51 602 tilskuere møtte opp til Vincent Kompanys testimonial

Det endte 2-2 mellom City-legendene og Premier League All-Stars i Vincent Kompanys testimonial foran 51 602 tilskuere i Manchester. Alle inntektene går til de hjemløse i Manchester!

Etter elleve år som City-spiller er Vincent Kompany blitt en legende i klubben, og ingen andre kapteiner i klubbens historie har fått løfte flere pokaler enn ham. Det var derfor bare rett og rimelig at Captain Fantastic fikk en testimonial av klubben – der Kompany som ekte mancunian valgte å la inntektene fra kampen gå til Tackle4MCR, et initiativ satt i gang av Kompany selv og ordfører i Manchester, Andy Burnham, som skal hjelpe de mange hjemløse i Manchester som er tvunget til å sove ute på gatene.

Med hele 51 602 betalende tilskuere på tribunen på Etihad Stadium i går, er det dermed blitt tjent inn en betydelig sum til det gode formålet. Det er selvsagt det aller viktigste fra gårsdagens oppvisningskamp, der Pep Guardiola ledet et lag bestående av tidligere City-helter Kompany har spilt med i klubben, mens Belgia-trener Roberto Martinez ledet et lag bestående av noen av de beste spillerne som har spilt i Premier League, og som Kompany har møtt. Både spillere som fortsatt er aktive og spillere som ikke har spilt fotball på en stund var ute på banen i en kamp som endte 2-2, etter at City Legends scoret i både det 1. minutt og tok ledelsen, og til slutt i det 90. minutt og da utlignet til 2-2.

Det var bare gått 68 sekunder da Martin Petrov ble spilt gjennom av Samir Nasri. Bulgareren tok ballen med seg og avsluttet til slutt fra noe skrått hold – over hanskene på Edwin van der Sar i Premier League All-Stars-målet og i nettet!

Det skulle imidlertid bli balanse i regnskapet da halvtimen var spilt. Like før hadde Joe Hart i City-buret gjort en flott redning da Robin van Persie ble spilt gjennom og prøvde å chippe ballen over Hart, men det skulle ikke gå lang tid før Robbie Keane fikk ballen forbi Citys sisteskanse. Fine kombinasjoner mellom van Persie og Keane gjorde at sistnevnte fikk stå helt alene og relativt enkelt plassere ballen i mål fra kort hold.

Det var også fine kombinasjoner som sørget for at van Persie kunne gi All Stars-laget ledelsen etter 48 minutter med et flott skudd i det lengste hjørnet. Lenge så det dermed ut til at City-legendene kom til å tape kampen, men like før slutt skulle Benjani heade inn 2-2 med et presist hodestøt i det lengste hjørnet forbi Shay Given, etter at City hadde fått frispark. Rastaflettene var borte, men 41-åringen viste at han vet hvor målet står – selv om det ikke var altfor mange ganger han scoret for City i de få årene han spilte i klubben (2008-10). Passende nok feiret Benjani på akkurat samme måte som da han scoret seiersmålet for City på Old Trafford mot United i 2008.

Dermed endte det 2-2 i veldedighetskampen, en kamp der hovedpersonen selv, Vincent Kompany, ikke var på banen. Belgieren kommenterte før kampen at det var helt typisk han at han ikke kom til å få spille i sin egen testimonial på grunn av en hamstringskade. «Jeg har en liten hamstringskade. Jeg kunne ikke risikere det i kveld,» kommenterte Kompany, som nå er spillende manager for Anderlecht – den andre store klubben i hans hjerte. «Det er typisk meg. Vanligvis pleier jeg bare å være der i slutten av sesongen», spøkte City-legenden som var skadet utallige ganger gjennom sine elleve år i City – men alltid greide å kjempe seg tilbake der andre nok hadde kastet inn håndkleet for lengst.

Kompany ble dermed sittende ved siden av Pep Guardiola på benken, og begge fikk se en rekke gamle City-helter på banen – og noen nåværende. David Silva spilte nemlig for City, og det samme gjorde Sergio Agüero. Begge fikk dermed spille sammen med flere City-spillere de ikke har spilt sammen med på flere år, og til og med noen som allerede var borte fra klubben da de selv ankom. Av andre spillere som fortsatt er aktive, men som nå har forlatt City, var Joe Hart, Pablo Zabaleta, Nigel De Jong og Samir Nasri alle på banen, mens flere spillere som har lagt opp, enten startet eller kom inn i løpet av kampen: Richard Wright, Joleon Lescott, Micah Richards, Kolo Touré, Shaun Wright-Phillips, Stephen Ireland, Darius Vassell, Craig Bellamy, Martin Petrov, Dietmar Hamann og Benjani. James Milner og Mario Balotelli var også på benken, men ble sittende der kampen gjennom.

Mens publikum selvsagt svært gjerne ønsket å se Balotelli i City-drakt igjen, kan det i Milners tilfelle selvsagt ha vært frykt for en dårlig mottakelse av publikum som gjorde at han ikke kom innpå. Frykt for ikke å bli tatt godt imot hindret imidlertid ikke mange tidligere United-spillere fra å spille på Premier League All Stars-laget. På en kveld som dette var, der alt handlet om å hylle Vincent Kompany og samtidig tjene inn penger til de hjemløse i Manchester, hadde de uansett ingenting å frykte, og både Paul Scholes, Ryan Giggs, Gary Neville, Edwin van der Sar, Nicky Butt, Michael Carrick og Robin van Persie var på banen – i tillegg til Ashley Cole, Jamie Carragher, Rafael van der Vaart, Tim Cahill, Mikel Arteta – og også noen tidligere City-spillere: Shay Given og Patrick Vieira.

Dommer var Mark Halsey, som dømte opprykkskampen mellom City og Gillingham i 1999, og som siden den gang alltid har vært en favoritt blant City-fansen. Han dømte også sin siste profesjonelle kamp på Etihad da han ledet ligaavslutningen mellom City og Norwich i mai 2013, før han la opp som dommer.

Selv om det ikke var en kamp der resultatet egentlig betydde noe, viste begge lag at de ønsket å vinne, og det ble satt inn flere tøffe taklinger fra blant annet Pablo Zabaleta og Nigel De Jong – til stor glede for publikum. Det hele ble en stor kveld for Vincent Kompany, som også fikk æren av å sette innpå sin egen bror, François Kompany, for City Legends, siden han ikke kunne spille selv. François er fortsatt aktiv, og spiller for tiden for Roeselare på andre nivå i Belgia.

Hovedpersonen selv, Vicent Kompany, fikk tidligere på dagen æren av å overvære den offisielle åpningen av Vincent Kompany Crescent, som klubben har omdøpt en vei inne på Citys treningsanlegg. Det er veien mellom akademibanene og anlegget til førstelaget som fra nå av skal bære Kompanys navn, og det er også satt opp en mosaikk som hyller Kompany. Det er også blitt annonsert at klubben vil sette opp en statue av Kompany, som vil stå utenfor Etihad Stadium.

«Det er en utrolig ære å bli hedret av klubben på denne måten,» kunne Kompany fortelle. «Reisen vi var på sammen gjennom mine elleve år i Manchester endret livet mitt, og jeg er glad for å ha spilt en liten rolle i å endre den retningen klubbens historie har tatt i løpet av den tiden.»

Relaterte saker

3 svar

  1. En liten rettelse. Darius Vassell spillte da på City legends og ikke All Star, hvis ikke jeg husker helt feil.

  2. Ja, du har rett. Rettet det nå. Vassell var egentlig ført opp på All Stars-laget, men endte opp med å spille for City Legends i stedet.

  3. En ekte Citylegende.Kommer til å bli husket for evig,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *