Før kampen: Manchester City – Wolves

Etter at en overtidsscoring på straffespark sikret Liverpool nok en seier, er ingenting annet enn tre poeng godt nok hjemme for Manchester City når Wolverhampton kommer på besøk i morgen, dersom ikke luken opp til førsteplassen skal bli enda større.

Det så en stund ut til at Liverpool kom til å avgi to poeng hjemme mot Leicester i dag, noe som ville gitt Pep Guardiola og hans City-mannskap muligheten til å få redusert luken på fem poeng opp til de røde. En straffescoring langt inne på overtiden sørget imidlertid for nok en Liverpool-seier, den åttende av åtte mulige. Det betyr at City ikke kan ta innpå Liverpool ved å vinne i morgen når Wolves kommer på besøk, men å vinne blir ikke noe mindre viktig av den grunn. Nå handler det imidlertid om ikke å havne enda lenger bak førsteplassen.

Forrige sesong scoret Willy Boly med hånda mot City. Torsdag ble han matchvinner mot Besiktas – på lovlig vis.

Etter arbeidsuhellet borte mot Norwich for noen uker siden, står Manchester City med fem strake seire i alle turneringer, og har scoret 16 ganger på disse fem kampene. Tirsdag ble det seier 2-0 hjemme mot Dinamo Zagreb i Champions League, en kamp der City lenge slet med å få ballen i mål, før innbytterne Raheem Sterling og Phil Foden sikret seieren i den andre omgangen. City har fått to hviledager mer enn bortelaget Wolves, som torsdag spilte Europa League og slo Besiktas 1-0 i Tyrkia, takket være en dramatisk overtidsscoring av Willy Boly. Wolves-kaptein Conor Coady insisterte etter kampen på at de er med i Europa League for å vinne turneringen, og torsdagens seier gjør at de er med i konkurransen om å gå videre fra gruppa – etter å ha tapt den første kampen hjemme mot Sporting Braga.

Til tross for seieren over Besiktas, har sesongen likevel ikke gått på skinner for Nuno Espirito Santos gutter så langt. Laget som forrige sesong endte på 7. plass i Premier League, ligger så langt svakt plassert på en 15. plass i Premier League, og har bare vunnet én eneste av sine sju kamper – hjemme mot bunnlaget Watford forrige helg. Kampen før ble det avansement i ligacupen, så ulvene står med andre ord med tre seire på rad – en opptur sammenlignet med de første kampene av sesongen.

Ulvene har heller ikke mange skadede spillere. Den eneste som er tvilsom er Diogo Jota som sliter med en ankel, men ellers stiller de oransjekledde med full tropp.

Kevin De Bruyne blir ikke å se på banen mot Wolves i morgen.

Når det gjelder City er Leroy Sané og Aymeric Laporte som kjent langtidsskadet og ute til februar/mars, mens Pep Guardiola på fredagens pressekonferanse kunne fortelle at han håper at både John Stones og Kevin De Bruyne er klare når klubbfotballen er tilbake om to ukers tid. De Bruyne var ute store deler av forrige sesong med skader, men var i kanonform før han skadet seg mot Everton forrige lørdag. «Han er ikke klar på søndag,» kunne Guardiola fortelle på nevnte pressekonferanse. «Han er klar igjen etter landslagspausen. Det er ikke noe stort problem.» Guardiola bekreftet at det samme gjelder John Stones, som han også håper å ha klar til kampen mot Crystal Palace 19. oktober. Han skadet seg i låret i 2-3-tapet mot Norwich, og har siden vært ute av spill.

Å tippe hvilket lag Pep Guardiola velger er alltid vanskelig, da han har mange spillere å velge mellom, og også flere ganger har poengtert at han må rotere for å gi alle spilletid, men vi tipper likevel at han starter med følgende lag i morgen:

Ederson, Zinchenko, Otamendi, Fernandinho, Walker, Rodri, Gündogan, David Silva, Sterling, Mahrez, Jesus

Forrige sesong endte det med 3-0-seier til City i det tilsvarende oppgjøret, etter to mål av Gabriel Jesus (det ene på straffe), i tillegg til et selvmål. Vi må tilbake til 2010 for å finne forrige gang ulvene slo City, da det endte 2-1 til hjemmelaget på Molineux.

Visste du at:

  • Citys 27 mål på de første sju ligakampene er det meste et lag har scoret siden 1894, da også Everton gjorde det samme!
  • City har avgitt fem poeng på de første sju kampene. Forrige sesong var det først etter kamp 16 at City hadde avgitt så mange poeng.
  • Etter å ha spilt Champions League-kamp, er City ubeseiret 13 ganger på rad i den påfølgende Premier League-kampen (12 av dem er seire)
  • City hadde åtte skudd på mål mot seg forrige lørdag mot Everton. Det er det meste som har vært under Pep Guardiolas 121 Premier League-kamper med City.
  • Gabriel Jesus har scoret i sine seks siste kamper der han startet for City.
  • Riyad Mahrez har på sine 17 siste kamper for City sju mål og ti målgivende pasninger.
  • Wolves har tapt 15 av de siste 16 bortekampene mot de regjerende engelske ligamesterne. Den eneste seieren kom mot Liverpool i 1984.
  • Forrige sesong startet Wolves med nøyaktig det samme laget i sine ni første ligakamper. Denne sesongen har Wolves hatt seks forskjellige lagoppstillinger på de sju første kampene.

Kampstart i morgen er kl. 15.00. Dommer er Craig Pawson.

Kampen vises ikke på norsk tv.

PS! Husk å legge inn tips i supporterklubbens tippekonkurranse der du kan vinne fotballtur til England! 

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *