Før kampen: Norwich – Manchester City

Etter en to ukers pause fra Premier League-fotball grunnet landslagsspill er vi endelig i gang igjen når vi tar turen til East Anglia for å møte nyopprykkede Norwich på Carrow Road i senkampen lørdag ettermiddag.

Flere av våre spillere har virkelig fått vist seg fram på sine respektive landslag den siste uken. Kevin De Bruyne noterte seg for en scoring og tre målgivende da hans Belgia slo Skottland 4-0 i Glasgow mandag kveld. Raheem Sterling var ikke noe dårligere da han kopierte De Bruyne (en scoring og tre målgivende) da England slo Kosovo 5-3 tirsdag. I denne kampen stod for øvrig Aro Muric i Kosovos mål og markerte seg blant annet ved å redde et straffespark fra Harry Kane i andre omgang.  Oleksandr Zinchenko kom på scoringslisten i begge Ukrainas kamper, mot henholdsvis Litauen (seier 3-0) og Nigeria (2-2). Bernardo Silva noterte seg for til sammen ett mål og tre målgivende i Portugals seire borte mot heholdsvis Serbia (2-4) og Litauen (1-5), mens Phil Foden satte inn begge England U-21s mål i 2-0 seieren mot Kosovo U-21. 

I vår siste kamp før landslagene tok over, noe som etterhvert føles som en evighet siden, ble Brighton sendt hjem til den engelske sørkysten med 0-4 i bagasjen. Et stort skår i gleden var det imidlertid av vår forsvars-bauta, Aymeric Laporte, ble båret av banen etter en drøy halvtimes spill med det som viste seg å være en kneskade som trolig vil holde ham borte fra spill til rundt nyttår. Fra før har vi allerede mistet Leroy Sane i lang tid framover, også det med en kneskade, så nå får vi håpe det holder for en stund.

Aymeric Laporte blir borte en god stund grunnet en kneskade

Gledelig er det imidlertid at både John Stones og Gabriel Jesus, som har mistet de siste kampene grunnet muskelskader, er tilbake i full trening og disponible for kamp igjen. Benjamin Mendy har også trent for fullt og flere uker nå uten å kjenne noe smerter i kneet som har gjort at hans to første sesonger som City-spiller har vært mer på sykestuen enn på fotballbanen. Kanskje det er dags for et gjensyn med den muntre franskmannen lørdag, i det minste en plass på innbytterbenken.

Ilkay Gundogan forlot den tyske landslagstroppen etter den første av to kamper grunnet et magevirus, men er frisk og rask igjen og klar for kamp.

Norwich rykket opp til Premier League igjen i mai etter tre sesonger i Championship. På sine fire første kamper har det blitt en seier (3-1 mot Newcastle) og tre tap (Liverpool, Chelsea og West Ham). I tillegg røyk de ut for ille Crawley Town (tap 1-0) fra Division Two i Carabao Cup. I sin siste kamp, før Premier League måtte vike for landslagsfotball, ble det tap 2-0 borte mot West Ham. 

Laget ledes av tyske Daniel Farke (42) som har vært i klubben siden i mai 2017. I sin første sesong ledet han Norwich til en 14.plass i Championship, før det forrige sesong ble opprykk etter at man vant Championship med 95 poeng på 46 kamper, 5 poeng mer enn lag nummer to på tabellen som ble Sheffield United. Han eneste manager-erfaring før han overtok Norwich kom fra noen sesonger i SV Lippstadt 08 i de lavere divisjoner i Tyskland samt et par sesonger for 2.laget til Borussia Dortmund.

Tross opprykket i mai har ikke Norwich brukt særlig med penger på nye spillere. Keeperen Ralf Fahrmann er hentet fra tyske Schalke 04, forsvarsspilleren Sam Byram har kommet fra West Ham og midtbanespilleren Daniel Adshead er hentet for en mindre sum fra Rochdale. I tillegg har angrepsspilleren Josip Drmic kommet på en free-transfer fra Borussia Mønchengladbach, mens spillere som Rocky Bushhiri (Oostende) og Ibrahim Amadou (Sevilla) er hentet inn på låneavtaler. Patrick Roberts er også på lån fra Manchester City, og kan følgelig ikke spille i denne.

Den engelske U-21 landslagsspilleren, Max Aarons, måtte forlate banen i oppgjøret mot Kosovo U-21 og han er usikker til lørdagens oppgjør.  Det samme er Christoph Zimmermann som måtte gi seg etter en drøy halvtimes spill i deres forrige kamp mot West Ham. Onel Hernandez, Timm Kose ig Tom Trybull er alle uaktuelle grunnet skader.

Teemu Pukki er allerede oppe i 5 scoringer i PL

En spiller å se opp for er den finske angrepsspilleren Teemu Pukki som har satt inn 5 av klubbens 6 mål så langt denne sesongen. I sin første sesong etter overgangen fra danske Brøndby sommeren 2018 satte han like godt inn hele 30 mål og var svært delaktig i at laget igjen er finne på det øverste nivået i engelsk fotball. 

Sist lagene møttes i Premier League var i mars 2016, i Manuel Pellegrinis siste sesong som City-manager. Den gang endte det 0-0 på Carrow Road. Mens Manchester City vant oppgjøret på Etihad Stadium med 2-1 etter scoringer av Nicolas Otamendi og Yaya Toure. Lagene møtets også i FA-cupens 3. runde den sesongen. Det oppgjøret ble også spilt på Carrow Road, en kamp Manchester City vant 3-0 etter scoringer av Sergio Aguero, Kelechi Iheanacho og Kevin De Bruyne.

Får å finne sist gang vi tapte borte mot Norwich må vi helt tilbake til august 2001, i vår første sesong under Kevin Keegans ledelse. En sesong der vi til slutt vant Championship med 99 poeng 10 poeng foran lag nummer to på tabellen, West Bromwich, og tok oss tilbake til Premier League igjen. Hjemmelaget vant den gang 2-0 etter to sene scoringer. Norwich endte for øvrig den sesongen på en 6.plass og spilte Play-off til Premier League, der de først slo Wolverhampton i semifinalen, før det ble tap for Birmingham etter straffesparkkonkurranse i finalen. 

Etter det har det blitt 6 innbyrdes oppgjør på denne banen. 4 har endt med seier til Manchester City, mens de 2 siste begge har endt uavgjort 0-0. Selv om det stort sett har vært jevne oppgjør mot Norwich, har vi også bokført noen store seire mot dem de siste årene. I november 2013 slo vi dem hele 7-0 på Etihad Stadium, mens vi i 2011/12-sesongen sikret oss vår førte Premier League-tittel, og slo dem 5-1 hjemme og 6-1 borte. 

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 12.03.2016: Norwich – Manchester City 0-0
  • 09.01.2016: Norwich – Manchester City 0-3 (Aguero, Iheanacho, De Bruyne). FA Cup
  • 31.10.2015: Manchester City – Norwich 2-1 (Otamendi, Y.Toure)
  • 08.02.2014: Norwich – Manchester City 0-0
  • 02.11.2013: Manchester City – Norwich 7-0( D.Silva, Negredo, Y. Tore, Aguero, Dzeko, 2 selvmål)

Visste du at:

  • Manchester City er ubeseiret på sine 7 siste bortekamper i Premier League mot Norwich på Carrow Road (3 seire, 4 uavgjorte). De to siste tilsvarende oppgjørene i Premier League har begge endt 0-0.
  • Norwich har tapt 11 av sine 12 siste kamper mot de regjerende Premier League-mestrene. Unntaket var da de slo nettopp Manchester City 3-2 på Etihad Stadium i 2012/13 sesongens siste kamp.
  • Manchester City er ubeseiret på sine 25 siste Premier League kamper mot nyopprykkede lag (20 seire, 5 uavgjorte) siden det ble tap 1-0 borte mot Burnley i mars 2015.
  • Norwich står nå med tre strake tap (alle turneringer inkludert). Sist laget tapte fire kamper på rad var tilbake i november 2017.
  • Sergio Aguero har scoret i alle Manchester Citys fire Premier League-kamper så langt denne sesongen. Bare to spillere har scoret i sitt lags fem første Premier League-kamper i en sesong siden opprettelsen av ligaen i 1992. De to er Jose Antonio Reyes for Arsenal i 2004-05 sesongen og Wayne Rooney for Manchester United i 2011-12 sesongen.

Dommer er Kevin Friend.

Kampstart er lørdag kl. 18.30 og kampen vises på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *