Stadium for to uker siden. I hjemmekampen mot Udinese fem dager senere vant de hele 7-1 etter blant annet tre mål av deres toppscorer Luis Muriel. Dette er en tangering av deres klubbrekord i Serie A fra juni 1952, da de slo Triestina med samme sifre. Deretter tok de et sterkt bortepoeng da de kom tilbake to ganger etter å ha ligget under og klarte 2-2 borte mot Napoli, før det nå i helgen ble et skuffende 0-2-tap hjemme for Cagliari. Det gjør at de i skrivende stund ligger på en femteplass i serie A med 21 poeng på 11 kamper, åtte poeng bak ledende Juventus, men bare ett poeng bak Roma på tredjeplass og likt med poeng med Lazio på plassen foran. De er fortsatt det mestscorende laget i den italienske toppserien så langt denne sesongen med sine 30 scoringer, noe som er 6 scoringer mer enn de med nest mest (Inter Milan og Lazio med 24). 

Til denne kan Atalantas manager Gian Piero Gasperini velge fra en så å si skadefri tropp med unntak av spissen Duvan Zapata som trolig mister oppgjøret.

San Siro, Milano

Kampen spilles på San Siro i Milano, ca en times kjøretur fra Bergamo der klubben hører hjemme. Deres hjemmebane, Stadio Atleti Azzuri d´Italia er nemlig under ombygging for å møte UEFAs krav til Europacup-spill, og ble ikke klar i tide til årets turnering. Dermed har de fått låne hjemmebanen til Inter Milan og AC Milan til sine hjemmekamper i Champions League.

Visste du at:

  • Atalanta har kun en gang tidligere møtt engelsk motstand på hjemmebane i europacupene. Det var i september 2017 da de slo Everton 3-0 i gruppespillet i Europa League.
  • Atalanta er det første italienske laget som har tapt sine tre første kamper i Champion Leagues gruppespill. Sist et lag tapte de fire første gruppespillskampene i Champions League var i 2011-12, den gang rumenske Otelul Galati som til slutt tapte alle sine seks kamper.
  • Atalanta har sluppet inn flest mål av samtlige i Champions League så langt denne sesongen med sine 11. Bare to lag har sluppet inn flere mål i løpet av sine tre første Champions League kamper. Slavia Praha med 12 og Helsingborg med 13.
  • Raheem Sterling har vært involvert i 13 scoringer på sine 10 siste opptredener i Champions League (9 mål og 4 assists). Men bare en av disse har komme i en bortekamp, det var borte mot Schalke 04 i februar.

Dommer er Aleksei Kulbakov (39) fra Hviterussland. Han har vært FIFA-dommer siden 2005, og har dømt totalt 106 kamper i UEFAs regi. Dette blir hans 19 kamp som dommer i Champions League.

Kampstart er onsdag kl. 21.00 og kampen vises på TV2 Sport 1.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *