Vincent Kompany: Testimonial perfekt sjanse til å si farvel

Vincent Kompany sier hans testimonial neste onsdag vil gi ham den perfekte muligheten til å ta et skikkelig farvel med Manchester City sine supportere. 

Kompany, som forlot City til fordel for Anderlecht i sommer, returnerer neste uke til Etihad for en spesiell kamp, hvor samtlige inntekter går til Tackle4MCR. Kompany ser på det som en perfekt mulighet til å ta et skikkelig farvel:

– Jeg hadde en fantastisk periode i City og dette er en flott sjanse til å ta et skikkelig farvel med supporterne. Vi hadde en fantastisk tid sammen. Supporterne har alltid vært fantastiske mot meg og jeg har alltid gitt alt jeg har for dem, så denne kampen er litt for dem også. Jeg vil bruke muligheten den dagen til å takke dem, men dette handler egentlig ikke så mye om meg. Det er for en ‘nøkkel-veldedighet’, som er veldig viktig.

Han fikk oppleve mange store øyeblikk gjennom sin periode som City-spiller og er ikke tvil om hva som var det aller største øyeblikket i hans City-karriere:

– Mitt favoritt-øyeblikk var definitivt 93:20. Jeg var ikke så involvert i selve scoringen, annet enn at jeg måtte komme meg ut av veien så fort som mulig, likevel er dette øyeblikket fremdeles det mest definerende øyeblikket i min karriere som fotballspiller. Om Sergio ikke scorer der, er jeg sikker på at City ville vært litt annerledes i dag. Min scoring mot Leicester oppsummerte tiden min i City. Jeg avsluttet karrieren min der på en måte jeg ikke kunne sett for meg, men for meg var dette den riktige måten å avslutte på.

Inntektene fra hans testimonial går altså til veldedighet, nærmere bestemt Tackle4MCR, som jobber for å få slutt på hjemløshet i Manchester. Vincent Kompany er stolt av å hjelpe til på denne måten:

– Jeg startet dette sammen med Mayor of Greater Manchester, Andy Burnham. Hovedårsaken til det var å få slutt på hjemløshet i Manchester. Det har vært et privilegium å vokse og å utvikle seg i Manchester og byen har tatt et langt steg fremover. Det er en helt annerledes by enn det var for 11 år siden da jeg kom hit. Men noen ser også ut til å ha havnet litt bakpå  og jeg føler et ansvar i forhold til påvirke dette på en positiv måte. Det var faktisk en idé mellom meg og min kone og for en mulighet vi har til å påvirke gjennom fotballen.

På veldedighets-middagen til inntekt for Tackle4MCR ble det samlet inn £216,000. 

Relaterte saker

2 svar

  1. John Akse sier:

    Vi har mye å takke deg for og💙💙💙

  2. Sveinmain sier:

    Noen som vet om kampen sendes på TV/stream?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *