Jill Scott desperat etter å vinne sitt første Manchester Derby

– Det er disse kampene vi lever for, sier Jill Scott. 

Jill Scott har vunnet alle trofeer som er mulige å vinne i England, nærmer seg 150 landskamper for England og skal i morgen spille i sitt første Manchester derby i løpet av sine seks sesonger i City. United er nyopprykkede og Scott gleder seg til å møte dem:

– Det er fantastisk. Casey Stoney gjør en god jobb i United og vi er glade for at de har fått seg damelag. Vi ønsker å promotere kvinnefotballen like mye som dem, men når disse kampene kommer vil du se to lag som er desperate etter å vinne. Det blir tøft, men vi har forberedt oss godt foran denne kampen.

Selv om dette blir Scott sitt første lokaloppgjør i Manchester, har hun erfaring med lokaloppgjør fra et annet sted i England:

– Jeg er født i Sunderland og husker veldig godt lokaloppgjørene mot Newcastle og hvor mye det betød for supporterne. Det er disse kampene vi lever for og de er veldig intense kamper, så jeg er veldig spent på å spille i en sånn type kamp. Det blir mange supportere på Etihad på lørdag og vi har press på oss. De sier at man ikke blir så nervøs lengre når man har rutine, men jeg blir kanskje enda mer nervøs enn tidligere. Folk forventer gjerne at vi skal vinne siden vi har vært en del av ligaen lengre enn United, men det handler egentlig kun om de 90 minuttene. Vi er klare og godt forberedt, men må ikke la følelsene ta overhånd og må spille slik vi vet at vi kan.

Manchester City Women spilte sin første kamp på Etihad for fem år siden og Scott husker opplevelsen godt:

– Ja, den kampen sitter godt i minnet. Etihad er et fantastisk stadion og vi vant forrige gang vi spilte der mot Everton. Da var det nok ikke så mange tilskuere som vi hadde håpet på, men det kommer definitivt flere i morgen. Forhåpentligvis vil hele Manchester være der! Det har vært en stor endring i forhold til tilskuertall og vi har et større ansvar enn herrelagene i forhold til det, fordi at de har allerede veldig høye tilskuertall. Vi ønsker alltid å spille underholdene fotball og ønsker å få supporterne til å komme tilbake igjen på kamp. VM i sommer har hatt en veldig positivt påvirkning i forhold til det og jeg tror det kommer til fortsette.

Flere av City sine herre-spillere har ønsket Jill og resten av spillerne lykke til med morgendagens kamp som du kan se på Viasat 4 og Viaplay klokken 16:00, med sendestart 15:30:

 

 

 

 

 

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *