Gary James lanserer «Manchester City Women: an Oral History»

– Dette er nok den viktigste boken jeg noensinne har skrevet, sier Gary. 

City-historiker Gary James lanserte denne uken sin nye bok ‘Manchester City Women: an Oral History’, hvor han forteller hele historien til Manchester City Ladies/Women fra 1988 og frem til i dag, gjennom intervjuer med spillere, supportere og trenere. Gary var tilskuer på Manchester City Ladies sin første kamp i 1988 og har arbeidet med dette prosjektet de siste to årene. Gary James var spesielt imponert over nåværende City-spiller Jill Scott som hadde veldig mye bra å komme med i forhold til boken:

– Hun var absolutt fantastisk, sier Gary. Hun spurte nok meg flere spørsmål om bokprosjektet enn jeg fikk stilt henne om hennes karriere. En av de beste historiene hun fortalte meg var at da hun kom til City kunne ikke tro at hun ikke måtte vaske sin egen drakt, som hun måtte da hun spilte for Sunderland. I forhold til boken min ‘Manchester City Folklore’ var dette et mye vanskeligere prosjekt. Det var grunnen til at dette er en ‘muntlig fortelling’ og kvinner har ofte blitt ekskludert fra idretts-media. Kvinnefotballen fortjener mye bedre dekning enn det den har fått tidligere. Dette er nok den viktigste boken jeg noensinne har skrevet.

Han mener et Manchester derby er viktig for kvinnenes toppdivisjon:

– Et derby er veldig viktig ettersom det tilfører det lille ekstra til fotballen, som vil hjelpe voldsomt i forhold til å promotere kvinnefotballen. Det gjør at Mancunians må velge og selv de som ikke har brydd seg i fortiden vil bli påvirket av det. Lokaloppgjør fører alltid til at hele byen følger med. Det første derbyet i FA WSL tar dette til et helt nytt nivå og å spille på Etihad Stadium foran et rekordstort publikum er spesielt. Historie skapes.

Lørdagens Manchester derby er det 21. oppgjøret mellom klubbene på kvinnesiden og det første oppgjøret var for nærmere 30 år siden. City har vunnet ti av disse oppgjørene, mens United har vunnet sju. Manchester City Ladies ble stiftet som en del av City in the Community i 1988 og hadde 30-års jubileum i 2018. I 2014 ble klubben relansert som Manchester City Women. I overkant av 20,000 billetter er nå solgt til lørdagens oppgjør og det vil bli satt rekord på Etihad på lørdag.

Forrige gang City og United møttes var i 2000/01 sesongen hvor City vant begge oppgjørene, henholdsvis 4-1 og 4-0. United hadde ikke kvinnelag mellom 2005 og 2018 og rykket opp på første forsøk i fjor da de vant sin divisjon suverent.

Lørdagens oppgjør sendes både på Viasat 4 og Viaplay og sendingen starter 15:30. Kampstart er 16:00.

Boken kan bestilles her.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *