Før kampen: Manchester City – Watford

Manchester City reiste seg etter det overraskende tapet for Norwich og vant fullt fortjent 3-0 borte mot Shakhtar Donetsk i den første gruppespillkampen i Champions League onsdag kveld. Lørdag kommer Watford på besøk til Etihad Stadium når det igjen skal kjempes om poeng i Premier League. 

Manchester City vil også benytte lørdagen til å markere at det nå i september er 125 år siden laget spilte sin første kamp. I den anledning vil det foregå en rekke ting både før, under og etter lørdagens kamp for å feire dette.

Pep Guardiola roterte som forventet en del på laget foran oppgjøret mot Shakhtar, og gjorde fire forandringer i forhold til de som startet på Carrow Road forrige lørdag. Blant annet ble David Silva og Sergio Aguero sittende på benken gjennom hele onsdagens oppgjør, mens Bernado Silva kun spilte det siste kvarteret da han kom inn og erstattet Kevin De Bruyne. Alle disse tre er nok tilbake fra start av mot Watford. Fernandinho spilte sin første kamp fra start denne sesongen da han kom inn i vårt midtforsvar stedet for John Stones.  Stones pådro seg en muskelskade på trening i forkant av Champions League kampen, og blir borte de neste 4-5 ukene. Brasilianeren fortsetter etter alle solemerker i midtforsvaret også lørdag. Som makker får han nok med seg Nicolas Otamendi i John Stones’ skadefravær.

Ilkay Gundogan med ett mål og en målgivende da Shahktar Donetsk ble slått 3-0 onsdag kveld

Det var også godt å se Benjamin Mendy tilbake igjen etter mye skadetrøbbel, og han fikk sine første minutter på banen siden Champions League-oppgjøret hjemme mot Tottenham i starten av april da han kom inn for Rodri på tampen av oppgjøret. Men fortsatt er det nok litt for tidlig for Mendy å starte en kamp. Kanskje neste ukes Carabao Cup-kamp mot Preston er en passende anledning for det. Mange hadde nok også trodd at Joao Cancelo kom til å starte i Ukraina, men den nyinnkjøpte portugiseren måtte nok en gang ta til takke med en plass på benken og fikk et kort innhopp på slutten. Vårt tips er at også han må vente til Preston-kampen før han får sin første start i City-drakten. Leroy Sane og Aymeric Laporte er langtidsskadet.

Vi tror Manchester City starter med disse elleve: Ederson, Kyle Walker, Oleksandr Zinchenko, Fernandinho, Nicolas Otamendi, Rodri, David Silva, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Sergio Aguero og Raheem Sterling.

Watford har hatt en skuffende innledning på sesongen og står kun med to poeng etter de fem første kampene, svakest av samtlige så langt. De fikk seg likevel en aldri så liten opptur i forrige serieomgang da de kom tilbake fra 0-2 ved pause hjemme mot Arsenal og sikret seg ett poeng etter en sterk andre omgang i en kamp de totale sett var det beste laget.

Etter en 11. plass i Premier League forrige sesong, med klubbens høyeste poengfangst noensinne i den engelske toppserien samt en FA Cup-finale mot Manchester City, ble det  muligens stilt litt vel høye forventninger internt til laget foran denne sesongen. Kun fire kamper inn i den nye sesongen, som gav en uavgjort og tre tap, hadde klubbens styre fått nok og valgte å sparke manager Javi Gracia. 

Inn kom Quique Sanchez Flores som også ledet klubben i deres første sesong på toppnivå på åtte år etter opprykket til Premier League i 2015.  Den gang erstattet han Slavisa Jokanovic, og førte klubben til en 13.plass i Premier League før han gav seg etter bare ett år i klubben. Flores har siden han forlot Watford i 2016 også ledet spanske Espanyol i nesten to sesonger før han fikk sparken i april 2018 etter en rekke med dårlige resultater, samt et kort opphold i kinesiske Shanghai Shenhua.

Foran denne sesongen la klubben 30 millioner euro på bordet for den senegalesiske vingen Ismaila Sarr som ble hentet fra franske Rennes. I tillegg har man hentet inn spillere som Craig Dawson (fra West Bromwich), Joao Pedro (fra Fluminense) og Danny Welbeck som kom på en free-transfer fra Arsenal. Den unge midtbanespilleren Tom Dele-Bashiru er også hentet inn fra Manchester Citys akademi. Dele-Bashiru fikk kun en kamp på Citys førstelag. Det var da han kom inn som innbytter for Phil Foden i en ligacupkamp mot Leicester i desember 2017.

Borte siden forrige sesong er Dodi Lukebakio som er solgt til tyske Hertha Berlin og Obbi Oulare som nå er i belgiske Standard Liege, i tillegg til en del mer perifere spillere som er på utlån i diverse klubber. 

Til denne må de klare seg uten Craig Cathcart, Isaac Success og Trooy Deeney grunnet skader.

Manchester City har hatt et bemerkelsesverdig godt tak på nettopp Watford de seneste årene. Alle de siste 11 innbyrdes møtene, inkludert cupkamper, har endt med City-seier med en samlet målforskjell på 38-6 i vår favør. Sist lagene møtte hverandre var i FA cupfinalen på Wembley 18. mai, da vant Manchester City hele 6-0 etter to scoringer hver fra Raheem Sterling og Gabriel Jesus i tillegg til David Silva og Kevin De Bruyne. I forrige sesongs Premier League-møter vant vi først 2-1 på Vicarage Road i London før det i midten av mars ble 3-1-seier til City på Etihad Stadium.

Sist Watford tok poeng mot Manchester City var i april 2007 da det endte 1-1 på Vicarage Road. Darius Vassell var for øvrig Citys målscorer den gang. For å finne sist gang Watford slo Manchester City må vi tilbake til mars 1989 da de vant 1-0 hjemme i daværende 2.divisjon (Championship).

Totalt har lagene møtt hverandre 29 ganger, alle turneringer inkludert. Det har resultert i 18 City-seire, 5 oppgjør har endt uavgjort, mens Watford har vunnet 6. Målforskjell 61-25 i Citys favør.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 18.05.2019: Watford – Manchester City 0-6 (Sterling 2, Jesus 2, D. Silva, De Bruyne). FA Cup finale. Spilt på Wembley
  • 09.03.2019: Manchester City – Watford 3-1 (Sterling 3)
  • 04.12.2018: Watford – Manchester City 1-2 (Sane, Mahrez)
  • 02.01.2018: Manchester City – Watford 3-1 (Sterling, Aguero, Selvmål)
  • 16.09.2017: Watford – Manchester City 0-6 (Aguero 3, Jesus, Otamendi, Sterling)

Visste du at:

  • Watfords rekke på 11 strake tap mot Manchester City er en tangering av den lengste rekken med tap for en og samme motstander for klubben siden de tapte 11 på rad for Manchester United i perioden 1987-2016.
  • Bare mot West Bromwich har Manchester City hatt en lengre rekke med seire enn det de har mot Watford. Vi står med 14 strake seire mot West Bromwich i perioden fra april 2012 fram til dags dato.
  • Watford har tapt alle sine 15 siste bortekamper i Premier League mot de såkalte «big six»-klubbene med en samlet målforskjell på 9-45. Sist de vant en bortekamp mot en av «big six» klubbene var da de slo Arsenal 2-1 på Emirates Stadium i januar 2017.
  • Manchester Citys tap for Norwich var det første tapet i Premier League siden det ble tap 2-1 borte mot Newcastle i januar. Sist Manchester City tapte to Premier League-kamper på rad var i desember i fjor da vi først tapte 2-3 hjemme for Crystal Palace og deretter 2-1 borte mot Leicester noen dager senere.

Dommer er Mike Dean. Forrige gang han dømte en kamp der Manchester City var involvert var i serieåpningen i august da vi slo West Ham 5-0 på London Stadium.

Kampstart er lørdag kl 16.00 og kampen vises på TV2 Sport Premium 1 og TV2 Sport 1.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *