FA åpner sak mot Bernardo Silva

FA offentliggjorde i dag at de formelt har åpnet en sak mot Bernardo Silva for det de mener var en rasistisk tweet. I verste fall kan Silva risikere å bli utestengt i flere kamper.

Bakgrunnen for at FA har startet etterforskning av Silva er en tweet Citys portugisiske 25-åring la ut der han spøkte med sin lagkamerat Benjamin Mendy, som han skal ha et svært godt og tett forhold til, etter at de to også spilte sammen i Monaco. Det er imidlertid innholdet i spøken mange har reagert på, der han sammenligner et barndomsbilde av Mendy med maskoten til det spanske konfektmerket Conguitos, en maskot som av mange er sett på som rasistisk.

Silvas tweet som senere ble slettet.

I dagens pressemelding fra FA skriver de at: «Det er også påstått at aktiviteten utgjør et alvorlig brudd, som er definert i FAs regel E3 (2), siden den inkluderer referanse, enten uttrykt eller implisitt, til rase og/eller farge og/eller etnisitet».

Silva slettet tweeten kort tid etter at den var lagt ut til sine følgere på grunn av negative reaksjoner, og twitret på nytt «Can’t even joke with a friend these days… You guys…»

Silva skal også ha skrevet til FA og beklaget dersom tweeten hans såret noen, men FA har altså likevel nå formelt startet etterforskning. Silva har fram til 9. oktober å forklare seg. Britisk presse skriver at dersom han blir dømt, kan han risikere å få karantene fra å spille i så mange som seks kamper.

City-manager Pep Guardiola har ved flere anledninger tatt Silva i forsvar, og forklart at Silva og Mendy er gode kompiser. «Bernardo er en av de mest kjærlige personene jeg har møtt i løpet av livet. Han snakker fire eller fem språk. Det er den beste måten til å forstå hvor åpen han er, og han er en av Mendys beste venner. Han er som en bror for ham», forklarte Guardiola.

Relaterte saker

6 svar

  1. Blir dømt, 2 kamper 🙈

  2. Tipper FA dømmer han til 29 kampers utestengelse fra EPL og en saftig bot i tillegg. I tillegg må nok klubben ta sin del av ansvaret og får ikke handle i januarvinduet.

  3. Håpløst. Snart må vi alle gå stille i kirken om alt.

  4. Latterlig og intet annet. Mendy selv ler av hele greia,men noen er krenka på hans vegne.

  5. Var en utlending som kalte meg potet her om dagen. Selv tar jeg det helt med ro🙂 det er opprettet en sak mot ham 🙃

  6. mens samtidig så er Bernardo og Mendy fortsatt gode kamerater!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *