Før kampen: Crystal Palace – Manchester City

Pep Guardiola har både Kevin De Bruyne og John Stones tilbake fra skade når laget hans reiser til London for å møte Crystal Palace lørdag kveld. Også Benjamin Mendy er snart klar for spill.

City-manager Pep Guardiola bekreftet på dagens pressekonferanse før morgendagens oppgjør mot Crystal Palace på Selhurst Park at Kevin De Bruyne og John Stones er spilleklare og dermed kan bli å se på banen mot laget som for øyeblikket ligger på 6. plass på Premier League-tabellen. «Kevin er tilbake og John har trent de to siste dagene», kunne Guardiola bekrefte, samtidig som han la til at Mendy også snart er klar igjen etter sitt hamstringproblem.

At City nå får sentrale spillere tilbake på banen, kan vise seg å bli svært viktig framover i kampen om å hente inn Liverpools forsprang på åtte poeng. De lyseblå har til tider hatt store defensive problemer i sesonginnledningen, og også Gabriel Jesus sier i et intervju med Citys offisielle nettside at det er svært viktig for laget å få Stones tilbake. «Det har vært vanskelig for oss så langt fordi vi ikke har hatt nok defensive spillere. Vi har bare hatt Nico og Fernandinho, som har gjort en god jobb, men som egentlig ikke er forsvarsspiller. At John er tilbake vil hjelpe. Han er en glimrende spiller! Når du har en så god spiller kan du plassere ham hvor som helst på banen, og han vil gjøre en god jobb. Det er det Fernandinho har gjort. Han har arbeidet hardt for å støtte laget, spilt bra og hjulpet oss mye. Du kan se at han er en veldig erfaren spiller og god til det han gjør.»

Jesus er også optimistisk med tanke på resten av sesongen, samtidig som han poengterer at det ikke kommer til å bli lett å hente inn Liverpools forsprang. «Jeg føler at karene er villige til å få ting i orden, kommer tilbake på vinnersporet og selvsagt å bli mestere. Alle titlene er uansett langt unna nå, så vi må ta det steg for steg, og jeg tror det er det alle tenker nå. Det er også for tidlig å bli bekymret over at Liverpool leder. Vi er nødt til å jobbe hardt og forsøke å vinne alle kamper fra nå av.»

At det endte med 0-2-tap for Wolverhampton før landslagspausen var selvsagt et skudd for baugen for Pep Guardiola og hans mannskap, og mye må gjøres bedre mot Crystal Palace i morgen om det skal bli tre poeng på Selhurst Park. Hjemmelaget har vunnet sine to siste kamper, og før landslagspausen ble det 2-1-seier over West Ham på bortebane, etter at laget først havnet under. En straffescoring av Patrick van Aanholt og et sent seiersmål av Jordan Ayew, sikret imidlertid seieren for Roy Hodgsons gutter.

City vant 3-1 i det tilsvarende oppgjøret forrige sesong, etter to mål av Raheem Sterling, og ett av Gabriel Jesus, og fikk dermed hevn etter å ha tapt på hjemmebane mot «The Eagles» i romjula. Forrige gang det ble tap på Selhurst Park for City var i 2015, da Palace vant 2-1. Totalt har lagene møtt hverandre 61 ganger. 32 av kampene har endt med City-seier, mens Palace bare har vunnet 16.

Crystal Palace ligger som sagt meget godt plassert på en 6. plass på tabellen, men går nå inn i et meget tøft kampprogram den neste måneden med først City hjemme, så Arsenal borte, så Leicester hjemme, så Chelsea borte, og til slutt Liverpool hjemme. Med tanke på dette er nok Roy Hodgson glad for å få Luka Milivojevic tilbake på laget. Serberen måtte stå over i seieren over West Ham etter å ha fått hele fem gule kort på de sju første kampene. Dermed har Palace bare Mamadou Sakho ute, og den franske forsvarsspilleren rapporteres også å snart være tilbake for spill. Muligens kan han få en plass på benken i morgen.

Når det gjelder City er fortsatt Leroy Sané og Aymeric Laporte ute med sine langtidsskader, mens altså Kevin De Bruyne og John Stones sannsynligvis er tilbake og kanskje spiller i morgen. Sergio Agüero kom heldigvis uskadet fra et trafikkuhell tidligere i uka, da han krasjet bilen sin på vei til trening. Pep Guardiola bekreftet på pressekonferansen at Agüero kan spille mot Palace. «Det gikk ikke bra med bilen, men det er ikke noe problem med Sergio», kommenterte Guardiola.

Vi tipper at City starter med følgende lag: Ederson, Walker, Otamendi, Fernandinho, Zinchenko, Rodri, Gündogan, De Bruyne, Sterling, Bernardo Silva, Jesus.

Kampstart er 18.30 norsk tid. Dommer er Anthony Taylor. Kampen vises på TV 2 Sport Premium/Sumo i Norge.

Relaterte saker

4 svar

  1. 💙💙💙💙💙💙💙 come on City

  2. Ole Holsbø sier:

    Håper full gazz fra start til slutt! 👍⚽️ Come on City

  3. Blameis sier:

    Ut med Zinchenko (for veik defensiv mot lag som CP). Inn med Angelino. Få inn en av de unge stopperne, Pep har ingenting å tape på det. Tror det blir tap i dag dessverre på Smallfield Road.

Legg igjen en kommentar