– Du kommer deg opp igjen, du er i Manchester

Vincent Kompany får i morgen kveld sjansen til å ta et skikkelig farvel med supporterne som forguder han.

Here’s to you, Vincent Kompany, City loves you more than you will know. City-supporter Alex Leigh, nå ansatt i klubben, fikk ideen om å dedikere denne sangen til vår kaptein, etter å ha vært på fotballkamp på Kypros. Kompany hadde ikke en egen sang og ordene passet perfekt til melodien. Vinnie sin testimonial finner sted i morgen og vi kommer til å få høre denne sangen bli sunget høyere enn noengang. Han kom til City som en defensiv midtbanespiller og forlot klubben som en av de beste midtstopperne den engelske ligaen noensinne har sett, i tillegg til å ha ledet City til fire ligagull. Vinnie har, i et intervju med  Sky Sports, blant annet pratet om sine første år i City:

– Å gå gjennom den overgangen med City etter at de nye eierne kom inn, ikke vinne noen titler de første årene og motgangen i form av forventninger, men at vi sviktet i forhold til forventingene, igjen og igjen, før vi bare kjørte på videre. Når jeg ser tilbake på dette synes jeg at det er bedre å gjøre det på denne måten. Jeg vet at jeg spilte en rolle i forhold til å forme kulturen i klubben, og kanskje fremtiden, noe som betyr veldig mye. Det er ikke mange klubber der man kan gjøre det på denne måten. Det var en utrolig reise. Eierne kom inn, eiere som gir deg tid til å bygge noe. Den perfekte typen eiere for denne klubben. Mange eiere kommer inn i en klubb med masse penger og sier de skal levere suksess, men så skjer det aldri. Denne eiergruppa kom inn og sa at de skulle ha en plan og en visjon. Ingen kan betvile at de har hatt det? Det var ikke alt som var på et lavt nivå da jeg kom hit, vi måtte bytte ut noen av spillerne for å bli et vinnende lag, men det var en flott klubb med en fantastisk historie og jeg tror det er det jeg prøvde å fortsette og dele med andre. 

Han fikk til slutt 11 sesonger i klubben og hadde kun blikket rettet mot City. Han innrømmer derimot at han kunne ha endt opp et annet sted:

– Jeg kunne ha endt opp i en annen klubb og fire ligatitler kunne kanskje blitt til åtte i en annen klubb, avhengig av hvilken klubb du går til og hvor suksessfull klubben er. City er en veldig kompetitiv klubb. Dette er slik at du kan sette deg ned for et år og vente på hva som skal skje. Hvert eneste overgangsvindu, hver sjette måned, konkurrerer du med resten av verden. Om det finnes noen bedre enn deg i verden, har klubben et ansvar i forhold til å gjøre laget bedre. Å spille for City i 11 sesonger kommer ikke gratis, du må gjøre deg fortjent til det. Å gjør det, i tillegg til å bli hindret av kroppen din, ville gjort at min mor ville vært stolt av meg. 

Vinnie giftet seg med Carla, en City-supporter fra Manchester, og han har virkelig omfavnet livet og kulturen i Manchester. Hans barn har vokst opp i byen og han dedikerer sin testimonial til Tackle4MCR, hvor han sammen med ordfører Andy Burnham hjelper hjemløse i Manchester. Godt over £300,000 er samlet inn, i tillegg til at 1965 hjemløse har blitt hjulpet gjennom prosjektet ‘A Bed Every Night’. Han er virkelig en Honorary Mancunian:

– Jeg ble en ekte ‘Manc’ på slutten der. Jeg hadde alle kjerneverdiene til Manchester før jeg ble en Manc, så etter at jeg signerte for City transportere jeg på en måte disse verdiene gjennom alle årene mine i byen. På slutten av det hele føler jeg at det fremdeles er en sterk identitetsfølelse av Manchester i meg, selv om jeg egentlig ikke kommer fra Manchester. Om du får deg en smell ute på banen så kommer du deg bare opp igjen og kjører på videre. Du er i Manchester. Det har ingenting å si om du er en vakker spiller til hundre millioner pund. Fordi du er i Manchester så kommer du deg opp og går videre. Det er den siden av Manchester som jeg prøvde å beholde gjennom hele tiden min i City, og jeg tror at gruppa ble formet litt som dette, på grunn av meg selv og andre. Min kone Carla og hennes familie er ‘massive Blues’. Det er en og annen ‘red’, som fortsatt får komme på Julaften! Men jeg kom til et sted hvor det alltid betød veldig mye for meg, mer enn det ville gjort noe annet sted. 

Hans fantastiske scoring mot Leicester forrige sesong, ble også diskutert:

– Jeg er ikke en emosjonell type. Men det var ‘borderline’ emosjonelt om jeg scoret et mål, og kanskje fordi at alle hoppet på meg og man kunne ikke se meg. Men jeg tenkte: hva om dette er scoringen, hva om vi holder nullen  og det gir oss ligatittelen. Kampen endte 1-0, barna kom ut på banen, det var teknisk sett min siste hjemmekamp for City og jeg visste allerede at jeg kom til å forlate klubben. Så det var veldig emosjonelt av den grunn. Men det er en tid jeg aldri kommer til å glemme, City supportere kommer aldri til å glemme. Det føltes riktig å ikke avsløre at jeg ville forlate klubben. Det handlet ikke om meg. Det handlet om å vinne det vi trengte for å vinne ligatittelen og man får alltid tid til å ta farvel senere. Det var hardt å holde følelsene inni seg. Jeg ser rundt meg og ser dette ikoniske stadionet, jeg ser 57,000 mennesker som jeg er genuint takknemlig for og lagspillerne mine rundt meg, spesielt Sergio og David som jeg har oppnådd så mye sammen med og tenker: Vi står her fremdeles og vi gjør dette sammen! Det var en følelsesladd kveld. Derfor vil jeg fortsatt være veldig ydmyk fordi jeg tror disse tingene kun vil skje om man er ydmyk, målrettet og fokusert. Før eller siden, vil noen si: Vær så god, her er din belønning. 

Følgende spillere vil ta del i Vincent Kompany sin testimonial:

Manchester City Legends:

 • Manager: Pep Guardiola
 • Målvakter: Joe Hart, Costel Pantilimon
 • Forsvarere: Vincent Kompany, Aleksandar Kolarov, Joleon Lescott, Micah Richards, Kolo Toure, Pablo Zabaleta, Richard Dunne, Gael Clichy
 • Midtbanespillere: Nigel De Jong, Samir Nasri, Shaun Wright-Phillips, Stephen Ireland, David Silva, Dietmar Hamann, James Milner
 • Angripere: Craig Bellamy, Sergio Aguero, Edin Dzeko, Mario Balotelli, Benjani

Premier League All Stars:

 • Målvakter: Edwin Van Der Sar, Shay Given
 • Forsvarere: Phil Neville, Gary Neville, John O’Shea, Wes Brown
 • Midtbanespillere: Paul Scholes, Nicky Butt, Michael Carrick, Ryan Giggs, Rafael van der Vaart, Cesc Fabregas
 • Angripere: Thierry Henry, Robin Van Persie

Vincent Kompany sin testimonial sendes på Sky Sports og Man City for TV App i morgen klokken 20:45. Bohemen i Oslo sender den direkte. 

Relaterte saker

3 svar

 1. Vises den på noen kanal? 🙂

 2. Manchester City Supporters Club, Scandinavian Branch Synd at appen er så dårlig…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *