Før kampen: Manchester City – Southampton

Tirsdag tok Manchester City seg til i kvartfinalen i Carabao Cup på bekostning av Southampton. Lørdag møtes lagene igjen på samme sted, denne gang til kamp om viktige Premier League poeng.

Til tross for at Pep Guardiola gjorde hele ni forandringer i startoppstillingen i forhold til forrige kamp var i realiteten aldri noen tvil om hvilket lag som ville ta seg til kvartfinalen. Kun Gabriel Jesus og og Bernardo Silva var igjen av de som startet mot Aston Villa, men trass i dette dominerte Manchester City stort sett fra start til slutt mot et Southampton-lag som også gjorde mange, syv i tallet, forandringer i startoppstillingen i forhold til de som startet i 0-9 tapet hjemme for Leicester.

Ekstra morsomt var det å se at Tommy Doyle (18) fikk sin førstelags-debut for Manchester City. Unggutten som har City-legendene Mike Doyle og Glyn Pardoe som besteforeldre, og som har vært i klubben helt siden har var et lite barn. Fra sin litt uvante posisjon som defensiv midtbane gjorde Doyle sine saker meget bra gjennom samtlige 90 minutter pluss tillegg, og han har all grunn til å være fornøyd med sin debut. 

Tommy Doyle i aksjon mot Southampton tirsdag

Nicola Otamendi gav City ledelsen etter 20 minutters spill da han headet et innlegg fra Bernardo Silva i mål. Mens to scoringer av Sergio Aguero ca ti minutter før, og etter, pausen sørget for at Citys seier aldri var truet. Riktignok fikk gjestene seg en redusering da Jack Stephens headet en corner i mål kvarteret før slutt, men Southampton var i realiteten aldri i nærheten av å skape særlig med problemer for våre spillere.

Lørdag møtes altså lagene igjen, nå til kamp om viktige Premier League poeng. City trenger alle tre poenget for ikke å havne alt for langt bak Liverpool før lagene møtes neste helg på Anfield. Mens Southampton på sin side trenger poeng i kampen for sin videre Premier League tilværelse. I skrivende stund ligger «The Saints» på nedrykksplass etter at de bare har klart å samle sammen 8 poeng på de 10 første kampene (2-2-6).

Fernandinho sonet karantene tirsdag etter å ha blitt utvist i oppgjøret mot Aston Villa, men er spilleberettiget igjen til denne. Angelino, som fikk en sjelden mulighet fra start på venstresiden i vårt forsvar,  måtte forlate banen med det som kunne se ut som en strekkskade mot slutten av tirsdagens oppgjør. Men det viste seg heldigvis bare å være en helt uskyldig krampe. Dessuten er alle de som ble hvilt tirsdag ifølge Guardiola klare for innsats igjen lørdag. Aymeric Laporte, Leroy Sane, Oleksandr Zinchenko og Rodri er fortsatt uaktuelle grunnet skader.

Vi tror Manchester City stiller med dette laget: Ederson, Joao Cancelo, Benjamin Mendy, John Stones, Fernandinho, Ilkay Gundogan, David Silva, Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez, Raheem Sterling og Sergio Aguero.

Southampton på sin side har skader på Cedric Soares, Moussa Djenepo og Sam McQueen. Mens Ryan Bertrand soner sin andre av i alt tre kampers karaneten etter utvisningen i 0-9 tapet for Leicester forrige helg.

Sist lagene møtte hverandre på Etihad Stadium til kamp om Premier League poeng var for nesten nøyaktig ett år siden (4.november 2018). Det endte med 6-1 seier til Manchester City etter scoringer at Raheem Sterling 2, Sergio Aguero, David Silva, Leroy Sane samt et selvmål av Wesley Hoedt. 

Manchester City har vunnet de fem siste gangene lagene har møtt hverandre i Premier League. Sist Southampton vant på Etihad Stadium, var første gang lagene møtte hverandre på denne banen, i april 2004. Den gang var Nicolas Anelka vår målscorer, mens Kevin Phillips (2) og James Beattie satte inn Southamptons mål i oppgjøret som endte med 3-1 seier til laget fra den engelske sørkysten. Siden den gang har lagene møtt hverandre 8 ganger i Premier League på Etihad Stadium. Det har endt med 7 City seire, mens ett oppgjør har endt uavgjort (1-1 i oktober 2016). Sist Southampton slo oss var mai 2016, under Manuel Pellegrinis ledelse. Southampton vant den gang 4-2 på St. Mary’s Stadium mot en noe redusert City-lag som hadde mye av fokuset rettet mot den andre semifinale kampen i Champions League borte mot Real Madrid bare tre dager senere. Kelechi Iheanacho satte inn begge Citys mål i det oppgjøret. Mens Sadio Mane (nå i LIverpool) satte inn tre av hjemmelagets fire mål.

Totalt har lagene møtt hverandre 91 ganger opp gjennom historien. Det har endt med 35 seire til Manchester City, 31 seire til Southampton, mens 25 oppgjør har endt uavgjort. Målforskjell 142-125 i Manchester City’s favør.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 29.10.2019: Manchester City – Southampton 3-1 (Aguero 2, Otamendi). Carabao Cup
  • 30.12.2018: Southampton – Manchester City 1-3 (D.Silva, Aguero, Selvmål)
  • 04.11.2018: Manchester City – Southampton 6-1 (Sterling 2, Aguero, D. Silva, Sane, Selvmål)
  • 13.05.2018: Southampton – Manchester City 0-1 (Jesus)
  • 29.11.2017: Manchester City – Southampton 2-1 (De Bruyne, Sterling)

Visste du at:

  • Dersom Manchester City vinner denne vil det være klubbens 200. Premier League seier på Etihad Stadium.
  • Manchester City er det mest scorende laget i Premier League så langt denne sesongen med sine 32 mål, mens Southampton foreløpig er det laget som har sluppet inn flest med 25. Manchester City har også den største hjemmeseieren denne sesongen (8-0 mot Watford), mens Southampton har det største hjemmetapet (0-9 mot Leicester).
  • Manchester City har ikke tapt en hjemmekamp i serien mot et lag som starter kampdagen på nedrykksplass siden vi tapte 1-2 for Tottenham i november 2008. Siden den gang har det blitt 24 seire og 3 uavgjorte mot den type motstandere.
  • Bare en av Manchester Citys 40 siste Premier League kamper har endt med uavgjort (33-1-6). Av de 104 managerne som har ledet lag i 50 Premier League kamper eller mer, har Pep Guardiola den laveste andelen kamper med uavgjort resultat (16 av 124, 12,9 % av kampene).
  • Begge Southamptons seire i Premier League denne sesongen har kommet på bortebane. Mot henholdsvis Sheffield United (0-1) og Brighton (0-2).

Dommer er Lee Mason. Han har dømt oss en gang tidligere denne sesongen, i 3-0 seieren borte mot Preston i Carabao Cup.

Kampstart er lørdag kl. 16.00. Den vises dessverre ikke direkte på noen norske kanaler.

Relaterte saker

1 svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *