Demi Stokes: Må bli normen å spille på store stadioner

Demi Stokes reflekterer over historiens første Manchester derby i FA WSL, nye signeringer og å bli gjenkjent på gata.

Stokes, som forbereder seg til sin femte sesong i City-drakten, har i et intervju med ‘Our Game Magazine’ pratet om historiens første profesjonelle Manchester derby, om nye spillere inn og om sommerens VM. Hun har vært med på å vinne samtlige hjemlige trofeer (FA WSL, FA-Cupen og Continental Cup) og får i likhet med samtlige City-spillere, erfare sitt første Manchester derby kommende lørdag, noe hun ser frem til:

– Jeg føler det er veldig stor interesse rundt kampen, alle ønsker å få den med seg og ha med seg alle vennene sine. Jeg synes det er veldig spennende å møte et nytt bekjentskap i United, vi vet ikke hva vi kan forvente av dem så jeg tror det vil bli en god kamp. Særlig for meg personlig når det gjelder sesongens første kamp, er det mange som ønsker å komme for å se meg spille. De kan spør meg: ‘Har du et ledig sete?’, og jeg svarer ‘ja, men det er allerede ti stykker som kommer!’ Vi ønsker å fylle opp stadioner og jeg tror dette er starten på noe veldig stort og spennende, sier Demi.

Halvor Hansen Høvring prater med Demi Stokes og Keira Walsh

Manchester derbyet blir andre gang laget har spilt kamp på Etihad siden relanseringen av klubben i 2014: ‘Det var et skikkelig boost for oss at kampen skal spilles på Etihad. Det er jo ikke bare vi som får muligheten til å spille på en stor stadion, andre klubber spiller oftere enn oss på store stadioner, men vi ønsker at det skal bli normen. Det skal ikke være noen overraskelse og jeg tror dette er starten på enda flere kamper for oss på store stadioner.

United rykket opp i sin første sesong og City har vunnet flere hjemlige trofeer, men Demi sier City vil gå inn til denne kampen slik til ville gjort til hvilken som helst kamp: – Vi må se på det som en helt vanlig kamp. Om du blir for fokusert på at det er et lokaloppgjør og på hvor kampen spilles kommer du til å miste det helt og kommer ikke til å ha det gøy utpå der. Ta det som en helt vanlig kamp, men noen vil nok si at man ikke skal tenke på den måten. Om du blir for opphengt i selve anledningen vil du ikke være fokusert nok.

City sitt forsvar ser annerledes ut enn det har gjort på flere sesonger. Jeniffer Beattie har forlatt klubben og Aoife Mannion, i tillegg til Matilde Fidalgo, er nye forsterkninger i forsvaret. Stokes er en av de få forsvarsspillerne som fremdeles er i klubben. Stokes ser positivt på endringene når City skal jakte sin andre ligagull noensinne og sitt første siden 2016:

– Det er godt å få noen nye inn. Vi har fått in Aoife som er veldig allsidig, hun kan spille både midtstopper og back. Måten vi spiller på gjør det enkelt for de som kommer inn å komme inni spillestilen vår tidlig og de vi henter passer perfekt inn. Vi trenger ikke å gjøre store endringer i forhold til spillestil fordi hver enkelt spiller i hver enkelt posisjon vet hvilke oppgaver som gjelder for akkurat den posisjonen. Rekrutteringen er utrolig god her og spillerne som kommer finner seg til rette umiddelbart. Det er derimot alltid trist å se spillere forlate oss. De er flotte mennesker, Nikita (Parris) er en veldig fin person, men man må også respektere at folk har sine individuelle målsetninger og det er ikke noen overraskelse ettersom Nikita hadde en veldig god sesong for oss. Hun var virkelig ‘on fire’ og når spillere presterer på et så jevnt nivå over lengre tid, kommer de etterhvert til å ønske nye erfaringer og å få prøvd seg på et høyere nivå. Det må vi respektere.

City har ikke vunnet FA WSL siden endringen til vinter-sesong i 2017. På første forsøk sørget svak bredde i stallen for at tittel-håpet ble svekket de siste ukene av sesongen, mens forrige sesong var en kombinasjon av Arsenals fantastiske form tidlig i sesongen, i tillegg til noen dårlige resultater for City sin del. Dermed avsluttet City sesongen i kvinnenes øverste divisjon, tomhendte:

– Vi har lært at denne ligaen ikke er en enkel liga. Det blir tøffere, det kommer spillere fra hele verden som ønsker å spille i WSL. Jeg tror ikke andre lag slår oss, jeg tror vi slår oss selv. For eksempel spilte vi to uavgjorte kamper mot Bristol, hjemme og borte. De to kampene kunne vi ha vunnet. Denne sesongen vil bli veldig tøff, det er viktig at vi er godt forberedt og vi har det mentale på plass. Alle kamper er vanskelige, det er ikke noen enkle kamper.

Sommerens VM var en stor suksess og Demi Stokes sier hun har begynt å bli gjenkjent på gata. Det er noe hun ikke er blitt helt vant til: – Etter jeg kom hjem fra VM ble jeg stoppet på gata av voksne menn som sa ‘dere spilte veldig bra, jeg så kampen med gutta på puben’. Slik var det i mennenes sluttspill og det var det samme under vårt sluttspill. Vi så det ikke med egne øyne, men vi har hørt at stemningen var veldig god. Det er morsomt, fordi jeg er ikke fra Manchester, men kan likevel bli stoppet på gata. Jeg kan stå å lure på hvorfor noen stirrer på meg, men plutselig kommer de over for å spørre om et bilde. Jeg ser på meg selv som en helt vanlig person, jeg er bare Demi, men jeg vet at folk ser opp til oss og at vi er forbilder. Det er litt rart, jeg tenker bare ‘hva er det du ser på?’

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar