Fem spillere ut på europeisk deadline day

Fem Manchester City-spillere forsvant ut dørene på den europeiske deadline day, fire av dem på utlån, én permanent.

Mens deadline day for de engelske klubbene var før ligastart, hadde andre europeiske klubber fortsatt mulighet til å handle engelske spillere fram til mandag 2. september. På den siste overgangsdagen i denne omgang forsvant hele fem Manchester City-spillere ut dørene.

Joel Latibeaudiere

De fire spillerne som forsvant ut på lån og skal spille andre steder enn i Manchester den kommende sesongen er: Joel Latibeaudiere (til Twente), Aleix Garcia (til Excel Mouscron), Claudio Gomes (til PSV) og Lorenzo Gonzalez (Malaga). Dermed får altså City enda flere spillere som er på utlån i Nederland og Belgia.

Latibeaudiere, som har fått gradene i City og har spilt i tre kamper for EDS i Premier League 2 denne høsten, skal for første gang prøve seg i en annen klubb, og går da altså til nederlandske Twente som ligger på femteplass i Eresdivisie etter fem kamper.

Aleix Garcia

Aleix Garcia er ikke helt ukjent med å være på utlån, da han har vært utlånt fra City til Girona i Spania, delvis eid av City Football Group, de to siste sesongene. Der har midtbanespilleren som nå er blitt 22 år fått totalt 55 kamper, og var forrige sesong et førstevalg for klubben som rykket ned fra La Liga. Nå blir neste stoppested Excel Mouscron i Belgia, som etter seks kamper ligger på fjerdeplass på tabellen, langt over Vincent Kompanys Anderlecht der Phillippe Sandler er på utlån. Kompany har ikke fått den starten han håpet som spillende manager for Anderlecht, som ligger plassert på en 13. plass. Klubben fikk imidlertid sin første seier i helga da Standard Liege ble slått 1-0 på hjemmebane.

Claudio Gomes er på sin side klar for et utlån til PSV. Franskmannen, som nå er blitt 19, står med én ligacupkamp for City fra forrige sesong, i tillegg til ett sekund i forrige sesongs Community Shield, da han kom inn som innbytter like før dommeren blåste av kampen. Nå lånes han altså ut til PSV, som ligger på tredjeplass i Eresdivisie i Nederland.

Angriperen Lorenzo Gonzales, med både sveitsisk og spansk pass, er klar for Malaga på utlån fram til neste sommer, etter tre år i Manchester. Han ble sommeren 2016 hentet fra Servette i Sveits, og har siden den gang både spilt juniorfotball og spilt for City EDS.

Jeremie Frimpong

En spiller som derimot forlater City på permanent basis er Jeremie Frimpong, som går til Celtic. Høyrebacken med både nederlandsk og ghanesisk pass, har vært i City i flere år, og har spilt tre kamper i Premier League 2 så langt denne høsten. Nå går turen videre til Celtic, som altså henter 18-åringen på permanent basis, uten at det vites hvor mye den skotske klubben har betalt City.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *