Nick Cushing: Vi spiller for supporterne

– Spillerne våre vet at de spiller for supporterne, sier Nick Cushing. 

Det har naturligvis vært en sterk rivalisering mellom Manchester City og United på herresiden, men de to klubbenes damelag har også møttes 20 ganger tidligere. Nick Cushing mener at lokaloppgjørene betyr mer:

– Jeg synes definitivt at lokal rivalisering spiller en viktig rolle i fotballen. Å ha to sett med supportere som er så nære hverandre i sine dagligliv, i tillegg til å ha en stor lidenskap for sine klubber, komme sammen, skaper en veldig kompetitiv kamp og det er virkelig en stor anledning. Ingen ønsker å tape, begge ønsker å vinne. Spillere, ansatte, supportere. Det er utrolig viktig å vinne den kampen, men samtidig å være det beste laget i regionen. Rivaliseringen har vært her i mange, mange år og vil fortsette videre i fremtiden også. Vi vet at et derby betyr utrolig mye for supporterne og vi må jobbe veldig hardt for å sørge for at vi underholder supporterne våre og vinner kampen. Spillerne her ver at vi spiller for supporterne våre og vi er utrolig stolte av får supporter base.

Keira Walsh leverte i sommer inn en ‘transfer request’ som senere ble trukket tilbake. Nick Cushing er veldig fornøyd med at Keira valgte å bli værende:

– Det var imperativ å beholde Keira her om vi vil ha suksess. Hun spiller for England fordi hun er en veldig god fotballspiller. Hun har en unik evne til å kontrollere spillet og vi har større sjanse til å vinne og til å fortsette å vinne med Keira i laget.

Cushing hadde i dag også sin pressekonferanse foran lørdagens lokaloppgjør og forklarte det at United er ‘underdogs’ foran oppgjøret med at det er bilde på samtida:

– Det er et bilde på samtida. Om de føler seg som ‘underdogs’ foran et Manchester derby, beviser det at vi gjør noe riktig. Vi forbereder oss slik som vi alltid gjør og forbereder oss på å møte et veldig godt lag, som vi respekterer. Vi ønsker å vinne hver eneste kamp vi spiller. Alt må være på plass og for å være kompetitiv må strategiene våre være robuste. Vi må sørge for ikke å trene for mye, men vi må heller ikke trene for lite. Vi må holde oss til det som funker. Vi møter United nå, så er det Champions League og Reading etter det. Men vi har spillerne til å klare det. Vi hadde en veldig suksessfull pre-season i USA og jeg gleder meg til sesongen.

Han diskuterte også hvor viktig det er at slike lokaloppgjør finnes i kvinnefotballen og hva det kan gjøre for å promotere den videre:

– I forhold til fotball generelt, så elsker vi den på grunn av de store kampene. De kompetitive kampene som er morsomme å se på, i tillegg til å være jevne og tøffe kamper. For at kvinnefotballen skal utvikle seg, er disse kampene veldig viktige i forhold til å få supportere til å møte opp. Vår jobb er å sørge for at produktet er morsomt å se på – at vi spiller med vår egen stil. Vi ønsker å utvikle stilen vår slik at 20,000 supportere liker det og ønsker å komme igjen. Vårt neste mål er å fylle Academy Stadium.

Spillerne trente som vanlig på City Football Academy i dag og under kan du se en video av dagens trening, hvor kanadieren Janine Beckie hadde på seg en mikrofon underveis:

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *