Paul Lake til manchestercity.no: Phil Foden behøver å spille «nå»

Paul Lake forklarer hvorfor han mener at det ikke må ventes med å la Phil Foden spille for Citys førstelag, i et eksklusivt intervju med manchestercity.no. 

Paul Lake fikk selv 60 kamper for Citys førstelag som tenåring (134 kamper totalt) og debuterte som 18-åring. Phil Foden er nå 19 år gammel og har fått totalt 42 kamper for Citys førstelag. Han har startet 16 av disse og debuterte for Citys førstelag da han var 17 år gammel. Phil er som kjent fra Stockport, som også er Paul Lake sitt hjemsted. Foden gjorde en veldig god kamp mot Atalanta i går og Lake mener at han behøver å spille for Citys førstelag «nå»:

– Det jeg stiller spørsmålstegn ved hos Pep er Phil Foden. For å beskrive det jeg mener kan jeg referere til The Smiths-låten, ‘How Soon Is Now’. Han behøver å spille «nå». Men likevel skjer det ikke, av en eller annen grunn.

Lake synes det er noe helt unikt ved Phil og at han tilfører laget noe annerledes:

– Ja, han har gode spillere rundt seg, men Phil tilfører noe annerledes til dette City-laget. Han tilfører laget noe som Ilkay ikke tilfører, som David Silva ikke tilfører, på grunn av hans bevegelser inne i boksen. Phil er kanskje en bedre avslutter enn noen av de andre og han er fortsatt veldig ung. Han er like god med begge bein.

Phil har så langt åtte scoringer for Citys førstelag og Paul husker tilbake til scoringen hans mot Dinamo Zagreb i Champions League denne sesongen:

– Han scoret mot Dinamo Zagreb med høyrefoten og det er jo venstrefoten som er hans sterkeste. Likevel var det en god og sikker avslutning.

I morgen kan du lese hva Paul tenker om sesongen så langt. 

 

I MANCHESTER: Halvor Hansen Høvring sammen med Paul og Joanne Lake

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar